"A történelem előre „meg van írva”. A legnagyobb ellentmondás, hogy akik a valós történel­met csi­nálják – a királycsinálók -, egyidejűleg írnak egy fik­tív történelmet, afféle össztársadalmi igazságpótlék (vö. „kultúra”) gya­nánt. És ne­ked ki kell bogoznod, mit, miért csináltak „úgy” a múltban, hogy ma és holnap ugyanaz történjék, miközben félreve­zetnek egy folyamatosan újraírt ál-történelemmel, aminek kö­ze nincs az igazsághoz." (Czike László)

"Egy népnek, egy nemzetnek kellenek eszményképek, de ezek ne hamis és méltatlan eszményképek legyenek. (...) Nem csupán az a célom, hogy ledöntsek személyeket a piedesztálról, úgy, hogy oda ne kerüljön senki más. Az is célom, hogy meglássam és megláttassam azokat az alakokat is, akik valóban megérdemlik, hogy a piedesztálon álljanak."(Dr László András)


"Függetlenül attól, hogy a végső cél politikai, társadalmi, vagy vallási, a titkos társaságok működési elve ugyanaz: mozgásba hozni emberek tömegét és felhasználni őket egy olyan ügy érdekében, amiről nincs tudomásuk." (Nesta Webster: Titkos társaságok és felforgató mozgalmak )

2012. december 5., szerda

A Lauder-kapcsolat

 

Az Organikus  Építész, a Kabbala és a budai zsidóiskola


Ronald Lauder személye és magyarországi kapcsolatai a testvérblog, az Ördögűző utóbbi bejegyzései kapcsán kerültek a látóterembe. Időközben kitört a botrány a Jobbik parlamenti felvetése kapcsán a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő izraeli állampolgárságú magyar politikusokról, köztisztviselőkről, ami még tovább fokozza a Lauder-kapcsolat megvizsgálásának aktualitását. Valóban veszélyesek-e hazánkra az izraeli állampolgárok, azok-e a legveszélyesebbek a cionista körökből, akiknek ilyen állampolgársága van, milyen magasra nyúlnak a hazai politikai életben e veszélyforrások kapcsolatai és vajon a Jobbik-e a legkézenfekvőbb politikai tényező az e veszélyes körökkel való TÉNYLEGES, nem színjáték jellegű szembeszálláshoz?

Az Ördögűzön közzétettem, hogy Makovecz Imre, a most szintén vitát gerjesztő (botrányt keltő?) Magyar Művészeti Akadémia alapítója kabbalista volt és  többek között a sevillai magyar pavilonon is alkalmazott kedvenc jelképe volt a lefelé tükrözött menóra-életfa, amiről kiderült számomra, hogy egy alapvető okkult, kabbalista, sátánista jelkép. Legalábbis a "fa" alsó fele egyértelműen "pokoli" jellegű és Makovecz a sevillai pavilon kapcsán adott óvatlan nyilatkozataiban épp ezt az alvilági felet magasztalta. Ráakadtam, hogy egészen véletlenül ugyanez a fontos kabbalai jelkép, a menórásított élet+halál-fa a pesti Lauder Javne világi zsidó iskola logója, ami történetesen egész KK-Európa legnagyobb ilyen iskolája, ennek történelmi-demográfiai okait ismerjük. ( A Lauder Javne Iskola honlapja)

Iskolateremtő személyiség...


Ki szeretne vele egy sötét utcában találkozni???
 Ekkor néztem kicsit utána, ki is Ronald Lauder, a Szponzor. Csak most tudatosult bennem, hogy a globális cionista intézményrendszerben és kapcsolati hálóban ő egy nagyon fontos szereplő, kb. Soros "szines forradalom-csináló" alapítványaihoz hasonló szerepe van a szereposztásban térségünk oktatási intézményei terén (sok más fontos feladata mellett!). A Lauder Alapítvány Berlintől Moszkváig,  Varsótól Szófiáig szinte minden térségbeli fővárosban működtet zsidó óvodát, iskolát. Szinte biztos, hogy ekkora hálózathoz már nem a saját családi cége pénzéből szponzorál, hanem a globális cionista kassza erre kijelölt "arca". (Azért saját vagyonát 2011-ben 3,3 milliárd USD-ra becsülte a Forbes.) Egyéb nagy cionista alapítványok elnöke is volt/van, pl. az Izraelben faültetéssel foglalkozó, de eredetileg a cionista telepek számára arab földek felvásárlására létrejött legendás Jewish National Fund vezetője volt, és jelenleg is elnöke a Zsidó Világkongresszusnak - nem akárki a "csapatban". Netanjahu nagy szövetségesének és támogatójának számít. (A "testvérpárt" Likud vezetőjéének...)




Hogy a küldetésének a zsidó identitás újjáélesztését tekintő alapítvány által támogatott, létrehozott magyarországi Lauder Javne iskola logója a kabbalai sátánista "élet(+halál)-fa, melynek gyökerei között a Pokolban Lilith és Samael lakozik, az eléggé összhangban van azzal, hogy a Lauder Alapítvány logója meg nem más, mint "Bafomet fáklyája", vagyis Lucifer jelképe a sátánisták számára: 


Lauder a közép-kelet európai óvodák, általános- és középiskolák mellett egy másfajta, róla elnevezett iskola, a Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy bőkezű szponzora is Izraelben a herzliyai Interdisciplinary Center nevű "magánegyetemen", amit mindenki a Moszad intézményének tart.

A Jerusalem Post cikkéből, 1999: A helyek kb. 15 %-át minden osztályban elit katonai alakulatok olyan végzőseinek tartják fenn, akik felvételi vizsgái esetleg nem látványosak, de számottevő vezetői képességeket mutattak fel. Az ilyen jelentkezőket személyes elbeszélgetésre hívják, és a korábban a Moszadot vezető Shabtai Shavit nézi át katonai személyi aktáikat a legigéretesebb jelentkezők kiválasztása céljából.

Herzliya történetesen a Moszad székhelye is és érdekesség, hogy a város hazánk fiáról, a cionista Alapító Atyáról, Herzl Tivadarról van elnevezve. (Megdobban a magyar szív...) Ennek a Moszad-egyetemnek a természetes rekrutációs bázisa pl. a Lauder Javne?

Tömeggyilkos a színfalak mögött


Nem érdektelen számunkra, és a fenti iskolaalapítás fényében kicsit sem meglepő, hogy Ronald Lauder a WTC-merénylettel kapcsolatos összeesküvéselmélet-dzsungelben teljesen elterjedt (és tényekkel, adatokkal, bizonyítékokkal alaposan alátámasztott!) nézetek szerint oszlopos tagja a sivatagi tevepásztorok bravúrjának álcázott akció mögötti cionista összeesküvésnek. Lauder New York állam privatizációs bizottságának elnökeként 2000-ben intézte el, hogy az állam privatizálja a tornyokat Silverstein és Lowi nevű főcionista ingatlancápáknak, ugyanekkor más zsidó befektetőknek a Stewart volt katonai légibázist. Ez utóbbi az a hely, ahol a tornyokba csapódott két repülőgép útvonala keresztezte egymást és a konteók szerint itt leszálltak, kipakolták az utasokat (hulláikat) és üresen, kevés kerozinnal indították őket a tornyok felé, amiket a pincéből robbantottak fel. Ezért kellett zsidó tulajdonban lennie a bázisnak és ezt is Lauder intézte.

Pragmatic Witness: 9/11: Israel’s Masterpiece
Ronald Lauder, a híres izraeli Estee Lauder milliárdos, aki a The Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy-t építette a Moszad kiképzőközpontja céljára Herzliyában, New York Állam Privatizációs Bizottságának és New York Állam Privatizációs Kutatási Tanácsának egyaránt elnöke volt.  2000-ben Lauder elősegítette, hogy a légierő New Windsor, NY területén található Stewart légibázisát egy másik cionista, William Rollason és az ő National Express Group-ja kezeibe privatizálják.
Hátborzongató "egybeesés", hogy a tornyokba csapódó két repülőgép, a 175-ös és a 11-es járat útvonala a Stewart Légibázis területén keresztezte egymást pontosan ugyanabban az időpontban.  Minden valószínűség szerint a repülőgépek fedélzetén nem volt egyetlen utas sem és leszálltak a bázison, amely egy biztonságos, izraeliek által irányított végső ellenőrzőpont volt, innen küldték őket halálos küldetésükre. Lauder szintén hatalmát és befolyását felhasználva kezdeményezte és nyomta keresztül agresszíven az új koncepciót, hogy a WTC-komplexumot privatizálják a Kikötői Hatóságnak.
(Amely aztán bérbe adta Silversteinnak és Lowynek.)

Georg Pataki, New York állam volt kormányzója egy régi vazallusa Laudernek, ő és neje is fizetett állásokban voltak nála.

Christopher Bollyn: The Israeli Connection to 9-11

Ronald Lauder,a Zsidó Nemzeti Alap elnöke és George Pataki, New York állam kormányzója Privatizációs Bizottságának volt elnöke a kulcsszereplő, aki keresztülnyomta a WTC és a volt Stewart légibázis privatizációját, ahol az ikertornyokba csapódott két repülőgép útvonala furcsán találkozott. Lauder döntő, bár nem emlegetett szerepet játszott a 9-11 előkészítésében. Pataki felesége, Libby, legalább 2002 óta Lauder fizetési listáján szerepelt és hivatalos információ szerint 2004-ben konzultánsként $100,000-t keresett. A Village Voice szerint 1994 és  1998 között Pataki kormányzó kb. $70,000-t keresett Lauderhez kötődő társaságok előtti beszédeivel.
A Világkereskedelmi Központ ikertornyai elleni merénylet (WTC, 9/11) izraeli megszervezése kérdésében egy jól öszefoglalt, áttekinthető, Lauder szerepét is tárgyaló ismertetés: 9/11: Israel did it


Ezek után nekünk érdekes, hogy Laudernek van egy közép-európai médiabirodalma is, a Central European Media Enterprises, ami amúgy érdekes módon épp Magyarországon nem ért el átütő eredményt, míg a térségben sokfelé piacvezető.

Lauder magyarországi jobbkeze, főembere, helytartója a médiavállalkozása élén pedig Baló György volt.
És itt visszakanyarodtunk kiindulópontunkhoz, a Jobbik és a cionisták, illetve a Jobbik és a manipuláció kérdéséhez.

A Jobbik-kapcsolat

 

Ennyi adat Lauderről azért kellett, hogy belássuk, nem elhanyagolható életrajzi apróság, hogy a Jobbik parlamentbe kerülését megelőző és MEGALAPOZÓ jelenség, Morvai Krisztina nemzeti ébredése, amely komoly antiszemita, anticionista színezettel rendelkezett, épp ennek a globális cionista elitfigurának a személyéhez kapcsolódik volt férjén keresztül.

Lauder és körei enyhén szólva kezükben tartották az egész világ, közte Magyarország médiaszektora nagy részét a Morvai-jelenség felépítése idején, ahogy azóta is. Ez a médiaközeg profi és gátlástalan, tökéletesen tudják, hogy akinek a véleményét nem szeretnék közvéleményformáló tényezőnek látni, azt agyonhallgatni kell, nem hagyni médiafelülethez jutni. (pl. mikor fogja az Index linkelni a Kitalált Újkort, vagy az Ördögűzőt???) Ez a közeg maximálisan tisztában van a negatív reklám értékével, tudják, hogy az a leghatékonyabb. Tehát ha a Jobbik bejutása előtt és országos bázisa kialakulása időszakában a csapból is az folyt 24 órán át, hogy Morvai egy rohadt fasiszta, aki veszélyt jelent a demokráciára és gyűlölködik a zsidók ellen, akkor  

a médiumokat irányító cionista közeg pontosan tudta, mit akar, hogy ők most az indirekt módszerrel népszerűsítenek és nyilván parlamentbe juttatnak egy pártot.

A Lauder-kapcsolat révén nem legyinthetünk arra, hogy Morvai Krisztinának történetesen zsidó férje volt, miközben lehetett volna bármi más is, mert ez a férj nem Weiss Gusztáv szemüvegcsiszoló volt, hanem a WTC ügyben érintett, a cionista elit Belső Pártjához tartozó, Zsidó Világkongresszust és Zsidó Nemzeti Alapot elnöklő, Moszad-iskolát szponzoráló Lauder hazai jobbkeze.

Hogy mire jó e köröknek egy nyíltan lefasisztázható párt jelenléte a magyar parlamentben, az a cionista körök történetét tanulmányozva nemigen kérdés. E körök mindig is bátran alkalmazták a saját maguk tömegek általi utálatára, mint erőforrásra alapozó technikát. Ahol a közvélemény zöme által utált ballib zsidó médiakutyák, a Bánók, stb. valakire uszítása garantált népszerűséget hoz a megtámadottnak. E közegben teljesen logikus, hogy a kurucinfó mögött állhatnak izraeli háttérmozgatók. stb. stb. A cionizmus saját propagandájával ellentétben nem a zsidó tömegek érdekvédelmi szervezete, a gonosz főcionisták (az általuk kultikus okból manipulált) történelem során számos alkalommal vetettek oda zsidókat martalékul az általuk kreált, kiprovokált konfliktusokban, szívbaj nélkül használják kultikus áldozatnak a "magukfajtákat", amit az e körök által bevezetett, teljesen elégő áldozatot jelentő "Holokauszt" kifejezés is jelez! (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Jobbik a valóságban náci jellegű párt lenne! Csak azt, hogy még valóban olyat is képesek a cionista körök létrehozni, ahogy számos zsidópogromot, zsidóölő merényletet is megszerveztek már "magasabb érdekből".)

Mindehhez egyáltalán nem szükséges, hogy a Jobbik politikusainak zöme erről a háttértervről bármit is tudjon, illetve éppenhogy előnyös, ha nem tud. Ettől még tökéletesen alkalmasak a nekik szánt szerepre.

Azért nem mindenki lehetett ilyen beavatatlan, a kép az Európaparlamenti választások éjszakájának örömmámorában készült:



Az Orbán-kapcsolat


NOL: "Orbán titkos tárgyalása Sukoróról?"
"A Népszava értesülései szerint a megbeszélést Estée Lauder fia, a Magyarországon is iskolákat alapító korábbi bécsi amerikai nagykövet maga kezdeményezte, mert meg akarta tudni az okát annak, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen az országnak milliárdokat hozó és munkahelyeket teremtő kaszinóprojektet. Ronald Lauder az azóta külügyminiszterré kinevezett Martonyi Jánost kérte fel, hogy szervezze meg a találkozót."

"Kérte fel", vagy netán kiadta az ukázt??? Kihez köti erősebb lojalitás Martonyit? (Kihez köti lojalitás Orbánt???)
Népszava: Orbán is tárgyalt Sukoróról?  A Martonyi házában megtartott megbeszélésen az üzletember felvetésére Orbán Viktor állítólag azt mondta, hogy Magyarországon jelenleg négy ilyen jellegű kaszinóberuházás van előkészületben, közülük Lauderé az egyetlen, amelynek ügyében tőle nem kértek támogatást, vele nem egyeztettek. Márpedig Orbán nem tűri el, hogy bár ellenzékben van, ilyen horderejű ügyeket nélküle intézzenek - hangzott el értesüléseink szerint. 


A találkozón a Népszava szerint részt vett George Pataki , New York állam korábbi kormányzója is, aki feleségével együtt régóta szerepel Lauder fizetési listáján és azóta kijelentette, hogy felveszi a magyar állampolgárságot és szavazni is fog :
Népszava: "Már az ügyészség keresi Ronald Laudert"

Ám a január végi találkozón - melyről még hétfőn a kormányfő környezetének nem volt "tudomása", majd kedden már emlékeztek rá - nemcsak hárman voltak. Információink szerint Orbánon, a "házigazda" Martonyin és Lauderen kívül jelen volt George Pataki, New York állam volt kormányzója is. (...) Információink szerint Orbán az üzletember értésére adta azt is: Blumnál szívesebben látná a beruházásnál George Patakit.

Orbán szájkaratéja a globalista karvalytőke és intézményei elleni "szabadságharcról" csak a naív hazafiak megtévesztését szolgálja. Valójában csak annyi kifogása van a globalista cionista nagytőke ellen, hogy az néha kihagyta az aktuális gründolásokról való egyeztetésből... A szabadságharcos retorika a hívek kemény magjának megtartását célozza, közben nemcsakhogy találkozgat, egyeztet, alkudozik azon körök prominens képviselőivel, melyek ellen szavakban szabadságharcot folytat, hanem a sukorói beruházás befektetői posztján kéri a globális szinten jelentéktelen, pitiáner kis csirkefogó Blum lecserélését a globalista cionista legfelsőbb körök fontos zsoldosára, a gátlástalan tömeggyilkosság megszervezésében kulcsszerepet játszó Nagy Gazember Patakira...

Alakul a lista?

 

Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek?

Nem fontossági sorrendben:

1.Ronald Lauder (úgy tűnik, a magyar politikában és gazdaságban több hatalma van, mint 4-5 magyar miniszternek együtt, magyar állampolgárság nélkül is...)
2. George Pataki (már hazánkfia?)
3. Morvai Krisztina
4. Vona Gábor???
5. Martonyi János
6. Orbán Viktor???

és még sokan mások...

24 megjegyzés:

Névtelen írta...

Orbán szájkaratéja a globalista karvalytőke és intézményei elleni "szabadságharcról" csak a naív hazafiak megtévesztését szolgálja.

De könyörgöm, minek a megtévesztés?
Ha a hatalom már saját ellenzékét is manipulálni tudja, akkor minek a színjáték?

Ezek szerint Orbán csak színjátékból hergelte a népet 2006-ban amit aztán otthagyott?
De minek?
Ha igazad lenne, akkor az Orbán - Gyurcsány páros minimum differenciákkal váltaná 4 évenként egymást, sokkal kisebb retorikai befektetéssel.
A szabadságharcnakk az a veszélye, hogy a nem beavatottak komolyan veszik... Mi értelme ?
Miért kell becsapni az amúgy is cselekvésképtelen tömegeket ?
Vagy mégsem cselekvésképtelen és okozhat meglepetést?
De eddig minden közszereplőről bebizonyítottad, hogy zsidó, meg van vesztegetve vagy filoszemita...
Tényleg úgy gondolod, hogy akinek nincs köze a zsidókhoz, az nem is látszik?

(Attila PV)

Szeszák Gyula írta...

Csaba!
Nyilván tudod, sokat veszkődtem magam is a Jobbikkal és azon belül Morvai Krisztinával is. Számomra új adalék Baló direkt kapcsolódása a cionista establismenthez.
Szándékomban állt a Jobbik témára visszatérni és ez a Baló sztori ebben fontos sarokpont lesz. Most mindenesetre fülsiketítő a klip primadonnák - Morvai és Gaudi - hallgatása a mesterségesen gerjesztett botrány ügyében.
Írásaid alapján kezdem azt gondolni, hogy a legfantasztikusabb összeesküvés elmélet is csak silány utánzata a valóságnak.
Gyula

Bobkó Csaba írta...

Frusztrálod magad. OV nem folytat semmilyen szabadságharcot. Csak dumál róla, miközben még a saját adótörvényeinket se tartatja be a multikkal, külön háború nélkül. Közben bratyizik a hazai és külföldi karvalyokkal. Minek a színjáték? Hogy legyenek lelkesőrült hívei, akik saját kizsákmányolóikat éljenzik.

Bobkó Csaba írta...

Amikor először bíráltad Morvait, az nekem ellenszenves volt. Csak később nyílt ki a szemem.

Névtelen írta...

És mire jók a lelkes őrültek?
Mire jó, hogy az emberek "megtudják az igazságot" hogy valóban a multik és a bankok zsigerelik őket?
Hogy Orbán besegít nekik vagy sem, ha igen akkor kényszerből vagy szabadon, az nem nagy különbség, ha a figyelem a VALÓDI ellenségekre irányul.
Ha Orbán valóban a globalisták embere, akkor miért tudatja az emberekkel, hogy Brüsszel elutasítja a bankadót, de üdvözli a kisemberek megszorítását?
A fidesznek a 2/3-ával semmi szüksége erre a játékra... Még szegény Cohn Benditet is hogy felidegesítette... (lehet hogy nem lett neki előre szólva?)
Kinek jó az hogy Orbánt a francia kisember is tökös gyereknek tartja, aki legalább beintett a bankoknak ?
A hatalom megtartása és gyakorlása szempontjából semmi jelentősége nincs a szabadságharcos retorikának... tettekről meg szó sem lehet ha nem akarunk NATO bombázókat.

(Attila PV)

Cservenka Attila írta...

A Seldon-tervbe hiba csúszott. Orbán az ÖSZVÉR!

(Asimov: Alapítvány trilógia)

Bobkó Csaba írta...

Ahhoz képest van trónörökös bőven. I. Viktor után jöhet I. Ráhel.

Névtelen írta...

http://www.peticiok.com/forum/42803/start/175#196
Egy érdekes régebbi cikk a honlapon!


Egy adalék a kettős állampolgárság nemzetbiztonsági kockázata tárgykörhöz:



http://www.hazankert.com/moszad.html


Ez a kérdés a legérdekesebb:

- Milyen erőt képvisel az izraeli titkosszolgálat hazánkban?

- Magyarországon hétezer és tizenháromezer fő között van a Moszad ügynökeinek a száma. Ezek nem mind hírszerzők és kémelhárítók. Vannak köztük az operatív találkozások helyszínéül szolgáló lakások tulajdonosai, futárok, olyan cégvezetők, akik a rendszer működtetéséhez biztosítják a pénzt, és mások. A Moszad minden megyében, minden városban a döntés-előkészítő és döntéshozó helyen jelen van.

Névtelen írta...

„"Bafomet Fáklyája", vagyis Lucifer jelképe a sátánisták számára.”
A templomosok elleni perben többen vádolták őket azzal, hogy egy Baphomet (ph, vagy f számíthat a kabbalistáknak :) ) nevű kosfejet imádtak. A filotemplomos történetírás szerint a sátánimádó, homoszexuális vádak a koncepciós per miatti koholmányok, különben is a Baphomet szóba a Sophia (bölcsesség) szót kódolták a Kabbala módszerével, tehát a bölcsességet imádták (filozófusok voltak :) ). Persze nem nehéz kapcsolatot találni Sophia és Lucifer között. A gnosztikusok tisztelnek egy Sophia nevű istenszerű nőt. Sophia – Vénusz – Esthajnal-csillag – Morning Star – Lucifer, vagy Sophia – bölcsesség(tudás) – tiltott fa – kígyó – Lucifer, vagy Sophia – bölcsesség(tudás) – megvilágosodás – Lucifer(a fényhozó, aki felnyitja a harmadik szemet).

Jani

Bobkó Csaba írta...

Minden jelképet használtak különféle helyeken, időkben és célokra. Önmagában a menóra, vagy az Esthajnalcsillag sem negatív jelképek. Azonban a Lauder-csapat és tágabb közege emberiségellenes tettei alapján és jelképhasználatuk alapján mi most joggal lehetünk riadóztatva, ha azt látjuk, hogy valakik ilyen jelképeket használnak. A templomosok ártatlanságában nem hiszek, erről talán nemsokára írok.

Névtelen írta...

És amikor elküldenek a picsába, te ne törődjél vele, hajszen nagyobb az én Atyám országa!
Abandi 1.1.

Névtelen írta...

A történelmet állítólag a győztesek írják. Ez marhaság. A történelmet nem írja senki. A történelem van. A győztesek a saját hazugságaikat írják. Habár a történelem ismeretében ez is feleslegesnek tűnik. Úgy sem hisz nekik senki.

Bobkó Csaba írta...

Ezzel nem értek egyet. Láthatóan nagyon sokan elhiszik a győztesek, vagy a tudatipar gazdáinak hazugságait a történelemről.

Bobkó Csaba írta...

Itt egy látványos példa, hogy miért érdemes saját ellenzéket alapítani:

http://modernhistoryproject.org/mhp?Article=WorldOrder&C=3.0#Conflict

"Roosevelt hatalmának bebiztosítására támogatói a tipikus VIlágrend-sémát használták: létrehozták az "ellenzékét". 1934 augusztusában New Dealjének fő építészei és finanszírozói megalakították az Amerikai Szabadság Ligát, azonnal "szélsőjobboldali" szervezetként karakterizálva. Pierre és Irenee DuPont $325,000-t adott erre. A Ligát finanszírozta még J.P. Morgan, a Rockefellerek, J. Howard Pew, és William J. Knudsen (akit később FDR fontos posztra nevezett ki!).

A Szabadság Liga támogatói, akik szorgosan "kommunistázták" Rooseveltet és stábját (és sokuk az volt...), egyúttal megszervezői voltak az American International Corporation,-nak, amelyet a Szovjetunió gazdasági összeomlásának megakadályozására hoztak létre. A Szabadság Liga sikeresen zárta karanténba FDR ellenzékét és címkézte őket "szélsőjobboldali idiótáknak". Roosevelt megkapta a lehetőséget, hogy ellenzékét "gazdasági rajalistáknak" "A Régi Gárdának" és "kivételezett gazdag hercegeknek" nevezhesse. Ezután behozták a képbe Gerald L.K. Smith-t, hogy Roosevelt ellenzékét "antiszemitának" bélyegezhessék.

A taktika 1934-től az 1936-os választásig üzemelt, amikor hatékonyan meghiúsította London kampányát. Roosevelt hátralevő életében nem szerveződött ellene többé hatásos ellenzék. Ez volt az amerikai történelem egyik legsikereseb politikai szemfényvesztése. Ezután Rooosevelt összeházasította a fiát a DuPont-dinasztia egyik örökösnőjével. Miközben Eugene DuPont, Pierre unokatestvére a Szabadság Liga egyik legaktívabb tagja volt, az ifjabb F.D. Roosevelt Ethell lányának udvarolt ! 1937. júnus 28-án esküdtek, amit a Time magazin "Az Évszázad Lagzijának" nevezett..."

Melampo írta...

Mindig voltak néhányan akiket érdekelt a társadalmi és politikai változások mozgatórugója, az irányítás szerkezete, felépítése.
Ezek az emberek mindig is tudták, hogy ezek a folyamatok hogyan működnek, kik működtetik és irányítják ezeket. Nekik hiába próbálnak meg hazudni, őket az általában használt primitív manipulációval nem lehet megtéveszteni.
A nagy tömegnek akiket ez nem érdekel meg mindegy mit mondanak. Nekik az az igaz amit elég sokszor, elég hangosan, elég agresszívan ismételgetnek. Elég sokszor, elég hangosan, elég agresszívan ismételgetni pedig az tud akinek a birtokában ehhez elég sok pénz van.
A tömeg nem informálódik, nem analizál, nem absztrahál, nem szintetizál.
A tömeg vegetál.

Javasolnám elolvasásra, JULIUS EVOLA
A szabadkőművesség és a forradalmak intellektuális előkészítése című művét. Tanulságos olvasmány.
Az alábbi linkeken található még néhány hasonló
http://www.pannonfront.hu/31/08Evola.htm
http://www.tradicio.org/evola/index.html
http://www.tradicio.org

Unknown írta...

A történelem "alakítása" és értelmezése is szempontok által történik. Ezeket a szempontokat nem harcoltatni, hanem egyeztetni és összegezni kell - ez nem többségi; hanem "súlyponti" kérdés! Nem a legjobb (igazabb) szempontot kell megtalálni; hanem mindet - egyeztetni! Ha van Isten - el kell hozzá jutnunk (még élve)... ha nincs - meg kell teremtenünk! Akinek van veszíteni-valója - Az fél... akinek nincs: az maga a tiszta szellem; ami nincs hozzáragadva egyetlen szemponthoz sem. De nem félelmek vezetnek a halhatatlansághoz sem! Eljő az idő, amikor (ismét) bátornak kell lenni! Minden szellem azért születik, hogy megtestesüljön (megvalósuljon) - mi köze ennek a félelemhez? Aminek folyamatosan jönnie kell ide a Földre - Az "Földön-túli": örökkévaló, halhatatlan. Egy választott nép jogot formál a Földre és a legalattomosabb módszerekkel állja útját a természetes fejlődésnek.... csak a szellem - ami halhatatlan - nem hódol be ennek a "földi logikának" (anyagiasság, fösvénység, önzés). Valahol véget kell érnie ennek az "aggodalom-stratégiának" és "félelem-politikának"!!!

gyuri55 írta...

Isten zseniális megoldása az általad vázolt alap-problémára: Jézus Krisztus! Úgy, ahogy az Újszövetség és az Ószövetség legemelkedettebb részei bemutatják. Nem nekünk kell megteremteni... - A választott nép a bukott emberi természetnek megfelelően viselkedett: inkább "ördög atyára" hallgatott, mint az élő Istenre. A megtestesülés pontosan a megfelelő időpontban történt. Akkor ért véget az "aggodalom-stratégia és félelem-politika" - azok számára, akik "Istentől születt(n)ek", vagyis befogadt(j)ák Őt.

kételkedő írta...

Egy új cikk a Szombatban a Lauder család történetéről.
http://www.szombat.org/politika/a-lauder-dinasztia
Érdekes mentalitás bontakozik ki a történetből, ahogy Lauder asszonyság helyezkedett, arisztokratának hazudta magát stb.
Egy másik ugyanott: nemzetközi kabbala konferencia Budapesten (hol másutt?:-)
http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/kabbala-es-exodus

Bobkó Csaba írta...

Nem tűnik hihetőnek, hogy Lauder ilyen magasra jutott a globális cionista ranglétrán (egy ARC) és a család korábban annyira nem törődött ezzel ez egész zsidóság-témával.

Névtelen írta...

Ezt a tarot féle fejtegetést nagyon nehéz követni (ő a számok jelentésével és az archetípusokkal van elfoglalva amiben te nem hiszel), de 1:27:00-nél elég érdekeset mond a pasas, 25 mérföldre délkeletre Bp-től Sukoró van, ez a pasi ezt nem tudhatta, de Lauderék igen https://www.youtube.com/watch?v=gUXo5quL9EI

Névtelen írta...

9 11-ről jut eszembe, tegnap néztem egy régi Frei-adást Kossuth leszármazottjáról (persze valójában nem az ő leszármazottja volt, hanem rokonaié), és kiderült, hogy Donald Kossuth amerikai lakos készítette a WTC gipszkartonjait. Ennyire kicsi a világ nem lehet...

FL

kételkedő írta...

Csaba, szerinted most, hogy Morvai átállt a Fideszhez, van értelme a Jobbikra szavazni?

Bobkó Csaba írta...

E blog tanulsága nekem régóta az, hogy nincs értelme szavazni... :-)
Vona fordulatát sokakkal ellentétben nagyon okosnak tartom. Vegyük észre, hogy a Jobbik olyannyira kikerült a karanténból, hogy a bal és a fidesz felé is szalonképessé vált egy-egy része, és ezt a kampány után már nem tudjék tőlük visszavenni. Gondolom, ha kell, OV kész a Jobbikot kisgazda mintára hasítani, de meglátjuk nemsokára. A háttérből nagy-i...el keveri a kártyákat.

Névtelen írta...

Úgy látszik a választások utánra hagyták a Jobbik kérdését, mert csak most kezdik aktiválni a Toroczkai nevű bomlasztót, akinek kb. két évtized alatt sikerült a "nagy nemzeti radikális" képét kialakítania magáról anélkül, hogy valami tényleg hasznosat letett volna az asztalra. Már ha a kiprovokált kitiltásait a szomszéd államokból nem tekintjük annak. Ahhoz képest elég szépen előkerült, hogy 2013 körül még azt nyilatkozta, nem akar belépni semmilyen pártba, mert az önkormányzati munkában látja a nagy lehetőségeket.