"A történelem előre „meg van írva”. A legnagyobb ellentmondás, hogy akik a valós történel­met csi­nálják – a királycsinálók -, egyidejűleg írnak egy fik­tív történelmet, afféle össztársadalmi igazságpótlék (vö. „kultúra”) gya­nánt. És ne­ked ki kell bogoznod, mit, miért csináltak „úgy” a múltban, hogy ma és holnap ugyanaz történjék, miközben félreve­zetnek egy folyamatosan újraírt ál-történelemmel, aminek kö­ze nincs az igazsághoz." (Czike László)

"Egy népnek, egy nemzetnek kellenek eszményképek, de ezek ne hamis és méltatlan eszményképek legyenek. (...) Nem csupán az a célom, hogy ledöntsek személyeket a piedesztálról, úgy, hogy oda ne kerüljön senki más. Az is célom, hogy meglássam és megláttassam azokat az alakokat is, akik valóban megérdemlik, hogy a piedesztálon álljanak."(Dr László András)


"Függetlenül attól, hogy a végső cél politikai, társadalmi, vagy vallási, a titkos társaságok működési elve ugyanaz: mozgásba hozni emberek tömegét és felhasználni őket egy olyan ügy érdekében, amiről nincs tudomásuk." (Nesta Webster: Titkos társaságok és felforgató mozgalmak )

2014. november 29., szombat

Vágánygáztámadás a Karácsony ellen


Közeledik a Karácsony, megjöttek az első keresztényellenes/gojgyűlölő reklámok. A karácsonyfa nem különösebben régi és nem különösebben vallási velejárója Jézus születése keresztény ünnepének, de a tudatipar kereszténygyűlölő irányítói és szakemberei számára már egy hagyományos rituálé az év ezen időszakában a karácsonyfa meggyalázásával "ünnepelni" az egykori  keresztény civilizáció feletti uralmukat. A gonosz rituálé egyik legújabb előadása a Plus lengyel mobiltelefonhálózat egyik kártyás terméke, a Plush karácsonyi reklámja, melyben a kampány plüssmacija a TV-csatornákon főműsoridőben adventi gyertyával meggyújtott bélgázával, mint lángszóróval gyújtja fel a karácsonyfát:



A lengyelországi reklámfilm készítői művükkel egyúttal ("díszlövéssel"...) tisztelegnek a műfaj klasszikusa, az MTV konteós körökben jól ismert Bafometes karácsonyfaégető reklámja előtt. Nem tűnik véletlennek, hogy a Plush karácsonyi reklámkampányának fő logója is egy patás-szarvas alak...

Itt megtekinthető a Plush reklámja:




A zsidó tudatipar régóta nyílt háborút folytat a Karácsony ünnnepe ellen, a zsidó lobbisták gyűlöletkampányaik útján egyre több helyről sikerrel távolíttatják el a keresztény jelképeket, a keresztet, vagy a karácsonyfát és ezek helyére a hanukkamenórát állítják. David Duke: A Karácsony elleni zsidó háború (The Jewish War on Christmas!) c. cikke jól bemutatja a helyzetet.

A Fehér Ház előtt tilos a karácsonyfa, helyette hanukka-menóra van


A keresztet/karácsonyfát kiszorító hanukkamenórák előtt az utóbbi években a helyi elitek tagjai világszerte kb. olyan módon kötelesek megalázkodni, mint a (mellesleg felforgató forradalmárkörökben kedvelt)  Tell Vilmos-mese svájci lakosai a helytartó kalapja előtt.



A  zsidó tudatipar kereszténységgyűlölő karácsonyi kampánya keretében néhány éve az MTV alkotta meg a műfaj illuminátus-vakoló szimbolikájú klasszikusát:




A klasszikus kereszténygúnyoló "ünnepi jókívánság" egyik főszereplője a Sátánt megjelenítő Bafomet. Nem véletlen, hogy a karácsonyfaégetős reklámhoz az inspirációt ebből merítő lengyelországi tudatiparosok a Plush karácsonyi/karácsonygyalázó reklámkampányának kabalafigurájául a patás-agancsos alakot tették meg, amelyről a beavatatlanoknak az ártatlan rénszarvas ugrik be:


Az se újdonság már a reklámkészítőktől, hogy a karácsony gyalázásához épp anyagcsere végterméket használnak fel, ennek már ősi hagyománya van ebben a kultúrkörben. David Duke idézett cikkében linkeli a Princeton Egyetem judaizmuskutatója, Peter Shafer professzor könyvét, melyből kiderül, hogy a Talmud szerint a zsidók Jézust az idők végezetéig ürülékben főzik:


Az HBO egy, Larry David által vezetett programjában egy zsidó Jézus képére vizelt, majd azon gúnyolódtak, hogy erről nem tudó keresztény hívők a cseppeket Jézus könnyének vélték:



Ezek alapján nem lehet kétségünk a lengyelországi blaszfémikus reklám készítőinek vallási-kulturális háttere felől sem...

42 megjegyzés:

Névtelen írta...

a bunko-suttyo jatekmacko otlete egy nemreg bemutatott amerikai vigjatekbol lett lenyulva: Ted.

http://youtu.be/jRtQiz7Tv0k

Névtelen írta...

Ha az ember nyitott szemmel jár a karácsonyi vásárokon, vagy az üzletekben, lassan már alig talál olyan árucikket, amin ne virítana ott az ötágú csillag. A szaloncukortól kezdve a karácsonyfadíszeken át a fényfűzérekig, csomagólópapírokon, reklámtáskákon és még sorolhatnám. A pentákulum vörös válfaja meg aztán különösen "kedvelt". A legdurvább eddig az volt, amikor egy multináci üzletlánc áruházaiban megjelent az ötágú vöröscsillag, mint karácsonyfa csúcsdísz. Megkérdeztem az eladót, hogy sarló-kalapács esetleg jár-e hozzá? - de nem értette, miről van szó. Hm... a gondolkodásra képtelen, gyorsan felejtő, primitív tömegember a liberális uralom legjobb táptalaja.
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy a kisebb gyártócégek, vállalkozók, akik a termékeiken, vagy azok csomagolásán ötágú csillagot alkalmaznak, nem valószínű, hogy ezt tudatosan teszik. Ennyi szabadkőműves azért nincs. Egy nezetközi édesipari márka tulajdonosi köre talán szándékosan nyomtat ilyen jelképeket a termékei csomagolására, de X. Y. kisiparosról nem hinném, hogy ezt tudatosan teszi. Az már elképzelhetőbb, hogy sokan rájönnek, ezek a termékek keresettek, de még egy átlagos teszkós áruházigazgatóról sem gondolnám, hogy tudatosan rendel sátáni jeljképpel dekorált árut. Ha meg utasítást kapna rá, az előbb-utóbb kiderülne. Ennyire meghatározóak lennének a trendek, vagy inkább az emberi tudatlanságot kell keresnünk az okok mögött?
A napokban még ennél is sokkal durvább dolgot láttam egy bazári árusnál: keresztre feszített Jézus - barbie babát. ("Szépséghibája", hogy nem eredeti Barbie a Mattel-től :-) , a márkája "KEN", a mi héberül azt jelenti: "igen".) Ezt egyelőre Izraelben, Ramat Gan-ban árusítják, legalább is ott láttam, de valószínű, hogy hamarosan nálunk is megjelenik. Egyébként pár évvel ezelőtt, decemberben, volt pozitív tapasztalatom is: Eilat-ban, ahol nincs keresztény emlékhely, sem közösség, egy ajándékbolt kirakata nagyon szép karácsonyi díszítést kapott. Volt ott minden, zúzmarás fenyőág, Mikulások, csengetyűk, stb. Gondolom a helyi zsidóság azzal nyugtatta le magát, hogy ez biztos csak a goj túristáknak van, hadd költsenek minél több pénzt, ha már a Vörös-tengernél töltik az ünnepeket.
Tihamérffy

Névtelen írta...

Két további műremekkel gyarapítanám a sort:

http://www.inquisitr.com/1060723/dildo-christmas-tree-causes-outrage-in-milan-photos/

http://www.dailyedge.ie/paris-tree-butt-plug-1730887-Oct2014/


kételkedő írta...

Amerikában már rég csak a Happy Holidays! megy, véletlenül sem lehet kellemes karácsonyi ünnepet kívánni. Itthon még csak a menóra egyenlósítése zajlik, még nem lehet a karácsonyfát, a karácsonyt kitiltani,de fokozatosan nálunk is végbemegy majd, ahogy a tudatokat kiürítik.
A rénszarvas patás-szarvas volta lehet, hogy csak véletlen egybeesés? Vagy ennek is van valami okkult háttere? Vajon hogy terjedt el angolszász országokban (és az amerikai befolyás által már lassan nálunk is) a karácsonnyal kapcsolatban a Santa Clausos, északi-sarkos, rénszarvasos, manós-tündés (angolul elf, ezek az alakok viszont nálunk krampuszok, ördögfiókák! Ennek vajon mi a hivatalos magyarázata?) pogány alakos összekapcsolódása?

Névtelen írta...

Tavalyi karácsony legfelháborítóbb eseménye, hogy a média alapján azt lehetett volna hinni, hogy Izraelben karácsonyozunk már. Ezt tetőzte be a menora plakátot megtépdeső három fiatal elleni média és rendőri hadjárat. Olyan aparátussal és média figyelemfelkeltéssel üldözték az elkövetőket, mintha tömeggyilkosok lettek volna. És volt aki felfedte kilétüket.

Névtelen írta...


Csaba,
A cikked elszomoritó, de ugyanakkor elgondolkoztató is. Mégis a gondokkal kezdeném. Az általad emlitett cikk szerzője, David Duke nagyon közeli kapcsolatokat ápolt a Ku-klux-Klán mozgalommal, a forrásai is ehhez a szervezthez kapcsolódnak. Másik az angol nyelvű cikkében feltűnően egyszer sem említi meg ISTEN- GOD szót. Ezen a tények nagyon is elgondolkoztatók.

A cikked egy nehéz dillema elé állit minket. Szomorú valóság, hogy a leirtak tényleg valósak lehetnek, amit lassan a saját országunkban is egyre jobban megérzünk. A tény, hogy egy hatalmas liberális provokációról van szó, aminek részesei vagyunk. Cél különféle népcsoportok elleni gyűlölet keltés, amit majd akár polgárháborúba keltésre lehet majd felhasználni (lásd ex Jugoszlávia) –

És mindez a vallási toleranci jegyében, aminek célja a vallási gyűlölet keltés!


Provokáció, amire kétfajta válasz adható csak: Egyik, a felháborodás, amit könnyen át lehet transzformálni gyűlöletté, a másik a néma hallgatás. Melyik a jobb? Egyik sem. Nincs lehetőség köztes megoldásra. Ilyen köztes lehetne a karácsony körényékén Budapestet ellepő többszáz menóra plakátok mellé állitott, vagy ragasztott karácsonyfa, de ez mégsem lehetséges, hiszen ez ellentmond a közterület használat szabályozásainak.
Marad a lakásonkénti karácsonyfa állitás, de az alól is lassan kiveszik már az eredeti jelentést. Az amerikaiak döntő többsége, már nem is tudja mit ünneplünk karácsonykor. Tudnak Hálaadásról, pulykáról, majd Santa Clausról minden változatban... és egyre inkább a menóráról.
A gond, hogy ezt nem az átlag jószándékú zsidó honfitársak, amerikai hazafiak teszik, hanem az a kis csoport, kinek pénze, hatalma van minderre...
És közben a lényeg elmarad Karácsony kapcsán, Jézus születésére emlékezés!
cs

Bobkó Csaba írta...

Jószándékú honfitárs legfeljebb zsidó származású lehet. Ha valaki értelmes, tájékozott emer létére aktívan zsidó is akar lenni és az is, tudva, hogy az mivel jár, az már nem jószándékú.

Bobkó Csaba írta...

Az érdekes az, hogy a karácsonyfának eredetileg SEMMI köze Jézus születéséhez, végső soron a tömeges, kommercializált karácsonyi jelképpé tétele a volt keresztény civilizáció területén nagyjából épp anak a közegnek a műve, amelynek az újabb generációi már nagyapáik bomlasztását is túl konzervatívnak ítélik, amiben még mindig túl sok a Rend és a kereszténysaég, ezért már azt támadják. Ahogy a mai ballibsi nyikhajok gúnyolódnak a 19. századi nacionalizmus "nagyjain", miközben azok épp az ő bomlasztó liberalizmusukat képviselték akkor, csak a bomlasztás foka mára túllépett rajtuk. Hasonló a helyzet a karácsoinyfával, mint a Születés ünnepének jelképével.
Duke kapcsolatrendszere itt nem lényeg, mert a cikk önmagában megállja a helyét. Röviden, velősen rámutat, mi áll a karácsony támadása mögött.

MN írta...

Lehet hogy a karácsonyfának semmi köze Jézus születéséhez, de az igazat megvallva Jézus születésének sincs eredetileg sok köze december 24.-hez.

Tulajdonképpen nem is tudjuk mikor született, ez csak egy minden szempontból megfelelő dátum volt a keresztény tudatipar menedzsereinek. ;-)

Bobkó Csaba írta...

Ha a keresztény PR-osok egykor május 32-re teszik az ünnepet és idővel a repülő csészealj terjed el a jelképeként, ma a reklámipar zsidó csepűrágói egész májusban repülő csészealjakba ürítenék anyagcsere végtermékeiket a reklámokban...

Természetesen tudatipar az tudatipar, de nagyon nem mindegy, hogy milyen célból varázsolunk. A régi szép idők, amikor még keresztény volt a tudatipar! :-)

MN írta...

Ez minden bizonnyal így van, csak az nem véletlen, hogy a keresztény piárosok ezt a dátumot választották. Az ünnepekre ráépülés, mint az anyák napja vagy az új kenyér ünnepe, nem kizárólag az újkori tudatipar módszere.

Bobkó Csaba írta...

Szakma az szakma. :-)

Névtelen írta...

Tisztelt MN,

A december 25.-ének oka az a Mithrász kultusz, aminek egy csomó jelképét, szimbólumát is átvette az egyház. Erről irogatok immár hetek óta. Itt van ízelítőnek, a többi előtte és utána.

http://www.naput.hupont.hu/75/avar-kori-fibula

Névtelen írta...

Apu. Tényleg a Jézuska hozza az ajándékot?
Nem: a fény ami megajándékoz minket.
- De akkor nincs Jézuska?
A fény újjászületik, csak Jézuskának hívjuk.
Apám ti átvágtok minket?
Nem: vegyétek észre a fény és jóság...

Bobkó Csaba írta...

Egy jó cikk a zsidó Henry Makowtól, vannak zsidók és muzulmánok, akik szeretik a karácsonyt és nem igénylik, hogy a kedvükért "ünnepeknek" kelljen eufemizálni a nevét, vagy eltüntetni a karácsonyfát:

http://henrymakow.com/chanukah_doesnt_cut_it.html

"Chanukah Doesn't Cut It " A Hanukka nem nyújt semmilyen hasonló élményt (egy zsidónak sem), mint a Karácsony.

Névtelen írta...

Úgy tűnik, a Fehér Ház a Karácsonyfát, Ünnepi Fának nevezte, ebben az évben első alkalommal, amely tény arra késztette a CBS műsorvezetőjét, Ben Steint, hogy az alábbiakat írja meg, melyeket szeretnék megosztani veletek.
Úgy gondolom, ezek a gondolatok ugyanúgy érvényesek sok országra, mint Amerikára;.

Az alábbiakat Ben Stein írta és olvasta fel a CBS rádióban . .

http://www.parokia.hu/lap/szeged-honved-teri-reformatus-egyhazkozseg/cikk/mutat/unnepi-fa/

Csak, hogy legyen egy újabb adalék, hogy kell Jézus személyét eltüntetni.
Talán már pár év múlva betiltott szó lesz az angolban a XMAS? De mi is sokszor már csak Boldog Ünnepeket kivánunk Karácsony helyett.

Névtelen írta...

most nem wikipédiázom ki, de az Ószövetség is említi pogány népek számára taszító szokását, melyeknél „zöld fákat” bálványozva áldoznak.

úgy tudom, hogy részben germány pogány szokás felújítása történt az újkorban a fenyőkultusszal.

z

Névtelen írta...

A Stars Wart megvette az a Walt D aki... Kijött az előzetes.

A háromágú fénykard a Star Wars: Az ébredő Erő előzetesében

A sötétség fegyvere a fénykereszt...
No comment

Bobkó Csaba írta...

Nem mertek hétágú fénykardot adni a Választott Hős kezébe? Gyávák... :-)

Bobkó Csaba írta...

A Vikingek sorozatban minden keresztény pap undorító, álszent, haszonleső hájpacni, a szeretnivaló, természetközeli, feminista vikingek ugyan embereket áldoznak és élve boncolnak, de ők a jófejek... :-)

Bobkó Csaba írta...

Anyagcsere-salakanyagok, mint vallási muníció a (kissé) "felvizezett judaizmusban":

"A huszonharmadik tanú, Krokovics Márton, a huszonnegyedik tanú, Hubacsek György, a huszonötödik tanú, Csesynik György azt vallotta, hogy Mahalik János prédikációiban és szónoklataiban gyakran beszélt úgy a gyülekezethez - hallgatóságát e szavakkal tüzelve a katolikusok ellen - hogy azok miséit emberi, vagy a disznó ürülékhez hasonlította."

Az 1674-es pozsonyi gályarabper jegyzőkönyvéből.

Mikka írta...

Az ürülékben főlő Jézus a Luzsénszky-féle Talmud fordításban is benne van.

A felső pokolba zárt istentelenek ürülékei az alsó pokolba folynak s ott felforraltatva, a Talmud megvetőinek, de legfőképpen Krisztusnak fürdőül szolgálnak. (Gittin 56b.)

Tihamérffy:

Az ötágú még hagyján, de már a hatágú nélkül is alig találni karácsonyi díszítést, reklámot meg pláne. Tavaly az utcákat járva lépten-nyomon belebotlottam. Azon gondolkodtam, hogy lefényképezem és összegyűjtöm őket. (Csak az volt a kérdés, hogy hova? :) )
Egy Dávid-csillagos Coca Cola reklámon meg sem lepődik az ember, de a kis ajándékboltokban a mini Betlehem felett is Dávid-csillag repül, a papírboltban meg az ablakra ragasztható díszek, hópelyhek között is ott van. Hogy a csomagoló papírokat, terítőket ne is mondjam.
A legutóbbi, gondolom láttátok:
https://kuruc.info/r/6/136441/

Vajon szándékos provokáció vagy tudatlanságból fakadó, ostoba megfelelési kényszer?

Bobkó Csaba írta...

Az ürülékben fővő Jézus a Talmudban a Wikipédián, még mielőtt valaki vitatná Luzsénszky hitelességét: http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_in_the_Talmud#Punishment_in_hell

Névtelen írta...

királyságpárti labancok a mainstreamben:

http://index.hu/belfold/2014/12/07/akik_visszaallitanak_a_kiralysagot_magyarorszagon/

Bobkó Csaba írta...

Igen, érdekes, hogy Zubreczki Dávid, (aki blogjaim visszatérő reklámozója!!! :-) )ilyen előzékenyen, barátságosan alákérdez a legitimista ifjú uraknak, láthatóan nem az a direktíva, hogy gúnyolni kelene őket. Nagyon hálás vagyok, hogy engem gúnyol, mi sem ártana jobban a reputációmnak, ha ilyenek dicsérnének... :-)
Az illetők világnézetében ott látom a legdurvább hamisságot, hogy következetesen ápolgatnak magukban egy tömegellenes, de még inkább közember-ellenes érzelmet és logikátlanul szajkózzák, hogy korunk züllött viszonyai, vagy például Hitler hatalomrajutása a Tömeg, a Nép (fúj!!!) bűne. Miközben dehogy. A tudatos modernista züllesztés az olyan körök műve, akik aranyozott mikrofont tartanak most eléjük... :-)

niknak írta...

http://www.kybeline.com/2012/12/02/brussel-verbietet-weihnachtsbaum-da-er-fur-die-muslime-anstosig-ist/
Brüssel verbietet Weihnachtsbaum, da er für die Muslime “anstößig” ist

Brüsszel nem engedi meg (megtilja) a karácsonyfa felállitását, mert ez a muzuloknak utálatos.
Na itt azt irják, hogy a karácsonyfa van megtiltva, de nem irták, hogy a nyilvános téren vagy odahaza a szobában is tilos.
Utálom azon magyar társaimat, akik akkor megszavazták a EU-ba való belépést, most meg a kilépésért vannak. Én mindig ellene voltam a belépésnek, sok röhejt kaptam érte.

A legfelös ál-"keresztények", pápa, kardinálusok, püspökök, ezek minden szemérem nélkül megcsókolják a koránt vagy a talmudot. Semmi kivetnivalót nem látnak benne, söt imádják azt.
Akkor kérdezem, miért nem konvertálnak oda, oszt bennünket hagyjanak békében?
Szerintem az egyház vezetösége, azok az ördög valódi szolgái álruhában. Mát a vörös, piros ruhájuk az ördögre vall! Minket félrevezetnek meg becsapnak, oszt a Habsburgokat meg szenté avatják. Pfuj ördög!

niknak írta...

Ölstaaten wollen keine Flüchtlinge aufnehmen – weil sie Instabilität fürchten
http://www.aargauerzeitung.ch/ausland/oelstaaten-wollen-keine-fluechtlinge-aufnehmen-weil-sie-instabilitaet-fuerchten-128632321

Az olajországok nem akarnak menekülteket, mert félnek az instabilástól.

Tehát azon muzulokat akiket a "testvérjeik" nem akarnak befogadni, hozzánk jönnek, és mi a papjaink áldásával, buzdittásával befogadjuk öket. Nekikadjuk lányainkat, lakásainkat, autónkat, asszonyainkat és ezt mind testvérszeretetböl. Sajnos megörültünk, a mi elitünk becsempészi a trójai falovat, oszt ,mi meg csak bámulunk, bambulunk. Lassan beszivárognak a templomokba is és ez mind az egyház jóakaratával, buzdittásával és egyetértésével.
Az egyház elárult bennünket. Erre vártak évszázadok óta, hogy a kereszténységet kiirtsák.

Bobkó Csaba írta...

Szili a pesti hanukagyertyák meggyújtásakor mondott beszédében a katolikus misén gúnyolódik:

http://cink.hu/ilyen-volt-a-varos-folott-lebegni-egy-duhos-rabbival-1673992465

Gondolom, a zsidó és filoszemita közönség a hasát fogta a röhögéstől.

Bobkó Csaba írta...

A karácsonyfát felgyújtó maci egyik szerepmodellje a Grinch:
http://youtu.be/C_4LmbuSmpI

niknak írta...

Németben felszólitották a politikusok az egyházakat, hogy egy egy mohamedán éneket is énekeljenek el az istentiszteletre a karácsonyi idö alatt, mmint a megbékülés jelét.
Kilépek a katolikus egyházból. Ezen szerencsétlen püspökök kijelentették, aki a PEGIDÀ-val szinpatizál az nem lehet jó keresztény.
Szerintem ezek teljessen meghibbantak, vagy az istenük örült meg nekik.
Ha most felkelés lesz, akkor ezek az istenükkel együtt el lesznek hajtva. Szerintem, mind fel lesz akasztva, nagyon nagy a nép haragja rájuk is, meg a politikusokra meg az ujságirókra. Meg is érdemelték.

Névtelen írta...

„A karácsonyfát felgyújtó maci egyik szerepmodellje a Grinch:”

plusz a Ted c. film

Névtelen írta...

CSabi, mi történt? Az oscar parádé kapcsán feldobott labdát nem kivánod leütni? René Guénon A VADKAN ÉS A MEDVE nagyon is passzol a budapest hotel képanyagához... Cs

Bobkó Csaba írta...

Őszintén szólva nem néztem az Oscar-átadást. Annyit tudok, hogy a lengyelgyalázó film nyerte a nemzetközi kategóriát, amin az egész lengyel hazafias tábor háborog. Mi van a Garan Budapestben?

Névtelen írta...

Jászi Oszkár (szerk.) A zsidókérdés Magyarországon - A Huszadik Század körkérdése

„Az első világháború alatt a növekvő tömegelégedetlenség részeként kiéleződött, és a társasági viták medréből kicsapott az antiszemitizmus. A konzervatív, jobboldali körök tudatosan szították, nagy tömegek pedig elfogadták az antikapitalizmusnak ezt az erősen érzelmi töltésű, torzító rendező és magyarázó elvét. A Huszadik Század szerkesztői 1917 tavaszán érettnek és alkalmasnak tartották az időt a magyarországi zsidókérdés mibenlétének, okainak, megoldási lehetőségének tárgyilagos megvitatására. A vitafórum megnyitásához közvetlen indítékot a szociáldemokráciához tartozó Ágoston Péter, nagyváradi jogásztanár könyve, A zsidók útja (Nagyvárad, 1917) adott. A szerző nagymértékben a zsidóságot tette felelőssé az asszimiláció zavarai s a növekvő antiszemitizmus miatt. Megoldásként a zsidó identitás teljes feladását, a tömeges kikeresztelkedést és a beolvadást ajánlotta. A könyv minden oldalon heves vitát váltott ki, s mintegy előkészítette az eszmei talajt az ankéthoz.”

zsidók, vallásosak, ateisták, kikeresztelkedettek. katolikusok, reformátusok, nacionalisták véleménye.

bevezető:
http://regi.sofar.hu/hu/node/13387
http://regi.sofar.hu/hu/book/export/html/13343

maga a mű
http://www.fszek.hu/mtda/_Zsidokerdes.pdf

összegzések, röviden:
http://www.arcanum.hu/fszek/lpext.dll/szociotort/0004-73.html/0005-b7.html?fn=document-frame.htm&f=templates&2.0

„Feltűnő a zsidóság és a kálvinistaság egy részének (Haypál, Lencz, Zoványi) találkozása a vallási liberalizmusban és az antiklerikalizmusban.”

z

Bobkó Csaba írta...

Derék ember volt ez az Ágoston Péter, ha még zsidó származású is, az még szebb lenne. Az volt?

Névtelen írta...

német (Augenstein) származésú, római katolikus volt és nem éppen pozitív életúttal.

amit vallott (teljes zsidó asszimiláció), az sztem szabadkőművesek kozmopolita eszméjéből tette.

mert a híres-hírhedt, legprogresszívabb, váradi Szent László-páholy tagja volt, polgári radikális, aki még külügyi népbiztos lett a Tanácsköztársaság alatt, azt Moszkvába cserélték ki. : S

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81goston_P%C3%A9ter_%28politikus%29

Névtelen írta...

a válaszadók közül Cholnoky Jenő volt a legelőrelátóbb:

„súlyos krízist jósol és katasztrófától fél ”

„A zsidó hibák között különösen gyakran említik a kegyeletlenséget, a tradiciónélküliséget, az önmérséklet és önnevelés hiányát, a modortalanságot, a pénzvágyat, az arroganciát és aggresszivitást”

„Gyakran visszatérő téma a zsidóság kereskedelmi deliktumainak emlegetés”

Névtelen írta...

Grand BP :Agyonszinezett film, neves szinészekkel de gagyi szinvonalon, buta történettel. Viszont több szimbólikát is próbál alkalmazni. Ehhez végig kell nézni - ez sajnos nekem nem ment. Egy óra alatt feladtam, igy csak az első óráról tudnék beszélni. Amit éreztem: némi habsburg nosztalgia (pl BP név is erre utal az alpok lábánál), ugyanakkor erős fekete mágia a gonosz gazdagok részéről - és ezek harca... de aki győz, talán aktuális üzenete is van

Bobkó Csaba írta...

Majd felhajtom a filmet. Akkor ez az asszimilációpárti csak beletrafált. De ettől még igaza volt... :-)

Névtelen írta...

https://youtu.be/1mPNwPNgKdc

ezt az előzetest most láttam a TV-ben... no comment...

Egyébként a TV-ről jut eszembe: gondolom az is a prediktív programozás része, hogy az ún. tematikus csatornák (NatGeo, Discovery, stb...) 0-24 stimmolják az embereket a világvégére. Tényleg folyamatosan ez a téma, csak néha szakítja meg egy-egy félórás keresztényhergelő epizód a Biblia keletkezéséről, Jézus életéről, vagy a templomos lovagokról.

/fortesinfide/

Bobkó Csaba írta...

Jellemző film. És persze a világvégehirdetés része az előrejelző programozásnak. A blaszfémia netovábbja emberi kézbe venni az Eszkatont, természetesen az nem is fog sikerülni, de népirtás még lehet belőle.

Névtelen írta...

Persze. Nyilván egy igazi világvégére semmi értelme atombunkerek építésével készülni, ez teljesen egyértelmű. Ami baljós az egészben, hogy a túlélőtanfolyamok sokkal inkább klappolnak egy emberek által előidézett katasztrófahelyzethez. Vagyis egyáltalán nem titkolják, hogy a kezükbe szándékoznak venni a teremtés végső sorsának lerendezését.