"A történelem előre „meg van írva”. A legnagyobb ellentmondás, hogy akik a valós történel­met csi­nálják – a királycsinálók -, egyidejűleg írnak egy fik­tív történelmet, afféle össztársadalmi igazságpótlék (vö. „kultúra”) gya­nánt. És ne­ked ki kell bogoznod, mit, miért csináltak „úgy” a múltban, hogy ma és holnap ugyanaz történjék, miközben félreve­zetnek egy folyamatosan újraírt ál-történelemmel, aminek kö­ze nincs az igazsághoz." (Czike László)

"Egy népnek, egy nemzetnek kellenek eszményképek, de ezek ne hamis és méltatlan eszményképek legyenek. (...) Nem csupán az a célom, hogy ledöntsek személyeket a piedesztálról, úgy, hogy oda ne kerüljön senki más. Az is célom, hogy meglássam és megláttassam azokat az alakokat is, akik valóban megérdemlik, hogy a piedesztálon álljanak."(Dr László András)


"Függetlenül attól, hogy a végső cél politikai, társadalmi, vagy vallási, a titkos társaságok működési elve ugyanaz: mozgásba hozni emberek tömegét és felhasználni őket egy olyan ügy érdekében, amiről nincs tudomásuk." (Nesta Webster: Titkos társaságok és felforgató mozgalmak )

2010. szeptember 17., péntek

Baj-e, ha Orbán Viktor király lesz?

Ezt majd kifejtem, ha ráérek, de addig is egy témánkba vágó értékelés:

Kiszelly: Orbán a nép fölött lebeg

"Kiszelly szerint a gondosan a nép felett lebegő miniszterelnök alapvető célja, hogy megtartsa kétharmados többségét – ez, vélekedett a politológus erősebb és jobb pozíciót jelent, mit egy félprezidenciális rendszer, ahol a miniszterelnök azért lehetne riválisa. Ehhez viszont nem az államforma módosítás a kulcs, hanem a választási rendszer átszabása, ugyanis a Fidesz vélhetően a parlamenti választásokon is úgy alakítja a szisztémát, rajzolja át a választókerületeket, mint ahogy azt az önkormányzati választások előtt tette."

Ezt a nép felett lebegést nagyon jól szemlélteti az Alternative Revelation blog:


A Kiszelly Zoli remek elemzését közlő ATV-cikk címe ügyes kétértelmű szójáték:

 Kiszelly: Orbán Monarchiát áhít és keletre néz

A szövegben ugyan ártatlanabbul szerepel a Monarchia, de a cím telitalálat. Orbán monarchiát áhít  - magának és utódainak...

Folytatás:

Az igazi kifejtés majd jön (egyszer...), de aggodalmaim lényege máris kirajzolódik az önkormányzatokra rátelepedéssel, amik emiatt akár kaphatnának is új nevet. Az új helyzetben nem "ön"-kormányzatok ezek, hanem Viktor Urunk helytartóságai az egyes településeken. Török Gábor frappánsan összefoglalja a dolog lényegét ("Lehet széllel szemben?"):

 "A Fidesz esélyes lehet arra, hogy szinte egypártrendszert hozzon létre az önkormányzatokban, ami politikai értelemben eddig nem tapasztalt helyzetet teremthet."

"(...) az aszimmetrikus politikai helyzet miatt minden korábbinál erőteljesebb módon, az ország összes fideszes indulója ugyanazzal érvel: ebben a szituációban ellenzéki városvezetőt választani öngyilkosság lenne."

" S ez akkor is igaz, ha ezúttal még a hátszél is különösen fújhat: miután egy-két budapesti kerület kivételével várhatóan szinte minden fontosabb település élére kormánypárti politikusok kerülnek, komoly előnyre a „sok eszkimó – kevés fóka” világában önmagában fideszes párttagkönyve miatt szinte senki nem számíthat. Úgyhogy nem is potenciális haszonról, inkább a veszteség elkerüléséről lehet szó akkor, amikor egy közösség helyben kormánypártiakat választ."

Az utóbbi, abszolút találó megjegyzésről nekem a régi rossz vicc jut eszembe a lengyel szükségállapot idejéből, amit nálunk a Kádár- rendszer dicséreteként meséltek:
Milyen a magyar egérfogó? Lerakunk egy borotvapengét az egérlyuk elé, mellé balra kolbász, jobbra szalonna. Kidugja az egér a fejét, nyaka a penge felett és balra, majd jobbra fordul: kolbász, vagy szalonna? És elvágja a torkát.
Milyen a Jaruzelski-féle lengyel egérfogó (a sorbanállások és jegyrendszer idején): Kiraknak egy borotvapengét az egérlyuk elé és mellé semmit. Kidugja a fejét az egér, a penge felett balra, jobbra fordul: se kolbász, se szalonna! - és elvágja a torkát...


Vegyük észre, hogy Orbán Viktor egyeduralkodói ösztönével és a hozzá párosuló tehetséggel, meg elképesztő szerencsével a hatalma alá kerülő szervezeteket rövid idő alatt teljesen maga alá gyűri, formálisan meghagyott demokráciájuk helyén ő uralkodik. Először a Fidesszel sikerült ezt megtennie, nyilvánvaló, hogy nem a pártnak van elnöke, hanem Orbán Viktornak van egy saját hatalmi gépezete, amit formálisan pártnak neveznek és formálisan választásokat is tartanak benne, stb, de ez senkit nem kell, hogy megtévesszen. Ez dísznek van. Most pedig ezt a jól bevált szisztémát terjeszti ki az egész országra, sajnos az önkormányzatokat is beleértve. Ebből pedig baj lesz, mert ez csakis egy feudalisztikus rendszert jelenthet, ahol a helyi helytartóknak törvényszerűen sok mindent meg kell engednie. Legalább vidéken meghagyhatná a több szem többet lát elvének érvényesülését, közérdekből. Természetesen a feje tetejére állított posztindusztriális gazdasági berendezkedésben, ahol már rég nem a vidék tartja el a központot, hanem fordítva, a központi költségvetésből élnek a vidéki "önkormányzatok" (haha) ez tulajdonképpen nagyon is logikus (csak undorító és ez a semmire, adóssságra, illúzióra épülő gazdaság már rövid távon is fenntarthatatlan).


A másik érdekes adalék a nyílt koronás, vagy a népképviseleti látszatot gondosan megőrző, alig burkolt királyság alakulási folyamatához az, ahogy egyre biztosabban szorul a hurok a Nagy Rivális Trónkövetelő nyakán.
Nem kérdéses, hogy amikor egy világrend összedőlése szolgáltatja a hátteret, az alapot és talán a dolog helyességét megindokló okot az egyeduralomra való visszatéréshez, amikor a jóléten alapuló békeidők rohamosan végetérnek, nem lehet többé kesztyűs kéz, ilyenkor a nagy ellenfelet fizikailag szokás megsemmisíteni. A terrorelhárító központ (OV magánhadserege) abszolút indokolt dolog emiatt, hiszen a játszma még nem dőlt el, a leendő királynak van oka merénylettől tartani. Amennyiben a Központ jól végzi dolgát, jól őrzi az uralkodót, a nagy riválisnak a dolgok logikája alapján belátható időn belül börtönbe kell kerülnie.( több kisebb társával együtt). Ehhez nincs szükség koholt vádakra, hiszen teljesen jogállami keretek között is épp elég okot adott, adtak rá. PR-szempontból a letartóztatás időzítése ideális lehet egy olyan időpontban, amikor a kormány jelenlegi népszerűségét , a belé vetett tömegbizalmat valamennyire megingatják a globális összeomlás elkerülhetetlen következő hullámai. Ez lehet akár az idei fűtési szezon közepe, vagy végefelé is, de konkrétan most nem jósolnék.
Ami túlmutat a jogállami kereteken, az az, hogy az én vízióimba simán belefér, hogy a gaz Nép Ellensége aztán cellájában önkezével vet véget életének... hacsak nem szökik el időben mondjuk Indonéziába a letartóztatás elől.
(nem arról van szó, hogy sajnálnám személyét!!!)

10 megjegyzés:

Anonymous írta...

Egész kerek!

A fönnmaradó kérdések, hogy
a) a diktatúra kiépítése lehet, nagyon erőforrás igényes lesz (bár a fenntartása során már racionalizálni képes az erőforrások elosztását), sikerülhet-e?
b) ha sikeres lesz, akkor mit kell lépni? milyen előnyöket hozhat OV személye, mint Kedves Vezető?

Üdv
Batka

Bobkó Csaba írta...

a. nekem úgy tűnik, hogy kimondottan olcsón épül a diktatúra, nem erőforrásigényesebb, mint az eddigi liberális szabadrablás, sőt, ellenkezőleg, sokkal takarékosabb lehet, már a kezdet kezdetétől. (Ami már mögöttünk van!)
A legnagyobb aggályom az emberi, szellemi erőforrással van, ezeket a diktatúrák bizonyos területeken történelmi tapasztalat szerint erősebben pazarolják a kontraszelekció miatt, mint a valamivel nyitottabb, plurálisabb rendszerek. Ez se egyértelmű most, de bizonyos kontraszelekció máris van, csúcspozjciókban is és az alsó szinteken is. A csúcson a gyenge, vagy erkölcsileg kifogásolható kéderek odaállítása alapvetően nem személyzeti Hiba a Kedves Vezető (Bölcs Tanjtó etc. etc.) részéről, hanem okos számítás. Például a minisztériumok számának lecsökkentése és a megmaradtak lényegében zömének élére szürke, riválisként, egyéniségként nem veszélyes vezetők álljtása illeszkedik a diktatúraépítés logikájához. Az alsóbb szinten jön a baj a tömeges kiskirálytenyésztéssel és ennek következtében a nép demoralizálásával, hogy megint (még mindig) a jó öreg feudalizmus van. Sok szempontból a kádári rezsim analógiája alakul, ami nem pazarolja teljesen az emberi erőforrást, hiszen a tehetség, más választása nem lévén az egypártot, az Uralkodót fogja szolgálni.
Még nem tudom, most mehet-e a dolog külföldi Nagy Testvér-Birodalom kiszolgálása nélkül, elvileg felcsillan a páratlan esély, hogy most senki nem lesz ehhez elég erős a nagy összeomlásban. A sötét kérdőjel a cionista parazitaorganizmus kárpát-medencei áttelepülésének kérdése, ez rosszabb lehet a szovjet, vagy akár a török megszállástól. Ezt Viktátor rezsimje vagy a leghatékonyabban tudja elhárítani, vagy a leghatékonyabban tudja megvalósítani. Mindig leragadok ennél az utódnévadásnál, de tény, hogy nem mondjuk Emesének kereszteltette elsőszülöttjét.

Vass Dániel írta...

Gratulálok a bejegyzéshez! Akár Debreczeni József is írhatta volna!
Másnap, hogy Orbán Viktort királlyá koronázták, kérem keressen meg, fizetek egy láda sört/bort!
Addig is sok sikert az "íráshoz"!

Bobkó Csaba írta...

Köszönöm, kedves Dániel, lehet jóféle házisör, ha nincs, Pilsner megfelel.
Most mi a gond? Még Debreczeni is mondhat néha tévedésből igazat, de őszintén szólva nem követem az életművét.
Viszont én elég konkrét dolgokat fogalmazok meg, vagy idézek másoktól, ezt nem szjnvonalas ilyen kifakadással elintézni, aminek a lényege, hogy "más törzshöz/szurkolótáborhoz tartozol". Konkrétan mit tudsz cáfolni, melyik álljtásra van elenérved? Pl. Kiszelly Zoli (futólag találkoztunk) se egy ballib tipus, sőt, mégis ilyet talált mondani, amilyet. Török tőlem lehetne akár "balos" is (nem tudom), de értelmes, ez a lényeg. Én sokáig Viktorárajongó voltam és majd kifejtem, hogy most se valami gyűlölet beszél belőlem, a diktatúrát meg lényegében elkerülhetetlennek tartom.

Debreczeni amúgy mikor írt hozzám hasonlóan a cionista honfoglalásról, kedves Dániel?

Bobkó Csaba írta...

Még pár kiegészítés:

A Kövér és OV által teljes joggal emlegetett nehéz gazdasági helyzetre, amiben Török találó megállapítása szerint inkább veszteségelkerülés kormánypárti helytartó-polgármestert ("alattvalómestert")választani, mint előnyszerzés, jól illik a régi tréfás mondás. A választás után költségvetésileg a kormánypárti vezetést válsztó települések azt kapják majd jutalmul, amit az ellenzékit választók büntetésből...

Jellemző példa szülőföldemről kiragadva Pálháza és Füzér esete. Előző olyan alig ezer lakos feletti újsütetű kis"város", utóbbinak jó, ha van 300 lakója. Egyiken se volt soha pártember polgármester a gengszterváltás óta (ha nem tévedek), nem az méreta kategória. Mindkét helyen újraindul a regnáló erős ember (mindkettő rátermett) és most, megértve az idők szavát, minkettő Fidesz-jelöltként.

A fideszt kétharmadhoz juttató tábor nem kis része lehetett annakidején felháborodva Fletóék aljas választási csalásai miatt. Most OV a kétharmadával nem kényszerül "csúnyán" csalni, megteheti, hogy úgy szabja át a választási szabályokat jó előre, hogy mindent vigyen. Ez végülis csalás más eszközökkel. Akik idealizmusból szavaztak a Fideszre, azok talán egy kicsit kiábrándulnak ettől? Még ezzel se mondtam, hogy biztos rossz lesz, ha Viktor diktátor lesz (van).

Anonymous írta...

Igen, ki kell jelenteni alapvetésként, ami talán elgondolkodtatja a fideszes okoskodókat is, hogy az Orbán által végrehajtandó totalitárius fordulatot koránt sem tartjuk a legrosszabb eshetőségnek.

Persze a Tisztelt Hozzászóló nyilván bódult a "demokratikus értékektől", amelyek olyan prímák és amelyek képviseletét szerinte Orbán szívügyének tekinti, ígyhát a blogbejegyzésben leírt gondolatok szentségtörésnek minősülnek számára. Vagy mit tudom én, hogy gondolkodik. (Közlékenyebbnek kellene lenni...)

Tehát az Orbán által végrehajtott átrendezés sokkal előnyösebb lehet, mintha ugyanezt Gyurcsány vagy Bajnai vezényelné. A fordulat pedig sajnos elkerülhetetlennek tűnik, naiv feltételezés volt, hogy tétlenül megvárják a töréspontot. És természetesen indirekt módon, de egyértelműen látszik, hogy képben vannak.

A fő kérdés: hogyan fognak élni a teljhatalommal?
Eddig ebben nincsenek igazán rossz tapasztalatok, de egyelőre még nem is élesedett be sem az új rendszer, sem az általános helyzet.

Vagyis reménykedjük, hogy OV nemzethű és bölcs király módjára fog kormányozni, meghallgatva és hasznosítva az arra érdemes gondolatokat.
Végülis mi mást tehetünk? A reális alternatívák borzalmasabbak, mintsem érdemes legyen foglalkozni velük.

Megjegyzem, amit a szekértáborról írsz, már valóság: az apparátusokba özönlik a sötét kőagyú váltás - akik váltják az előző sötét bandát. Bár van, aki megjegyzi, hogy némely esetben sikerült alulmúlni az előző társulatot...
Ez az ára, hogy minden kurzusváltáskor kvázi rendszerváltás van és kicsi az ország párhuzamosan két szakapparátus fönntartásához.

Üdv
Batka

Bobkó Csaba írta...

A legrosszabb eshetőség az lenne, ha a globális összeomlás durvább fokazatai erős központi hatalom nélkül, káoszba süllyedve találnák hazánkat. Ekkor szabad préda lennénk bárkinek, szomszédoknak, belföldi rablóknak. Ettől OV egyeduralma sokkal jobb lehetőség és ahogy mondod, a szóbajövő diktátorjelölt kínálatból ő a legjobb. Máshol is ugyanez lesz, csak jó, hogy nálunk már évek óta ismert a leendő Nagyúr személye, mert a később induló kiválogatódás káosza sok áldozatba fog kerülni ott, ahol még alszanak.

Bobkó Csaba írta...

Mint emljtettem, biztosan és most nem is lassan szorul a hurok, a sajtóba már szinte naponta adagolják Fletó törvénysértésének részleteit:

http://www.hirszerzo.hu/cikk.sukoro_mit_tudott_gyurcsany_ferenc.167305.html

"A lap birtokába került dokumentum szerint Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök tudhatott arról, hogy kormánya törvénytelenül nyilvánítja kiemelt állami beruházássá az izraeli-amerikai befektetők tervét.

Mint írták, a Gyurcsány-kabinet az utolsó ülésén rendelkezett arról, hogy a közben ügyészségi vizsgálat tárgyává vált sukorói beruházást kiemelt jelentőségű ügyként kezelje a magyar államigazgatás. A szóban forgó kormányülést Gyurcsány Ferenc vezette, a rendeletet pedig saját maga látta el kézjegyével
- olvasható a lapban. "

Mintha kicsit sietnének, még nincs igazán elégedetlenség a kormány ellen, bár az igazságügynek van egy hosszadalmas kifutási ideje. El bírom képzelni, hogy ebben az esetben politikai igény szerint lehet majd a folyamatot lassítani, vagy varázslatosan felpörgetni. Tőlem máris bent lehetne...

Anonymous írta...

Szerintem is, a Viktor tudatosan készül a civilizációs válságra!
Abból is látszik amit a Pintér mondott a zártkörű megbeszélésen. Hogy pl.:Készülni kell az állampolgárok elszegényedésére , és a bűnözés erőteljes növekedésére!
De ide tartozik még a Kubatov Gábor
legutóbbi kiszivárgott zártkörű beszéde: " Készülni kell arra hogy a kormányzásunk egy időszakában elfogynak a támogatóink"
Ami persze önmagában is elég érdekes. De jövő lehetőségeit ismerve azért ez már hátborzongató.
Nagyon készülnek a fiúk!

Anonymous írta...

Szerintem is, a Viktor tudatosan készül a civilizációs válságra!
Abból is látszik amit a Pintér mondott a zártkörű megbeszélésen. Hogy pl.:Készülni kell az állampolgárok elszegényedésére , és a bűnözés erőteljes növekedésére!
De ide tartozik még a Kubatov Gábor
legutóbbi kiszivárgott zártkörű beszéde: " Készülni kell arra hogy a kormányzásunk egy időszakában elfogynak a támogatóink"
Ami persze önmagában is elég érdekes. De jövő lehetőségeit ismerve azért ez már hátborzongató.
Nagyon készülnek a fiúk!