"A történelem előre „meg van írva”. A legnagyobb ellentmondás, hogy akik a valós történel­met csi­nálják – a királycsinálók -, egyidejűleg írnak egy fik­tív történelmet, afféle össztársadalmi igazságpótlék (vö. „kultúra”) gya­nánt. És ne­ked ki kell bogoznod, mit, miért csináltak „úgy” a múltban, hogy ma és holnap ugyanaz történjék, miközben félreve­zetnek egy folyamatosan újraírt ál-történelemmel, aminek kö­ze nincs az igazsághoz." (Czike László)

"Egy népnek, egy nemzetnek kellenek eszményképek, de ezek ne hamis és méltatlan eszményképek legyenek. (...) Nem csupán az a célom, hogy ledöntsek személyeket a piedesztálról, úgy, hogy oda ne kerüljön senki más. Az is célom, hogy meglássam és megláttassam azokat az alakokat is, akik valóban megérdemlik, hogy a piedesztálon álljanak."(Dr László András)


"Függetlenül attól, hogy a végső cél politikai, társadalmi, vagy vallási, a titkos társaságok működési elve ugyanaz: mozgásba hozni emberek tömegét és felhasználni őket egy olyan ügy érdekében, amiről nincs tudomásuk." (Nesta Webster: Titkos társaságok és felforgató mozgalmak )

2014. szeptember 12., péntek

Sobieski, az IGAZI lengyel hős - a magyar állam "újjászületésnapja"


Ma van a 331. évfordulója Bécs török alóli felmentésének, melyben a döntő szerep a lengyel király, III. (Sobieski) János lovasságának jutott. Ez a nap lényegében a történelmi magyar állam újjászületésének napja, hiszen ez a fényes győzelem jelentette a fordulópontot, mellyel megkezdődött a török és kuruc kollaboránsainak kiűzése Magyarországról és Erdélyből és másfél évszázadnyi szétszakítottság és pusztulás, belharc után elkezdődhetett a szentistváni Magyar Királyság újjáegyesítése és újjáépítése.

III. János és I. Lipót, a két király megkezdi a történelmi Magyar Királyság helyreállítását

A magyar-lengyel barátság mai formájában sok szempontból hamis, torzított legendáját a magyar nemzeti érdek alapjain újjáalakítva sokkal inkább kötelességünk leginkább e lengyel hős alakja köré szőni (és a képen látható MAGYAR hősé köré!!!), mint a kb. 150 év óta agyonsztárolt internacionalista felforgató ötágú-"csillagosok-katonák" álhőseire alapozni.

A felforgató álhősök és magyarirtó kollaboránsok hamis kultusza, mint mindig, valódi hősök kultuszának eltakarásával, ellopásával jár. Ez esetben is ellopták tőlünk Sobieski hőskultuszát, hisz a magyar történeti köztudatot fősodorként formáló kurucos szemléletű történelemhamisítás, illetve pártos propaganda a nemzeti érdekkel nem törődve inkább sajnálkozott az ország újraegyesítésén (amibe adminisztratívan Erdély ugyan nem tartozott bele, de ott is helyreállt a jogállamiság és elszakítása magyarok műve volt, különállását II. Rákóczi  Ferenc még távoztában is követelte.) Ellopták tőlünk az ország újraegyesítése feletti örömöt, mert az újraegyesítés művét az általuk démonizált dinasztia vitte végbe. Úgy álltak, állnak hozzá, hogy ha a Habsburgok uralkodtak benne, akkor a magyar állam újjáépítésének nem kell örülni...

Jellemző, hogy milyen jelentéktelen mértékben van megörökítve a számunkra oly nagy segítséget hozó nagy lengyel király emléke, hogy tudtommal Budapesten nincs szobra, emlékműve, csak Esztergomban és Párkányban. Bezzeg mekkora hőskultusza van a török magyar vazallusának, aki tatár csapataival tökélyre vitte a haza, a magyarság pusztítását és idegen zsoldban a végsőkig akadályozta az ország újraegyesítését (ahogy később a még nagyobb hőskultuszú utóda is tette). Ezen álhős történelmi szereplők neve méltatlan rá, hogy ma leírjam...

Mi, nemkurucok örüljünk, ünnepeljünk és a felforgatók helyett tekintsük III. Jánost a magyar-lengyel barátság egyik legnagyobb, vagy mondhatjuk, legnagyobb lengyel hősének, szimbolikus megtestesítőjének!

Sobieski értesíti a győzelemről XI. Ince pápát: "Jöttünk, láttunk és Isten győzött!"


A magyar nyelvterület egyetlen méltó méretű Sobieski-szobra, Párkány. A határon túl...



46 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hiányolom a II. Rákóczi-féle bordélyház párizsi működését, ill. az emiatt kialakult kapcsolatot a francia királlyal. Paris Saint-Germain meg egy jó focicsapat, amíg Ibrahimovicsot meg tudják fizetni.

Bobkó Csaba írta...

Nagyon jó felvetés. Egy kulcs a hosszú koron átívelő felforgatási folyamatok megértéséhez, hogy Rákóczi alakja egy kultfigura az okkult szubkultúrában nyugaton is és nálunk is. Viszont a geopolitikai pozíciókat az államok, illetve szereplők öröklik az aktuális ideológiájuktól füüggetlenül. Hisz a Napkirály nem volt felforgató, mégis azokat az erőket támogatta országunk ellen, akiknek utódait az ő király utódját lenyakazó francia (?) forradalmárok támogatták később.

Névtelen írta...

Na melyikőnk őrzője a Szent Sírnak? Én még nem, te meg már nem? Vagy fordítva.

niknak írta...

nem ide tartozik, de szeretném a véleményeteket hozzá?
Véletlen ez a kép vagy szándékos?
http://n8waechter.info/2014/09/baphomet-obama/
A szarvakat nem is tudja letagadni. A kép tökéletes, mert a szarvak szimmetrikussan állnak, tehát nem véletlen a kép.

Névtelen írta...

És évtizedeken át ezért a Rákóczi tér adott otthont a vigalmi szolgáltatásoknak.
Talán ez sem véletlen!

Bobkó Csaba írta...

Szekfű a könyvében a kupleráj és játékbarlang mellett beszámol arról is, hogy a főkurucnak, mint udvaroncnak munkaköri kötelessége volt résztvenni a Napkirály reggeli öltözködési szertartásán. Nem is értem, Mányoki Ádám miért nem festette meg, amint a kackiás bajuszú szépember éppen átnyújt egy relikviát a királynak: "A gatyája, Felség!"...

Bobkó Csaba írta...

Hát igen, a Baphomet anagrammája Obamepth... :-)
Szerintem, ha a tudatiparosok telerakják okkult szimbolikával a filmeket, clipeket, középületeket, akkor az elnököt alakító dísznéger szinészüket is fotózhatják teljesen tudatosan ilyen beállításban. Nem marhaság, simán lehet szándékos.

niknak írta...

Mert B. Csaba annyira szereti a Habsburgokat, itt küldöm a himnuszukat:
https://www.youtube.com/watch?v=06643umEJZg
Gott erhalte Franz den Kaiser
cime: Isten tartsa meg a Fernec császárt.
Hogy a magyarokról is énekelnek e benne, hallgasd meg, a német népekröl igen.

Bobkó Csaba írta...

A magyarok nem voltak a német birodalom alattvalói, a Habsburg dinasztia tagja Magyarországon magyar királyként uralkodott és nem mindig esett egybe a király és császár személye. A magyar himnuszban sem szerepelnek a Habsburg örökös tartományok.

Bobkó Csaba írta...

Pontosabban dehogynem, Bécsnek büszke vára szerepel a magyar himnnuszban! :-)

Névtelen írta...

Rákóczi-Ragoczky (vagy mi) neve benne volt a Eco Foucault-ingájában is, mint ismert okkult név. Talán Cagliastro egyik álneve volt, ha jól emlékszem?

niknak írta...

"Sokan nem akarják nagyon tudomásul venni, hogy a Habsburgok is sátánista-illuminátusok voltak, pedig például a Mária Teréziát ábrázoló szfinx szobor a kelet-ausztriai Schlosshof kastélyban (lásd lentebb) ugyanazt az oroszlán-szimbolikát tartalmazza, mint amit az egyiptomi szfinx szobrok is, és ahogy oroszlánok láthatóak Ishtar-Astarót lábánál is!!"
http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=133:habsburgok&catid=13:toertenelem&Itemid=47

Hogy mennyire komoly az irás még nem tudom. Most olvasgatom.

Bobkó Csaba írta...

Névtelen, ha nem választasz nicket, megbabonázlak, hogy álmodban jelenjen meg neke da Ragoczky!!! :-)
Ez minen Névtelenre vonatkozik.
Világos, hogy az ezotériával foglalkozók előtt ismert, hogy Rákóczi ebben a közegben egy megbecsült név. Nyilvánvaló, hogy a család e köröknek dolgozott, nem véletlen, hogy még házassági kapcsolatba is hozták a Stuart-Pfalzi dinasztiával, a protestáns-rózsakeresztes (vakoló) közeg vezércsaládjával, a Habsburgokat és a pápát megdönteni akaró európai párt vezetőivel. E körök céljaiért küldték vágóhídra a Rákócziak magyarok százezreit, amikor a magyarokat még nem lehetett igazán milliókban mérni...

Bobkó Csaba írta...

Niknak, számomra nem vehető komolyan a forrásod. Mutat pár szfinxet Habsburg-paloták parkjaiból, ez minden és hülye forrásokra hivatkozik.

niknak írta...

Tudod szeretek tisztán látni, még ha az fáj is. Hogy a magyarok összes elitjei a történelemben sátánista lett volna és erröl a Habsburgok soha nem tudtak volna, vagy ök maguk soha nem voltak azok, pedig ök magukat Jupiterröl (sátánról) származtatják. Tehát ök isteni (ördögi) származásukra hivatkoznak, csodálkozok rajta.
Nagyon szeretném tudni, hogy a kutya csóvalja a farkát vagy a farok a kutyát?
Megnéztem az Ottoka temetését felvételekröl, örömmel néztem hogy a magyarutáló eltünt, de sok a gyerek nála, remélem azok is elmurdalnak, hogy egy se lesz királyunk, mert különben fegyverbe lépek. Néha érdekes amit a temetésen ugy elmondanak, kottyintanak a nem benfentesnek. Olyankor füleltem. Meg néztem a sok szimbólumot amit viseltek meg hordtak a temetésen.
Nehéz elhinni,hogy az egész akkori világ sátánista lett volna és az egyház erröl mintha mit se tudott volna. Ezt csak nekem kurucnak úgy érhetö meg, ha az egyház szubtilan/hátulról maga irányitotta ezen sátániságot. Tehát elöre istent pofázott de hátul a sátánt imádta.
Itt: http://derhonigmannsagt.wordpress.com/2013/05/25/13-blutlinie/
A 13. vérvolal vagy néha a cim: A 13 sátáni vérvonal

http://kath-zdw.ch/maria/schattenmacht/blutlinienfamilien/freeman.html
Die Freeman Blutlinie / A Freeman vérvonal
Ezen könyvecske egy független felfedezöje a: PRIEURE DE SION-nak, nagyon sok érdekes dologgal kiegészitti a sátánista történelmet. Föleg a származásokba merül bele. A Habsburgok házasságait is nagyittó alá veszi. Nézzed meg a Habsburg Otto Pán Europa emblémáját a kelta kereszttel. Vigyorog az Ottóka. Remélem az ördög öt magához vette.
PRIEURE DE SIONS-nak a célja a 13 vérvonalat egyesitteni.

René D ' Anjou rábeszélte Cosimo de Medici-t arra, 1444-ben egy nem egyházi könyvtárat alapitson San Marco, ahol Platon, pythagorászi munkák és köynvek a hermetikus varázslásról voltak/lettek leforditva.
Cosimo dé Medicis könyvtár volt az ahonnét a reneszánsz, a humanizmus és az okkult világ ujraéledése elindult.

El tudud te azt képzelni, hogy magyarban "mindenki" sátánista, az utolsó eldugott városkában is, a nagyvilág meg ártatlan? Az utolsó költö, festö, nemes is? Vagy legalább is mindenki valamirevalló azokhoz akar tartozni?
Voltam egy kisvároska temetöjében, ahol sok fekete obeliszket láttam a sirokon (Marcali) felállitva. Falucskámban ilyenek nincsenek. Most ezek mind szabadkömüvesek voltak?

Bobkó Csaba írta...

Niknak, neked a helyén a szived, de nincs eszed... :-) Túl sok prot.kur gyűlölködő propagandát szívott magába az agyad, mint a szivacs. Igazad van, simán valószínű, hogy a trónfosztás után a Habsburgok maradékai ma már a felforgatók táborát erősítik, Ottó volt az, aki ezt az átállást végrehajtotta. Elődei közt is akadt egy pár szabadkőműves, ami nem jó, de akkor még nem ez volt a döntő a dinasztia szerepét illetően. Én természetesen soha nem állítottam, hogy Magyarországon "mindenki sátánista volt". Azt viszont álljtom, hogy az illuminátus hálózat a felforgatást kiszolgálóknak gyártott hőskultuszt, az ilyenek irodalmi karrierjét egyengette és a jó oldalon állókat agyonhallgattta, hallgatja máig. Vannak valódi hősök, erre mutat rá ez a bejegyzés is, és hogy az ő kultuszukat nem engedték kifejlődni, mert kellett a hely a hamis kollektív történeklmi tudatban a felforgató kalandoroknak, az ügynököknek, az általuk felgyújtott házból mindig elmenekülőknek, a háziakat a tűzben hagyoknak. Bem Apóknak, Kossuth Apánknak, Szent Petőfinek, Szent Rákóczinak, sőt, még a haramia pribék Thökölynek is.

niknak írta...

http://kath-zdw.ch/maria/schattenmacht/blutlinienfamilien/freeman.html
Itt nagyon jól megvilágitják kezdetüket.
Az elsö idöpont, amit a "Prieure De Sion" pontossan hozzáfüzhetö, mikor Jeruzsálem a keresztes lovagoktól meg lett hóditva. A barátok/rend kolostora, ami az Emerit Peter-hez tartozott, egy épülethez tartozott, Abtei Notre Dame de Mont de Sion Jeruzsálemen kivül, ezen Abtei lett a: „Ordre de Sion“
Az évszázadok alatt a „Ordre DE Sion“ (Priorat von Zion)-ra változott.
A rendház: “Ordre von Sion“ látható volt. de a 13. században teljessen titkos lett, láthatatlanná vált.
Az 1960-as években félig láthatóvá vált majd 1984-ben megint titkos lett. Az akkori barátok akik ezen rendet kitalálták a Merowingektöl voltak irányitva.
1188-ban a rend „Ordre DE Sion“ hagyta a keresztes lovagokat, aki öhozzájuk tartoztak, saját utukra menni, valószinüleg veszekedés lett közöttük.
A keresztes lovagok történelme nagyon érdekes, mert az a mai sátánista bankárokra utal. A keresztes lovagok voltak az elsö nemzetközi/europai bankárok.
Ahogy a történelemben minden passzól. Amikor a keresztes lovagok önállóakká váltak, lett a Sion -ból „Prieure DE Sion“ és használták a nevet mint: "Ormus" vagy mint Rosenkreuzer, tehát rózsakeresztes.
A „ Prieure DE Sion“ szorossan összefüzödik a "Rosenkreuzer"-ek megalapittásával és annak vezetésével meg szoros kapcsolat a szabadkömüvességgel.
1613-ban találkozott az uraság Lorraine (része a Prieure DE Sion-nak) az uraság Stuart-tal.
Ezután mutatott több érdeklödést a „Prieure DE Sion“ Skóci után.

niknak írta...

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_blacknobil07.htm

itt szerintem jól felvilágosittanak a sátánista világról, már amennyire lehet egy kivülállónak. A Habsburgok ott keverik a lét. Tehát nem lehet nélkülük a sátániakat megérteni. Ök azoknak a részük. Soha nem lettek volna királyok vagy császárok, ha nem lettek volna sátániak.

niknak írta...

Ma még egy utolsó kérdésem, itt a magyar korona melletti magyarázatra vonatkozik.
Mi a magyarázatja, a szavakat ismerem.
Here we see a coat of arms with the lot; Druidic oak leaves (13 on each side), Masonic checkerboard, lion's heads, trinity of Druidic bars, Double-Cross of Lorraine, Atonist Phoenix and crown with pyramids.

The Double-Cross of Lorraine is, in our estimation, a composite symbol indicating Jesus the Christ and the Christ before him, namely - Akhenaton - symbolized by the lions and the crown at the top. Akhenaton is the "Phoenix" who rose from the ashes after the banishment from Egypt. The fact that the design is embraced by Irish oak leaves is most suggestive.
http://www.irishoriginsofcivilization.com/irishoriginsexcerpts/ch41.html

Bobkó Csaba írta...

Azért így elnézve a párkányi szobrot, felmerül, hogy ellenőrizni kéne, készített-e a hajdúsági alkotó korábban Bocskai-lovasszobrot... :-)

Bobkó Csaba írta...

Niknak, jó kis vegyesfelvágottal szennyezed már megint a blogot! Ez a hülye tán nem ismerte fel, hogy a magyar középcímert elemzi.

Névtelen írta...

ne legyél hajdúellenes. : )

Névtelen írta...

és mi az igazság a gömöri „lengyeljárásról”?

z

Bobkó Csaba írta...

Nede kérlek, én maximálisan hajdúpárti vagyok! :-)
És ez nem tréfa. Persze Bocskait nem szeretem, az igaz, mert székelypárti is vagyok... :-)
Valójában rég tervezem körüljárni a kálvinista kurucok által királypártiságukért kiirtott kálvinista hajdúvárosok sztoriját, sőt, ha lenne hozzá tehetségem, legszívesebben drámát írnék a sztoriból. A hajdúk nekem vagány fickóknak tűnnek, igazi szilaj legények, akik sokkal józanabbul voltak ideológiamentesek, mint a protestáns lelkészek által fanatizált kuruc szélsőségesek. A hajdúkban "meg lehetett bízni"., értsd: képesek voltak a csata során átállni az ellenfélhez, ha az fizetett többet. Rokonszenves pragmatizmus a fanatizált prot-kur tálibok ideológiai elvakultságához képest. A hajdúkat az örök háború tette földönfutóvá, viselkedésük érthető volt és gyakran a hazának hasznos. Jellemző, hogy sokuk végső kiirtóinak van ma hőskultusza és nem nekik, akik földhöz jutva, földműves családos emberekként a királyhűséget választották a haza javáért. Éljenek a hajdúk! K... kurucok...

Bobkó Csaba írta...

Névtelen "Z", a lengyeljárás tény. Erre azt tudom mondani, hogy ennyit az ország újraegyesítése és az örök magyarpusztító harc végetérése megért. Halál komolyan. Ugyanez vonatkozik a prot-kur propaganda által agyonhangoztatott magyar emberveszteségre, amit a felszabadító német csapatok okoztak. Okoztak, de UTOLJÁRA és olyan cél érdekében, ami ennyit megért. A Thököly tatárjai által tízezrével leölt és elhurcolt magyarokat prot-kurék nem szokták siratni, nekik az tűnik jó árnak - miért is? Szintén nem számolják a magyar újraegyesítésért könnyű szívvel halálba küldött német katoinák tízezreit, csak Buda ostrománál soktízezret. Tudni kell, hogy abban a korban még minden hadsereg veszedelmes volt a saját lakosságára is. A Sobieski-had hazatérése során az összes érintett magyar vármegye panaszolta az udvarnak, hogy milyen dúlást okozott a lengyel sereg a területén. A csattanó auz, hogy amint átlépték a határt, Varsó felé menet az összes érintett útbaeső lengyel vármegye is elpanaszolta a varsói udvarnak, hogy saját hadseregük Magyarországról jövet milyen szörnyű dúlást okozott nekik!!! :-) Ilyen volt akkor a hadviselés és a katonai fegyelem, épp akkor kezdett változni, 20-30 évvel később már jobban tudták fegyelmezni a posroszos mintára kiképzett reguláris csapatokat. Akkor még nem, ismétlem, ennyit megért. A kuruc hadak által magyar lakosságnak okozott károkat II. Rákóczi Ferenc még évtizedek múlva is rendszeresen térítgette a kincstárából. De Erdélyben a mindenféle hadak erőszakoskodásainak a csász.-kir. tábornok Veterani katonai kormányzósága vetett véget és Thököly zernyesti betöürése hozta vissza még a jól ismert rémséget, hogy "jönnek a magyar (kuruc) hadak, meneküljünk!" (mármint magyarok).

Névtelen írta...

gondoltam, hogy ez lesz a válaszod és ezt is el is fogadom.

Bobkó Csaba írta...

Kormánypárti interpelláció? :-)

Névtelen írta...

Mo. Hadtörténete I. kötet 468. oldal utolsó bekezdés: " a schwechati csata elveszett, inkább a pánik, mint a veszteség miatt. A halottak és sebesültek száma mindkét oldalon 100-100 fő volt. ( október utolsó napjaiban 14000 népfelkelő és 70.000 császári katona között zajlott a küzdelem.)

Névtelen írta...

Nos a lengyeljárásra tény: 1683 október vége + a litvánok Nógrád megyében:http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/magyarorszagi_nemzetisegek/szlovakok/tereny/tereny_tortenete/pages/tt_03_oskortol.htm

Bobkó Csaba írta...

"A lengyel király a Bécsből hazavonuló seregével október végén, november elején Nógrád megyén is átvonult, megtisztítva a töröktől az Ipoly völgyét. Szobieszky katonái Terényből is elűzték a törököket. A lengyel és a velük szövetséges litván katonák ekkor olyan nagy pusztítást végeztek a községben, hogy a lakosság kénytelen volt elmenekülni. Az 1683. évi összeírás a falu nevét említi ugyan, de lakott portát nem talált.21 Az elnéptelenedett faluba csak a török hódoltság végét jelentő Buda visszafoglalása után (1686. szeptember 2.) mertek visszatérni a lakosok. "

Sima ügy. Nem hangzik rosszul, mert nem ír tömegesen kiirtott polgári lakosokról, csak a hadjárás elől elmenekültekről. Vessük össze a Donyeck tájáról látható híradófelvételekkel, ahol a harcoló felek egyaránt katyusázzák a lakótelepeket. ILYEN A HÁBORÚ. Magyar szempontból fokozta a veszteségeket, hogy a Thököly uralma alá került Felvidék mindenestől ellenséges területté tette a lengyel király számára a déli határa mentén húzódó magyar vármegyéket, ami török betörések veszélyét jelentette országa számára (a török azelőtt foglalt el jókora darabokat lengyel-Ukrajnából), tehát Thököly török-ügynöki szereplése célponttá tette az addig királyi vármegyéket is a háborúban. Ennek veszteségei is prot-kur lázadóinkat terheli. A háború veszteségei megérték, hiszen eredményeképpen külső, idegen sereg ezt a környéket már nem pusztította évszázadokig, csak Rákóczi kurucai okoztak megint dúlást nemsokára.

niknak írta...

Csak ugy a Habsburgokról:
Második Károlynak már a kezdetekben, születésénél nem volt könnyü.
Nagyfejüként született, gyenge és mellszopós volt. Négy éves koráig nem tudott beszélni és csak nyolc évesként tudott futni, menni, ahogy spanyul kutatók öt leirják.

És késöbb is volt neki mindenfajta tulajdonsága, amit a biologusok degeneráltnak mondanak: amelett a habsburgi-ajak, egy eldeformálodása az also állkapocsnak (már az ördögre utal!, ördög jele), mellette gyomor és bélbetegségben szenvedett, véres volt a vizelete, vizenyöje volt (ödéma), meg mindenfajta kellemetlenségben szenvedett.

Legnagyobb baja meg a gyerektlenesége volt, ami halála után háboruhoz vezetett. Elsö felesége a tul gyors ejakulációja végett panaszkodott, a második meg hogy impotens volt. A kutatók a közeli vérrokonsággal magyarázták ezen bajokat.

Inzuchtkoeffizient 3.000 rokonságnál


Amit a spanyol kutatók potossabban megvizsgáltak. 3000 habsburgi rokonságot vettek nagyittó alá 16 generáción keresztül. Nem csak a spanyol hanem az oszrák Habsburgok is meg lettek világitva meg más urakodo családokat is bevontak ebbe pl. a francia burbonokat és Avis-okat Portugáliából.

Az inzuchtnak a kihatása a gyerekelhalálozásra óriási volt. 80%-a elpusztult mig ez a spanyol lakosságban átlagban az elhalálozás 20%-os volt. Még az ördögnek se kellettek ezek habsburgivadékok/gyerekek.


forrás: http://sciencev1.orf.at/science/news/155367.html
Itt található egy "családi" fa, ami inzuktra hasonlit. Ezek degeneráltak voltak, söt zsido szokásra vall, mert azok szoktak a pénz végett egymás között házasodni. Eleget ismertem hasonlót. A zsido talmud iskolában a "bocherek" 80-90 %-a szemüveges volt, ez nem semmi. Nálunk a koleszban ez csak 15-20%-os.

Bobkó Csaba írta...

A kutyafáját, mit tudtak volna ezek, ha még degeneráltak se lettek volna! Így degeneráltan simán kiépítettek egy közép-európai birodalmat, újraegyesítették és újjáépjtették a hozzájuk már csak csökevényesen került Magyar Királyságot és amíg el nem zavartuk őket, egyben is tartották. Az erős és szakszerű központi államhatalom volt náluk annyira intézményesítve, hogy ha hülye volt az épp trónon ülő családtagjuk, ha okos, az állam működését ez nem zavarta meg. Ilyet az Árpádoknál se látunk, az Anjouknál sem, a Jagellóknál sem, tehát ezeknek a beltenyészett korcsoknak köszönhetjük a történelmi magyar államiság legjobban kormányzott tartós korszakát...

niknak írta...

Még voltak akkor igazi magyarok! A kezdeteket nem szabad elbaszni. Ki kellett volna a késöbbiekben is a szar Habsburgokat irtani, dobni innét.

" Az 1439 nyarán megindított törökellenes hadjáratának csúfos vereségéhez is nagyban hozzájárult a királyi családon belüli nyílt versengés. Az ostromlott Szendrő felmentése kudarcot vallott, a törökök a várat is elfoglalták. Miközben Titel felé indult, serege teljesen szétszéledt. Albert megbetegedett vérhasban, majd útközben Neszmélyen meghalt. Székesfehérvárott temették el a magyar főurak."

Habsburg Albert, bocsáss meg, de nagyon csunya volt. Pfuj, ördög.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=vankuj&pid=102578&blog_cim=Habsburg%20Albert

Tudod, te rosszul látod a dolgokat, te rá akarod eröszakolni másokra a te gondolatvilágodat mint a sátániak is azt teszik. Én mind a kettö nélkül szeretnék élni, se a "kurucokat" meg se a Habsburgokat nem akarok. Remélem ezen jogomat senki se veszi kétségbe? Nem vagyok az ellen, hogy te a Habsburgokat akarod, imádod dicsöitted, az a te dogod, de az ellen vagyok, hogy azokat én éltessem vagy esetleg még el ist türjem ha megint jönnének, arra hivatkozva hogy mennyi "jót" tettek a magyaroknak.
Önékik semmi keresnivalójuk itten, se a multban nem volt se a jövöben nem lesz.
A többiben teljessen igazad van ami a magyar elitet illeti.

Vannak más nézetü emberek is mint itten:
A DEGENERÁLTAK EGY HELYEN VANNAK
Ha van degenerált történelmi család Európában, akik egymás között is házasodtak, akkor ezek a Habsburgok. A család egy részét megölték, botrányos családi viszonyok voltak minden uralkodójuknál. Elég csak utalnunk a korábbi századok nélkül Mária Terézia életére (16 gyereke volt, de ezek nem egy apától), degenerált fiára, II. Józsefre, a gyilkos Ferenc Józsefre, Habsburg Ottó anyja, Zita pedig elfajzott spanyok zsidó volt. A mai napig sem tudni (bár sejtjük), hogy kik tették meg Habsburg Györgyöt a vöröskereszt elnökévé...A Habsburg Intézet vezetője viszont zsidó. Miért lehet Habsburg Intézet, amikor Magyar Őstörténeti Intézet nincs...?
forrás: http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.de/2011/07/julius-5-13-napig-tarto-habsburg.html

Névtelen írta...

Sima ügy az 1551-ben vagy néhány évvel később (megsemmisített ) felrobbantott Szanda-vár, már nem lehetett védelme a környék lakosságának. Ezért Pozsony vármegyébe vonultak el a lengyel-litván rablók elől. Pont egy Árpád leszármazott jut eszembe: talán Könyvespupos olvasottKálmán aki a boszorkányokkal kapcsolatban kijelentette, hogy vakítani és herélni kell a rokonságot. Hiszen ne tudják betartani a fogadalmat Ügyes-Ügyek fia Álmos fia Árpád és házának.

niknak írta...

Szeretek a Habsburgokkal foglalkozni:
"A Habsburgok, mint az itáliai zsidó Pierleone bankárcsalád egyik ágának leszármazottai elsőként – Habsburg Albert révén – 1437 és 1439 között kerültek hatalomra Magyarországon. Habsburg Albertnek nem is az uralkodása, sokkal inkább a halála után történtek ivódtak bele mélyen a magyarság emlékezetébe. Özvegye ugyanis egyik „udvarhölgye”, Kottanner Jánosné segítségével ellopatta a Szent Koronát a Visegrádi fellegvárból, amelyet Mátyás király csak 1463-ban tudott visszavásárolni óriási összegért cserébe. Ez volt tehát a Habsburg család első bemutatkozása a magyar történelemben."
Később – és immár véglegesen – I. Ferdinánd révén szerezték meg ismét a magyar koronát a Habsburgok, így 1526-tól a királyság bukásáig, 1918-ig ők bitorolták Magyarország trónját. Érdekes párhuzam, hogy éppen az ő országlásukkal vette kezdetét a Magyar Királyság és a magyarság mélyrepülése, amelynek a végét az ország két harmadának elvesztése jelölte ki. Aki már járt bécsi Művészettörténeti Múzeumban és látta az ott kiállított és a Habsburg uralkodókat megörökítő festményeket, annak az az érzése támadhat, mintha valamelyik zárt pszichiátriai osztályon járna.

A fentiek súlyos tények. Nyomban hozzá kell azonban tennünk, hogy a Habsburgok trónon maradását döntő mértékben elősegítette a degenerálódó magyar arisztokrácia és nemesség támogatása is:

De még Károlyiék országrombolása előtt nem sokkal fontos események történtek Bécsben: az akkori magyar miniszterelnök, Wekerle Sándor elutazott az uralkodóhoz, IV. Károlyhoz és napokon keresztül kérte, hogy mint „legfőbb hadúr”, adja ki a magyar seregnek a parancsot az ország határainak védelmére. Akkorra már ugyanis megkezdődött a román, cseh és szerb-francia előrenyomulás az ország belseje felé és mivel ellenállást szinte nem tapasztaltak, egyre beljebb merészkedtek. Wekerle napokig IV. Károly előszobájában aludt és könyörgött, hogy írja alá a hadparancsot. A jó király aláírására sohasem került sor, sőt néhány nap múlva a Habsburgok Károlyi Mihályt nevezik ki miniszterelnökké: innen már egyenes út vezetett a kommün, majd Trianon felé. Sőt, a király fel is függesztette uralkodói jogainak gyakorlását. Az már csak hab a tortán, hogy 1921-ben kétszer is megpróbálta visszafoglalni a magyar trónt, mígnem végleg száműzték az országból. Degenerált, raccsoló utódai még időnként ma is feltűnnek a magyar politikai palettán, egyikükből korábban majdnem köztársasági elnököt csináltak.

Igaz ez amit itt irtak?
forrás: Habsburg IV. Károlyról és családjáról – a félreértések tisztázása végett Szerző: Berényi Sebestyén 2009. október 10

niknak írta...

http://nemzetihirhalo.hu/jo/index.php/uj-vilagrend/21-a-habsburgok-szarmazasa

A Meyer-féle Konversations lexikon negyedik kiadásáról van szó, amely 1887-ben jelent meg. E kiadás hetedik kötetében a 987-ik lapon, a baloldali hasábon (felülről számított 8. sor)

Gondoltam, megrendelem, hogy igaz-e amit itt irtak.

"A Habsburgok leszármazását a ház későbbi történetírói a XIII. és XIV. században, a római Pierleone-családtól vezették le, amely családból a XII. században egy pápa is származott, II. Anakletus pápa. Ehhez a származtatáshoz nemsokára az a kísérlet járult, hogy a Habsburgok őseinek sorát egészen az ó-római Aniciusokig, vagy, mint mások akarták, egészen a Scipiokig vezessék fel, holott hát az igazság szerint a római Pierleone-nemzetség zsidó származású volt."

Bobkó Csaba írta...

Ez a családfa ugyan nem bizonyított, de tőlem a HAbsburgok származhattak Mózestől is. Én magam is származhatok Mózestől. Ez nem változtat sem azon, hogy a Habsburg-dinasztia jól gazdálkodott a rábízott Magyarországgal és a lepusztulásból újjáépítette, sem bárkinek az életművén, tevékenységén. Ez nem az a blog, ahol szágyenbélyeg valakire, ha zsidó ősei voltak. (Az elég szégyen, ha művelt, tájékozott ember létére meg is akar maradni zsidónak.) A rasszizmust, a származási alapon való pozitív, vagy negatív megítélést, mint a judaizmus mérges szellemi termékét elutasítom.

Bobkó Csaba írta...

NIknak, csak azért nem törlöm az összes marhaságodat, mert úgy tűnne, hogy nem tűröm a Habsburgok kritikáját. Azt nagyon is tűrném, sőt én is kritikus vagyok némelyikük némelyik lépésével kapcsolatban, de annak illusztrálására, hogy milyen a tipikus prot-kur gyűlölködő ömlengés és mennyire kerülik az agymosó prot-kur propagandisták a z érvelést és a racinális történelemértékelést, elég lenne egy-két ilyen förmedvényt ideidézned, nem szükséges hetvenet.

niknak írta...

Ti itt megpróbáltok bolhából elefántot fujni. Na nem mondom hogy nem tiszteletbeli dolog, de értelmetlen, mert nem látjátok a fától az erdöt.
A beavatott nemesség odadobott egy koncot az "éhes" alattvalóknak, akik rágódnak rajta és sajnos el is hiszik azt. Igy fontosnak tünnek. A társadalamnak egy rétege, sajnos vannak ilyenek, akik nem akarnak és szeretnek dolgozni, erre hajlamossak. Ezek, hogy ne kelljen dolgozniuk, mert azt utálják, de a mások munkáját ezért elveszik, mert az nem bün (ezt bemagyarázzák maguknak és a világnak), hajlamossak mindent megtenni, föleg ha elméjüket valamivel elboritják, vallás, drogok, sátánizmus s.t.b.
Én a munka alatt nem értek irodalmi munkát, mert az káros a társadalomra. De sajnos ez elönyben részesitették, ami a biztos kárunkat okozza.

De visszatérve a gondolatvilágotokhoz. Itt találtam egy irást, ami nagyon jól kimutatja, hogy az angolok mindenkit mindenki ellen kijátszanak.
Napoleont is a cár ellen küldték mint Adolfot is. Érdekes ezt Adolf nem tudta? Pedig volt neki egy barátsági titkos szerzödése az angolokkal.
Itt felsorolnak orosz cárokat, akik az angoloktól lettek megmérgezve vagy eltéve lábalól.

Tehát a zene nem magyarban játszik, hanem az angoloknál és ti meg az igazságot magyarban akarjátok felfedni. Ez nehéz vállalkozás, mert nem értitek hozzá az alapokat.
Ez igy volt velem is, mig rá nem jöttem, hogy el kell olvasnom a talmudot, de nem azt amit ezek ajánlanak, mert az mindenki ismeri/ismerheti és csak jók és szépek vannak benne leirva, hanem kritikus fordittásokat. Ezt meg csak J.A.Eisenmenger munkájából ismerhetjük, amit ti biztossan nem olvastatok. Akkor hogy tudtok hozzászólni, kérdezem? Ezt válaszóld meg?
Vagy ti olyan okossak vagytok, hogy nektek arra még csak szükségetek sincs?

http://lupocattivoblog.com/2013/06/30/hitler-england-lebensraum-geopolitik/
Most hogy ki financirózta Adolfot, nem tárgyalom, de itt van az oldal, ahol le van irva, hogy az angolok kiket és hogyan játszottak ki egymás ellen és tettek el láb alól, ha az kellett.
A magyarok csak bábuk voltak, még megemlittésre se méltóak.

niknak írta...

Ja, még valamit, de tudom hogy azonnal törölnéd ha itt hoznám. Találtam a hires, okos és elörelátó Habsburgjaidról egy jó irást. Nem kecsegtetö, de hagyjuk.

Névtelen írta...

Sobieski=Szapolyai [Bathory Istvan]=Savoyai Jenczi

kitalalt vilagkor --- > a 17-ik szazadig tart nem az a ''300 ev''

Bobkó Csaba írta...

Mondasz valamit... :-)

Névtelen írta...

Ha már magyar szoborállítás:

mi a véleményed a tokaji Kis Albert-szoborról?

http://tokaj.varosom.hu/latnivalok/szobrok/Kiss-Albert-szobra.html
https://www.kozterkep.hu/~/5531/Kiss_Albert_kuruc_ezredes_szobra_Tokaj_2004.html#photo-22794

Érdekes, hogy a wiki lapja egy szóval nem említi a török kiűzését:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kis_Albert_(ezereskapit%C3%A1ny)

Abba most ne menjünk bele, hogy két s-sel írják a nevét (lehet, hogy összezavarodtak Wass Albert miatt...), ez akár lehet többféle irat külön-külön megőrződése a névváltozatban, de ha nem erről van szó, persze oltári hiba, még akkor is, ha a másik hiba nagyobb:

Szóval a szobor "talapzatán rövid összefoglalóját olvashatjuk életének, munkásságának", ami annyira rövid, hogy a felső linken látszódik, hogy azt nem írták rá a talapzatra, hogy hogy végezte be életét. Őt Rákóczi 1704-ben kivégeztette, ott van a wiki-lapon. Most vagy a wiki hazudik (viszont ez nem részletezi ezt a csodálatos törökellenes hadjáratot), vagy a szobor készítői teljesen hülyék. De még ha tényszerűen igaz is, hogy ez a derék Kis Albert Thököly hadnagyából lesz Budavár visszafoglalója, akkor ezt hogy kell elképzelni? 1686 előtt Thököly hadnagya (amit a szobor sejtet), vagy csak 1686 után? Mert nehezen tudom elképzelni, hogy a Bécs felől visszavonuló Thökölyt otthagyja, felszabadítja Budát, aztán újra visszatér Thökölyhöz (Szalánkemén? Zenta?), majd kezdi a kuruc korszakát. Vak Bottyán pl. ilyesmi volt. De azt sugallja a talapzat, hogy Thököly is valamiféle törökellenes felszabadító volt, vagy mi fene, elvégre Kis Albert az volt. Meg hogy jön a képbe Rákóczi általi kivégeztetése? Akkor most kinek szurkolunk, Kisnek vagy Rákóczinak? Rákóczi romboltatta le a tokaji várat, miért van Rákóczi Pince a városközpontban? :)

A klasszikus kérdés, hogy "mire gondolt a szerző". Engem is érdekelne, hogy mire gondolt a városvezetés, mire gondolt Győrfi Lajos szobrászművész, és mindezt kinek a pénzéből? Ki volt a történész segédmunkatárs? Obrusánszky? :D

Szinte egy időben állították fel Tokajban ezt a szobrot, és Párkányban a Sobieski-szobrot (utóbbi 2008 környékén, Tokajban 2004-ben). Ez jól rámutat a két történész kontigens különbségére. Persze lehetne Kis akár "labanc" áldozat, vértanú, mártír is, hiszen Rákóczi kivégeztette, de akkor mit keres egész Tokajban Rákóczi-kultusz?

FL

Bobkó Csaba írta...

Szerencséd van, a "mire gondolt a városvezetés" kérdésre tudom a választ, mert egyszer megkérdeztem a felállításkori polgármestertől. Mármint én azt kérdeztem, miért van a beosztott Kis Albertnek szabvány lovasszobra, miközben az őt kivégeztető főnökének, II. Rákóczi Ferencnek a főutcán egy miniatűr lovasszobra kutya méretű lovon, KÖZTERÜLETEN. Ami tragikomikus. Szó szerint válaszolta: "nem szeretjük itt Tokajban Rákóczit, mert leromboltatta a várunkat". Erre gondolt a városvezetés... :-)

Névtelen írta...

Óh, akkor semmi meglepő, van erre analógia a magyar történelemben.
Mikor kiadták Prónay naplórészletét a szocializmusban, azért tették, hogy Horthy-t még tovább mocskolják. Miközben Prónay is utálta a bolsevikokat, tehát nem feltétlenül kellett volna. Itt ugyanez van: utálják Rákóczit, ezért még Kis Albertnek is szobrot állítanak. Még akkor is, ha a megvalósítás teljesen inkompetens ezzel a thökölyhadnagyozással.

Egyébként én sose úgy tekintettem a szobrokra, hogy számít a méret. Pap Gábornál hallottam először arról, hogy mi a különbség a teljes alakú, a mell- és a fejszobor között, és amit írsz, az is logikus, de nem tudtam, hogy ezeknek méret ügyben is van szimbolikus jelentésük. Teljesen józan paraszti ésszel gondoltam rá: amekkora a szobor, annyi pénzük volt rá. :)

FL

Bobkó Csaba írta...

Akinek szobrot állítunk, az számunkra hős. Nem egy az utcai járókelők közül. Tehát talapzatra tesszük, legalább életmnagyságban. Az életnagyságtól jóval kisebb lovasszobor közterületen komikus. Épületbelsőben elmehet. Az utcán sétáló szobrok divatja esztétikai-értékrendbeli nonszensz. Pl. Kazinczy (Terstvér) Újhely főterén. Egy dolog, hogy nem érdemel szobrot, egy másik, hogy aki érdemel, az lenyen talapzaton. Ha egy közülünk, akkor ne kapjon szobrot. (Ha meg gazemvber volt, akkor főleg ne...)