"A történelem előre „meg van írva”. A legnagyobb ellentmondás, hogy akik a valós történel­met csi­nálják – a királycsinálók -, egyidejűleg írnak egy fik­tív történelmet, afféle össztársadalmi igazságpótlék (vö. „kultúra”) gya­nánt. És ne­ked ki kell bogoznod, mit, miért csináltak „úgy” a múltban, hogy ma és holnap ugyanaz történjék, miközben félreve­zetnek egy folyamatosan újraírt ál-történelemmel, aminek kö­ze nincs az igazsághoz." (Czike László)

"Egy népnek, egy nemzetnek kellenek eszményképek, de ezek ne hamis és méltatlan eszményképek legyenek. (...) Nem csupán az a célom, hogy ledöntsek személyeket a piedesztálról, úgy, hogy oda ne kerüljön senki más. Az is célom, hogy meglássam és megláttassam azokat az alakokat is, akik valóban megérdemlik, hogy a piedesztálon álljanak."(Dr László András)


"Függetlenül attól, hogy a végső cél politikai, társadalmi, vagy vallási, a titkos társaságok működési elve ugyanaz: mozgásba hozni emberek tömegét és felhasználni őket egy olyan ügy érdekében, amiről nincs tudomásuk." (Nesta Webster: Titkos társaságok és felforgató mozgalmak )

2010. október 27., szerda

Kaméleon

New Yorkban a CEDAW feminista harcosaként, FÉRFI külsővel, nőies kinézet kizárva, még csak az kéne!


Még a családon belüli erőszak ellen (joggal) kűzdve, feministaként (a szokott egyoldalúsággal), természetes zsidó közegében folytatva karrierjét, elhanyagolt zsidó banya kinézettel, elég Barbara Streisandosan:Majd a zsidó kora-öregasszonyból kivirágzik a keresztény-nemzeti, érett szépasszony:De néha az aktuális álarc mögül kivillan az egyéniség:Profi munka volt, a kivillanások elkerülhetetlenek voltak (a szobrász lehetőségeit behatárolják a kődarab adottságai).

------------

Kapcsolódó bejegyzés: A Lauder-kapcsolat (M.K. volt férje a Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald Lauder hazai helytartója volt annak médiavállalkozása élén. Kicsit meglepő kapcsolatrendszer egy nagyon hazafias párt nagyranövését kiprovokáló húzónév esetén...)

8 megjegyzés:

freeetoaster írta...

Nem fejtenéd ki bővebben? (származás, rokonság, munkássága, ...)

Bobkó Csaba írta...

Egyelőre a képek magukért beszélnek, továbbá a képfelvezetőkben felvetett tényekről sokat írtak a sajtóban és a neten.
Még várok egy kicsit, aztán részletezhetem is.
Morvai személyétől potenciálisan hasonlíthatatlanul veszélyesebb kaméleonnal lehet dolgunk OV személyében...

Névtelen írta...

a csabdába -persze- beleestem én is...
de - mindig is éreztem, ami itt áll 'gyönyörűen' kifejtve.. köszönet!
Döbbenet - ahogy az - orrunk előtt - az orrunknál fogva (meg)vezetnek...
hát... ez 'a zsidó'...

Bobkó Csaba írta...

Bizony. És ő sokkal fontosabb személyiség volt a Jobbik felépítésében, európai és magyar parlamentbe juttatásában, mint Szegedi Csanád. Nincs róla hír, hogy az ő anyakönyvét kikeresték volna csalódott jobbikosok, pedig a volt férje magának a Zsidó Világszövetség elnökének, Laudernek volt a hazai helytartója...

Névtelen írta...

Épp tegnap néztem meg egy OV videót - 2005 Ádvent-jéből.
Hát...? az 'egy tiszta, hit-es ember' beszéde...
Tehát -minderre- csak a KAMÉLEON-ság lehet a magyarázat..!
vagyis: 'a zsidó'... (a francba! )
A meglátásod nagyon LÉNYEGI -2010!- kedves Csaba!
Terjeszd - ahol csak tudod! (mer'a birka megy választani...) - Köszönet! kP

Névtelen írta...

M.K. anyukája tudtommal Fekete (Schwartz) Klári, aki a Rothschild Klára-féle divatszalonban volt manöken. Ebben a szalonban varattak a pártasszonyok a kommunizmusban.

Névtelen írta...

Az anya a genetikai eredet. De nem történt említés egyéb kalandjairól, amikor Balónénak, meg Bánónénak hívták. Egy alma sem esik messze a fájától.

Bobkó Csaba írta...

Elterjedt, de nem látom nyomát, hogy Bánó neje is lett volna.