"A történelem előre „meg van írva”. A legnagyobb ellentmondás, hogy akik a valós történel­met csi­nálják – a királycsinálók -, egyidejűleg írnak egy fik­tív történelmet, afféle össztársadalmi igazságpótlék (vö. „kultúra”) gya­nánt. És ne­ked ki kell bogoznod, mit, miért csináltak „úgy” a múltban, hogy ma és holnap ugyanaz történjék, miközben félreve­zetnek egy folyamatosan újraírt ál-történelemmel, aminek kö­ze nincs az igazsághoz." (Czike László)

"Egy népnek, egy nemzetnek kellenek eszményképek, de ezek ne hamis és méltatlan eszményképek legyenek. (...) Nem csupán az a célom, hogy ledöntsek személyeket a piedesztálról, úgy, hogy oda ne kerüljön senki más. Az is célom, hogy meglássam és megláttassam azokat az alakokat is, akik valóban megérdemlik, hogy a piedesztálon álljanak."(Dr László András)


"Függetlenül attól, hogy a végső cél politikai, társadalmi, vagy vallási, a titkos társaságok működési elve ugyanaz: mozgásba hozni emberek tömegét és felhasználni őket egy olyan ügy érdekében, amiről nincs tudomásuk." (Nesta Webster: Titkos társaságok és felforgató mozgalmak )

2014. augusztus 20., szerda

Az ebolát a hollywoodi rémálomgyárnak "köszönhetjük"... - A fikció, mint a tény előfutára


A cím nem teljesen szó szerint értendő. Ha a járványt nem is szó szerint a filmipar, mint értelmi szerző "csinálta", legalábbis a járvány fogadtatásának felépítésében Hollywood szerepe nélkülözhetetlen volt!

Tovább fokozódik a nemzetközi helyzet és ráadásul egyre több fronton. Az események egyre inkább kezdenek egy "perfect storm", egy mindent elseprő vihar előjeleire emlékeztetni, méghozzá egy emberek által szándékosan keltett viharéra. Az ebola-fronton a legújabb hírek már - egyelőre - cáfolt magyar betegekről és egy gyanús román betegről szólnak, a járvány által érintett országokból érkező menekültekről, és a vírus légiközlekedés útján való interkontinentális terjedéséről, illetve a fertőzés németországi jelenlétéről. Van tehát aggodalom, sőt lehet pánik is, de mégis, bizonyos értelemben a dolog nem ér minket teljesen ismeretlen, hallatlan jelenségként. Miért nem keresünk lázasan információkat a páratlan halálozási arányú betegségről???  Miért vannak még olyan szögről leakasztható, kész összeesküvéselméleteink is a dologra, hogy például a halálos vírus gonosz hatalmi körök szándékosan kifejlesztett fegyvere, és rég megvan a gyógyszere is, de azt maguknak tartogatják?

Mert FEL VAGYUNK KÉSZÍTVE. Mind láttunk legalább féltucat, de lehet, hogy több hollywoodi filmet az ilyen gyanús eredetű vírusok által okozott járványok kitöréséről, a Gonosz Háttéremberek aljas kavarásairól és egy rokonszenves filmsztár által játszott Megváltóról, aki jól keresztülhúzza a nagyhatalmú gazfickók számítását, pedig csak egy egyszerű szentföldi ács utóda (vagy valami ilyesmi, nem tudom, pontosan mivel foglalkoztak Dustin Hoffman elődei...)


Miért kapcsoljanak be a vészjelzőink, ha egy aktuális válságjelenség egészen ismerősnek látszik, mert filmek sorában láttunk már hasonlót?




Amikor az Afrika mélyéből a fejlett, civilizált jóléti vidékekre kiszabaduló szörnyű vírus réme filmek tucatjában látott képeket idéz fel bennünk, egyúttal támadhat még egy "déja vu"-érzésünk is.

EZ NEM AZ ELSŐ KATASZTRÓFAJELENSÉG, AMIT NEM SOKKAL A "VALÓ VILÁG"-BELI ELŐFORDULÁSA ELŐTT FILMEK SORÁBAN LÁTTUNK.

Kapásból beugrik a "9/11", a Világkereskedelmi központ, lényegében a Nyugati Piacgazdaság szimbolikus Szentélyének látványos lerombolása "sivatagi tevepásztorok", primitív, Nyugat-gyűlölő arabok által. Meglepődtünk-e úgy istenigazából a híradóban füstölgő, majd összedőlő ikertornyok láttán? Igazából nem, mert Hollywood évek óta tömte a fejünkbe a sémát, hogy az őrült, bunkó Allah-hívő arabok, akik "gyűlölnek minket a szabadságunkért"  (ifj. Bush szavai) pontosan ilyesmiken törik a fejüket.


A magyarul "Két tűz között" címen futó film 1994-ben készült a filmipar "Belső Pártja" tagjának sejthető James Cameron rendezésében (csupa gnosztikus, háttérhatalmi slágertéma megfilmesítője). Hét év épp elégnek igérkezett a 2001-es WTC-előadásig, hogy a sztori sémája bevésődjön a világközvéleményt képviselő tömeg agyaiba. Persze sok hasonló film erősítette a bevésést szorgalmasan, ismétlés az idomítás anyja...

2001-re már betéve tudtuk, mire készülnek EZEK:

A Gonosz Arab érzékien simogatja a Nyugat felhőkarcolóinak szánt nukleáris bombát

Csöcsike dekoltázsa is tudatosan hangsúlyozza ki a jelenet érzékiségét...

Hát normálisak ezek az iszlámhívők? A szemük se áll jól:

Ilyen eszelős őrültek ezek mind

A "trailer" (a film) persze szórakoztatóbb, mint a filmben előrejelzett későbbi, megrendezett valóság. A híradóban a WTC-katasztrófát nem szinesítette magyar gyökerű celebnő sztriptíze:

Ha ezt  a pesti Kertész-nagyapa megérhette volna... :-)

Hollywoodban persze kötelező a happy end, a végére minden jóra fordul, a szerelmesek újra egymáséi lesznek, Superman/Megváltó megmenti Amerikát és a gonoszarab annak rendje-módja szerint póruljár:

"You're fired!"

Aztán pár évvel később jött az IGAZI előadás New Yorkban, de azt már nem James Cameron rendezte:


Vagyis, az nem is olyan biztos...  Van benne logika, hogy (ha sejtésünk helyes) a háttérhatalmi mesterséges "valóság" megkoreografálását profi szakemberekre bízzák, akik tudásukat a képi illúzióiparban, a filmgyártásban, reklámiparban, okkult üzenetekkel zsúfolt zenei klipek gyártásában szerzik, vagyis más szavakkal a nagyközönséget a kreált "valóság" eseményeire felkészítő tudatiparban. Van olyan konteó, mely szerint például a "sosemvolt" holdraszállás képeit a zseniális és az elit titkostársaságokról utolsó filmjében túl sokat kifecsegő, ezért láb alól eltett Stanley Kubrick rendezte meg egy stúdióban. Az elmélet igazságtartalmáért nem vállalom a felelősséget, de érdekes, ahogy a "Tágra zárt szemek" is az. Életműve alapján úgy tűnik, Kubrick is egy, a tudatipar és az okkult háttérhatalom összefüggéseibe nagyon beavatott, "Belső Párti" rendező volt. Persze Cameron nem fecseg ki titkokat, ő egy fegyelmezett, gazdáihoz hű iparos.

A filmnek a "valóság forgatókönyve"-kénti felhasználása és a kétféle rendezőgárda közötti esetleges személyi átfedések kérdéséhez nézzük meg még egyszer a film fenti, kulminációs pontot jelző jelenetét! Az arab terrorista egy amerikai üzleti belváros felhőkarcolói között, egy kihangsúlyozottan "BANK" feliratú felhőkarcoló előtt egy rakétán repül a halálba. Egy kész öngyilkos merénylő a világ kereskedelmi központjában, az USÁ-ban, egy repülő robbanószerkezeten egy toronyház felé tart...
És el is találja a toronyházat, de a másik oldalon kijön, hogy a társait szállító helikopterben robbanjon fel:


Ugyanez New Yorkban (helikopter nélkül):


Sajnos, ahogy a választási kampány igéretözöne is más, mint a kormányzás, úgy a kreált valóság végső változatából is épp a szines-szélesvásznú, pálmafás-csókos happy endet hagyják ki:



Érdekes, de a Dustin Hoffman mellett komplett sztárparádét, közte a magánéletében saját lányunokáját elcsábító Morgan Freemant is felvonultató Outbreak (magyar címe: Vírus) film egy évvel későbbi, 1995-ös. Az is érdekes, hogy a film bemutatása után néhány hónappal Zairében valóban kitört az Ebola-járvány. (A filmsztori szerint a vírus az USA hadserege által kifejlesztett biológiai fegyver.) A járvány-film műfajában az Outbreak kaptafáján tucatjával készültek azóta is a filmek, ahogy persze sem a True Lies, sem az Outbreak nem voltak típusuk úttörői, csak a legemlékezetesebb képviselői és valószínűleg egyfajta "forgatókönyvei" és egyúttal "tankönyvei" a tervezett valós eseményeknek. Tankönyv, tanfilm minőségükben persze a közönséget kellett felkészíteniük, betanítaniuk a jövendőre.

(Morgan Freeman pedofilbotránya sem feltétlenül lóg ki témánkból. Az álomgyár rendezőinek  és filmsztárjainak, vagy a zeneipar sztárjainak valós magánélete számos ponton van bizarr átfedésben a filmjeik, zeneszövegeik, színpadi látványképeik, klipjeik sötét motívumvilágával. Freeman (aki lényegében az egyetlen nem kvótanéger fekete filmsztár  az utóbbi évtizedekben, mert valóban nagy tehetség) botránya előtt játszott Gene Hackmannal egy pedofilvád-témájú filmben. Hasonlóan hátborzongató például a csupa sátánista témát, illetve a Chinatownban vérfertőző-pedofil sztorit is megrendező Roman Polański pedofil esete Jack Nicholson villájában, valamint felesége meggyilkolása egy sátánista szekta tagjai által. Legaktuálisabb példánk Robin Williamsé, aki a hírek szerint válásai miatti anyagi gondjai miatt vállalt TV-sorozatban munkát - mintha csak a "Mrs Doubtfire/Apa csak egy van" meséjét utánozta volna az élet - és "A kétszáz éves ember"-ben egyéb gnosztikus témák mellett az eutanáziát is népszerűsítette... Persze az életbeli előadás itt sem lett olyan happy end-es, mint a filmek.)

De mióta és főleg miért használják a tudatipari-szórakoztatóipari termékeket a közvélemény manipulált valóságra való felkészítésére? Több ismert háttérhatalom-kutató szerint legalább a módszer régebbi, mint a film műfaja és első hordozó médiuma a könyv volt, kiemelten a sci-fi. A cél, illetve ok pedig egyértelműen VALLÁSI jellegű:

A fikció, mint a tény előfutára

Phillip D. Collins: "A fikció, mint a tény előfutára: Sci-Fi előrejelző programozás és a kialakuló világvallás" című cikkében kimerítően ismerteti az "előrejelző programozás" fogalmát. Az egyik legismertebb példa a bennfentes  háttérhatalmi családi-személyi kapcsolatrendszerrel rendelkező Aldous Huxley 1932-es "Szép új világ" című utópisztikus regénye, mely valójában az író mögött álló körök alig leplezett , megvalósítani szánt programját ismertette egyfajta tudósuralomról. Ennyiben persze csak utódja a modern "tudomány" létrehozásánál bábáskodó okkult rózsakeresztes kör egyik vezetője, Bacon Új Atlantiszának.
Michael Hoffman szerint a sci-fi műfaja a háttérhatalom egyik fontos eszköze, hogy a tömegek tudatába vésse saját terveit, hogy programozza a társadalmat az elkerülhetetlennek bemutatott jövőre, mely valójában e körök akarata szerint és hatalmának köszönhetően válik megvalósított jövővé. A sci-fi műfaját azzal védték meg a támadások, önvédelmi reakciók ellen, hogy éretlen kamaszoknak szóló "ifjúsági irodalomnak", illetve marginális társadalmi helyzetű  kótyagos fenőttek hobbijának álcázták, amit nem kell komolyan venni. Ezt az "előrejelző programozást" (predictive programming) Hoffman így definiálja:
"Az előrejelző programozás eszköze az, hogy propagálja a világ jövőbeli állapotának egy tévedhetetlenül pontosnak beállított vízióját."
A Hoffman által "sci-fi elkerülhetetlenségnek" is nevezett módszer egy vírushoz hasonlóan működik. (Lehet, hogy ez a vírus veszélyesebb, mint az Ebola, bár valószínűleg mindkettőt ugyanazok a körök tenyésztették ki...) A mémeket (fertőző eszméket) "tudományos-fantasztikus" irodalomnak álcázott, szellemi tömegtermékek útján terjesztik, melyek beépülve a tömegek tudatalattijába, önmegvalósító jóslatként működnek. (Ma már a klasszikus sci-fi vesztett a korábbi népszerűségéből, ezért egy idő óta a módszer fő hordozói a hollywoodi filmek, néha sci-fi jellegűek, vagy utópisztikus/antiutópisztikus műfajúak, néha katasztrófafilmek, mint az Outbraek/Vírus, néha akciófilmek-thrillerek, mint a True Lies. A másik fő elosztócsatorna a könnyűzene, a klipek, egyéb tömegkultúra-termékek, számítógépes játékok, stb. mellett.) A téma kutatói rámutatnak, hogy a neves sci-fi írók, mint például a Tarzan mellett a ma is megfilmesített John Carter-sztorikat író Bourroughs többnyire beavatott okkultisták voltak.

A társadalmat saját vízióira tömegkultúra-termékekkel programozó elit motivációja vallási jellegű, a "Reneszánsz" korában induló történelemmanipulálás háttere az Isten helyébe önmagát, az embert állító gnosztikus-kabbalista okkultizmus, mely természetesen megdöntendő ellenfelének tekinti a hagyományos kereszténységet, melynek tanaival szemben egyfajta ellenvallást képez.

Az "Előrejelző Programozás" elméletét, mint "összeesküvéselméletet" természetesen a fősodor polkorrekt dogmák szellemében ismerteti a wikipédia angol nyelvű szócikke is, felsorolva az elméletet publikáló főbb szerzőket. E szócikk irodalomjegyzékében található a nagyon figyelemre méltó munka a Világkereskedelmi Központ elleni támadást megelőző évtizedek olyan tömegkultúrai képi ábrázolásairól, melyekben rendszeresen feltűnt az ikertornyok elleni terrortámadás víziója:

John Valentini: "Képzelődés a 9/11-ről: 9/11 egybeesések gyűjteménye a tömegkultúrából 2011. szeptember 11 előttről"

A megdöbbentő gyűjteményből, mely tömeges anyagával bizonyítja, mennyi előképe jelent meg a leendő támadásnak a tömegkultúrában már évtizedekkel előre, itt csak egyetlen képet emelek ki, a könyv nyitóképét:


Alex Gray, Gaia, 1989, olajkép. Jellemző a szerző logója:


A kép jobb oldalán, a füstölgő gyárkéményektől balra láthatók a new yorki ikertornyok, felettük két repülőgéppel. A Gaia-életfa magában foglalja a gnosztikus szubkultúra jópár kedvenc mániákus motívumát, a kundalíni-kígyóval-kadduceussal együtt, balra az Elveszett és a Gnózis által Visszanyerendő Édennel, jobbra a Földi Pokollal, a Demiurgosz által teremtett, "törvényszerűen pusztulásra ítélt" világgal. A démonarcú életfában nem nehéz felismerni a gnosztikusok kedvenc, többnyire némileg álcázva ábrázolt Bafometjét. (A szokott kétt női mell helyett a "sokmellű Artemisz" módjára rengeteg emlővel - Artemisz/Diána a kereszténységgyűlölő újpogány-gnosztikus körök egyik kedvenc istenalakja a Szarvas Istennel/Horned God együtt.) Ott vannak a képen Bafomet szarvai is és a szokott ábrázolásokon a lábai alatt látható földgömb is, a világos/sötét holddal együtt.


Határozottan az az intuícióm, hogy James Cameron ismeri és kedveli ezt a képet, mert azon túl, hogy a True Lies őrült arabjainak repülős terrortámadási kísérlete a bank-toronyirodaházak között az előrejelző programozás keretében készített fel a hét évvel későbbi 9/11 támadásra, a kép Életfája jelenik meg másik ikonikus filmje, az Avatar két nagy okkultan szimbolikus fájában, egyrészt a Gonosz Földi Civilizáció (a kép jobb oldala) képviselői által aljasul elpusztított Otthonfa, másrészt a Lelkek Fája formájában. A film tudós kutatásvezetőnője (Sigurney Weaver) által említett felismerés, hogy az Otthonfa gyökereivel kapcsolódik az egész bolygót és lakosait, növényeit, állatait, embereit behálózó "idegrendszerhez", illetve annak egy központi eleme, egyértelmű utalás a kép címét is adó Gaia nevét viselő James Lovelock-féle elméletre.

Avatar: Ég a kidőlő Otthonfa, mint Gray Gaia-világfájának jobb oldala


A fikció általi tömeg-programozás nem a sci-fivel és Hollywooddal kezdődött

Természetesen a sci-fi műfaj, illetve napjaink filmjei, klipjei stb. alkalmazása az "előrejelző programozás" keretében, a tömegek tudatába programozott önmegvalósító jóslatok előállítása egyáltalán nem új jelenség, hanem nagyon ősi és mindenféle fikció mágikus célú (azaz a mágia definíciója szerint a tudat, egyének, vagy tömegek tudatának megváltoztatását célzó) felhasználásának módszerébe illeszkedik. A történelem nagyobb részében e célra a mítoszok szolgáltak. A vallásokat isteni, vagy ördögi sugallatra formáló (néha a saját lelkükben ezek sugallatát szándékosan kereső) mágusok, majd írástudók ősidők óta alkalmazzák a tömegek tudatába ültetett önmegvalósító jóslat módszerét. Tehát a módszer a kezdetektől vallási jellegű és óriási tévedés azt hinni, hogy a látszatra teljesen szekuláris hollywoodi filmipar a maga vallásellenes hozzáállásával ez alól kivétel lenne. Természetesen csak azért tűnik Hollywood, vagy a könnyűzenei ipar "vallásellenesnek", mert létrehozóinak és irányítóinak céljai szerint a mi civilizációnkat egykor meghatározó kereszténység értékrendjének rombolása a feladatuk egy ezzel ellenséges ellenvallás, az okkult gnoszticizmus jegyében.

(Itt most nem térek ki a vitára, mely a magukat egyaránt gnosztikusnak tekintők, az itt általam gyalázott közeg és az ezek történelemmanipuláló, felforgató forradalmait helyesen elítélő tradícionalista irányzat között zajlik arról, hogy melyikük nevezi magát joggal gnosztikusnak és melyik gaz bitorló. Lásd pl. : Jean Borella – A gnózis valódi jelentése; Magyar Hüperión II. évfolyam, 2. szám. Akinek nem inge - azaz nincs romboló szándéka - ne vegye magára az elítélést.)

Csak egy kiragadott példa a vallási mítoszok mémjeinek önmegvalósító jóslatkénti működésére, méghozzá a negatív, romboló szándékú mém bevetésére a judaizmus kultúrköre követőinek népirtó xenofób agressziója a "gojság" ellen. A vallás köntösében végzett "népnevelés" (mely hat a közösség, a szubkultúra látszólagos szekularizálódása után, pl. napjainkban is) sárkányfogveteményei e téren a bibliai Ószövetség áltörténelmi fikciói az amálekiták és kánaáni népek elleni zsidó népirtásokról és később ezt rendkívül hatásosan felerősítve az Eszter könyvében leírt perzsairtó sztori. A zsidók által isteni parancsra elkövetett népirtások e történetei eredeti formájukban kétségkívül fikciók. Szerzőik ezt tökéletesen tudták. Azonban az "előrejelző programozás", az önmegvalósító jóslat módszere tökéletesen működött és működik, például épp napjainkban a palesztinok elleni genocídium formájában. Egy másik, ezzel kapcsolatos példa a módszer alkalmazására természetesen a Holokauszt, melynek cionista háttérirányítói és kitervelői szintén ószövetségi próféciákat használtak forgatókönyvként, melyekben a zsidók többségét kiirtják és csak az "átmentő maradék" térhet vissza Izrael Földjére újjáalapítani a Választott Nép Szent Királyságát.

Természetesen a módszer pozitív irányban is működik, a judaizmus, illetve a vele, kabbalai misztikus vad(még vadabb)hajtásával érdekesen összefonódó világpusztító gnoszticizmus számára konkurens, illetve ellentétes vallást képező kereszténység mítoszai híveik tudatába pozitív viselkedési mintákat ültettek és ültetnek máig. Sajnálatos, hogy a gyakorlati téren a pozitív módon "programozott" hívők és az ezen értékrend körül szerveződött közösségeik végül kiszolgáltatott áldozatnak bizonyulnak a gonosz program által vezéreltek agressziójával szemben...

(Lásd a felforgató katárokat dicsőítő és a keresztény társadalom harcos, igazságos önvédelmét képviselő inkvizíciót démonizáló mai fősodor és álmagyar propagandára vonatkozó bejegyzéseimet.)

A háttérhatalom most az Ebola 9/11-ét rendezi meg?

Visszatérve kiinduló témánkhoz, az Ebolához, az Outbreak és film-társai részletesebb elemzése nélkül is láthatjuk az analógiát, hogy a tudatipart ellenörző háttérhatalom évtizedek óta készít fel minket egy Afrikából a fejlett világba beszabaduló szörnyű járvány víziójának bevésésével. Az agyunkba sulykolt mém alapelemei, hogy a halálos vírust gonosz hatalmi körök állították elő, hogy gátlástalanul kísérleteznek vele afrikai páriákon és a jóléti társadalom kisember-tömegein, hogy természetesen kezdettől a kezükben van a vírus ellenszere, de azt nem szándékoznak a tömegek rendelkezésére bocsátani. (Mert a gnosztikus szekta egyik mániája a malthusi agyrém, hogy az emberiség létszámát kordában kell tartani, ha kell, kegyetlen eszközökkel is.)

A fentiek hátterének ismeretében elég riasztó az alternatív médiaszférából Dr. Jason Kissner, a Kaliforniai Állami Egyetem segédprofesszorának "Az ebola-járvány: USA által szponzorált bioterrorizmus?" című cikke. A szerző rámutat, hogy a fősodor médiumok (megrendelésre) hazudnak, amikor tudósokra hivatkozva kizártnak mondják a vírus légi úton terjedését. A kutatók ezt egyáltalán nem zárják, ki, sőt gyanítják. Megmagyarázhatatlannak nevezi a járvány nyugat-afrikai feltűnését, amire korábban nem volt példa. (Nigéria az egyik fontos olajkitermelő ország!) A mostani járvány sokkal gyorsabban terjed, mint eddig bármikor, az áldozatok száma máris több, mint 1977-től a 2014-es kitörésig ÖSSZESEN. A médiumok második, elhallgatásos hazugsága Kissner szerint, hogy eltitkolják, hogy bizonyára a vírus egy eddig ismeretlen változatával van dolgunk. Egy hivatkozott amerikai genetikai kutatás szerint a nyugat-afrikai vírus párhuzamosan evolválódott a korábbi közép-afrikai változattal, nem származik attól és egyetlen fertőző forrással került Nyugat-Afrikába, lehet, hogy már 2013 decemberében. Kissner gyanítja, hogy nem "természetes" úton, pl. a sajtóban sugallt gyümölcsdenevérek harapásai útján. Összefoglalva a leggyanúsabb, harmadik médiahazugság ismertetése előtt: a guineai ebola-változat korábban teljesen ismeretlen volt, a korábbiaktól sokkal fertőzőbb, talán légi úton is terjed, fogalmunk sincs, hogy került Nyugat-Afrikába, de korábban, mint a fősodor médiumok elkezdtek róla hazudozni.

És most jön a bomba: a Nyugat-Afrikában megfertőződött amerikai keresztény segélyszervezeti alkalmazott csodálatos gyógyulása egy "véletlenül épp kéznél levő", kifejlesztés alatt álló, még nem engedélyezett kísérleti gyógyszer által! Az USA hadiiparával szoros kapcsolatban álló MApp Pharmaceutical's ZMapp nevű  "mágikus gyógyszere" a hivatalos sajtóközlemények szerint a beadástól számított 20 perc és egy óra közötti időszak alatt eredményezett számottevő javulást a fehér kísérleti nyúl állapotában! Kissner számára több, mint gyanús, hogy miközben az eddig nem igazán ismert nevű cég a gyógyszer engedélyezési eljárását csak 2014 januárjában indította el, az eddig ismeretlen Ebola-változat épp az ezt megelőző hetekben jelent meg, láthatóan egyetlen pontfertőzés útján érthetetlen módon Nyugat-Afrikában. Kissner az egész járványt az USA hatalmi köreihez köthető bioterrorizmus esetének gyanítja, amely akció célja a kísérleti gyógyszer "élesben tesztelése" volt, illetve ki tudja, még mi.

Ebben az (igen jól alátámasztott) "öszeesküvéselméletben" tehát ugyanúgy gonosz hatalmi körök a szörnyű vírus kifejlesztői és embereken kipróbálói, mint az Outbreak-filmben, a háttérerők éppúgy rendelkeznek saját biológiai fegyverük ellenszerével, mint a filmben, és éppúgy nem áll szándékukban mindenkit megmenteni a szerrel. Az ellenszer bevetését a civil lakosság megmentésére és a gonosz háttérkavarók leleplezését a filmben a kisember külsejű magányos hős, Dustin Hoffman kényszeríti ki. Hát igen, a filmben...

Az előérzet, illetve tapasztalat azt súgja, hogy amint a filmeket valóság-forgatókönyvnek használó Rendezők a Világkereskedelmi Központhoz se szerződtették le 2001 szeptember 11-re a stáblistába Schwarzeneggert, úgy az Ebola, vagy valami hasonlóan rémisztő járvány várható következményeit sem fogja elhárítani az öreg Dustin Hoffman...

49 megjegyzés:

Bobkó Csaba írta...

http://index.hu/tudomany/2014/08/19/liberia_mzapp/

"Lehet, hogy hat a kísérleti ebola-szérum"
"Három ebola-fertőzött orvoson is kipróbálták a ZMapp nevű kísérleti gyógyszert, a líbériai információs miniszter szerint ők jobban vannak."
Beleillik a bioterrorista összeesküvés elméletének képébe.

niknak írta...

https://www.youtube.com/watch?v=883m57RhLvk
Biologische angriff und Abwehrwaffen, Virus,Krankheiten produziert (made) in USA und Russland
- Biologiai támadás és (annak) elhárittófegyverei, Virus, betegségelöidézés made USA és Oroszország.

Itt nagyon jól elmagyarázzák, hogy miképp kutattak titokban tovább az atrax-on az amcsik és az oroszok. Hány ember halt meg, akiket eltettek lábalól meg akik balesetekben meghaltak. Mindent ellenünk kutatnak a mi pénzünkön és ha kell be is vetik ellenünk. Nagyon jól elmondja az usa kautatásit a kezdetektöl, hogyan jött Izrael és Dél-Afrika egybe. Hogyan tudták a feketéken, mint ma is az Ebolát, "kutatni". Ezek csak egy "jogot", lehetöséget keresnek inkább csinálnak, hogy a népet valami oknál fogva beolthassák, persze hogy kiirtsák vagy megtizedeljék. Oszt akkor senki se mer ellene szólni. Aki meg majd nem akarja magát beoltatni, azt meg elteszik lábalól.
AIDS sincs, csak valamit csináltak meg megkevertek. BSE se volt, az is csak hisztéria volt, meg minden ami utánna jött.
Mi bedölünk minden hülyeségnek. Ami meg fontos lenne, azt nem hisszük el, pl.
http://www.engdahl.oilgeopolitics.net/print/Saatgutbank%20des%20Bill%20Gates%20in%20der%20Arktis.htm
Der "Tresor des jüngsten Gerichts" in der Arktis
Gates, Rockefeller und die GMO-Giganten wissen mehr als wir.

He ezek ottan készek lesznek, akkor kiirtanak bennünket. Már nem sok kell nekik, lassan az összes mag meglesz. Ha mindent begyüjtöttek, akkor elvonják elöllünk az élelmet. Nekik marad mindig egy új kezdésre, de mi már nemvagyunk akkor.

niknak írta...

Die Presseerklärung lautet: „um die Vielfalt der Feldfrüchte für die Zukunft sicherzustellen.“

A hirmagyarázat igy szól:" hogy a sokféleségét a földi/mezök gyümülcseinek a jövöre is biztositva legyenek. kb. igy a fordittás

Na most a kédés, minek kell ez? Ez csak akkor kell, ha kipusztul vagy ki lesznek pusztitva. Oszt ki használhatja azt, ha a természetben minden kipusztul? Itt olyan alapvetö kérdések merülnek fel, hogy a gyanum arra terelödik, mint egy együgyü kurucnak, hogy ezek ki akarják a mai világ növényzetét pusztittani. Nekik van és marad tartalék, amihez csak ök nyulhatnak.

Bobkó Csaba írta...

Nem gondolom, hogy sok hasznát vennék pl. egy nukleáris tél közepette.

niknak írta...

Ja mégvalamit az atomkutatáshoz. Az Izraeli atombombákat Németországban fejlesztették ki és Dél-Afrikában csinálták a robbantásokat. Itt mindenki összejátszik a szinpadok mögött, ezek mind barátok, mint az egyház a sátánnal. Minden csak szinlelés arra, hogy bennünket megtévesszenek.
Hallgasd meg Holger Strohm elöadásait a CD-n.
Hallgasd meg a filmet is az anthrax-ról. A pali kipakol, hogy miképp vetették be a feketék ellen az anthrax-ot. Én csak azon csodálkozom, hogy senki se háborodik fel. Mintha mi se történt volna. Pedig kiirtásról beszél.

murcielago írta...

„A kép jobb oldalán, a füstölgő gyárkéményektől balra láthatók a new yorki ikertornyok, felettük két repülőgéppel. „ – bravó Arma.

A két repülőgépből ugyanis csak az egyik látható első látásra, a másik gyakorlatilag fedésben van, amit csak az vesz észre, aki kifejezetten két repülőgépet keres. Ez mintha megerősítené: nem véletlenül került oda a két gép, de erről csak a beavatottak tudhatnak.

Egyébként a kép másik oldalán, a természeti tájak felett van egy harmadik gép a madarak és madárraj között, ahogy a valóságban is három gép lett feláldozva, de a harmadik NY-tól távol. (Csak a nyilvánosság számára készített változatban létezett egy negyedik gép, amelyik a Pentagonba csapódott volna).

murcielago írta...

Még felfedeztem valamit a képen. Az „Otthonfá”-nak, a Földi Pokol oldala tulajdonképpen már javában lángol és az egyik főágán kezében egy égő alkalmatosságot tartó „csóvás ember” már épp elhagyni készül az általa tűzbeborított világot.
Azt hiszem ez egy önarckép-szigno.

niknak írta...

https://www.youtube.com/watch?v=LSDfbm8OhCg

9/11 WTC 175 second hit slow motion 200fps

a repülö bal szárnyát figyeljétek (alulról nézve). Egyértelmüen computerkép. A szárnyvége elszakad/eltünik a képen majd megint összeáll.

https://www.youtube.com/watch?v=zcYfyKnjuD8

Schluss mit der 11. September 2001 Lüge - Nuked Into Reality - Die Wahrheit über 9/11

Itt arról beszélnek egy volt szovjet tiszt után, aki a hadseregben az atomrobbantásokért volt felelös, hogy a két tornyot koszos atombombákkal robbantották/porlasitották szét.

Mikor a két toronyra az épittési engedélyt megadták, akkor be kellettek a két torony lebontására is egy tervet beadni. Különben nem engedélyezték volna, ez elöirás.
Most mindenki elgondolhatja, hogy mi volt a terv, igen atombombákkal akarták már akkor a tornyokat ledönteni és ezt engedélyezték is mint tervet. Nem rádobni, hanem alulról robbantani, mint azt most is csinálták. Nézzétek meg a filmet, angolul is megvan.

niknak írta...

https://www.youtube.com/watch?v=8SQKVmUx3bM

Das 9/11 Mega Ritual entschlüsselt (volle Länge)

Egyike a legjobbaknak amit találtam, többször átnéztem, különben nem ajánlanám. Angolul is megvan.

Bobkó Csaba írta...

Murcielago, igen a Pentagonba a legtöbb konteó szerint egy rakéta csapódott, repülőgéproncs nincs. A Gaia kép festőjének van is egy saját gnosztikus szekta-féléje, amibe toborozza a tagokat, megtekinthető az oldalán. Korábbi bejegyzésben idéztem, hogy a gnosztikus (a tradícionalisták szerint álgnosztikus) iskolák tanítása, hogy az anyagi világot tűznek kell elpusztítania és mivel ők a saját kezükbe vett történelem által akarják a megváltást előrehozni, érthető, mire kell nekik az atombomba. Elég baj ez nekünk...

Bobkó Csaba írta...

A médiafikció valóságforgatókönyvként felhasználására jó hazai példa az őszödi beszéd utáni TV ostrom és az előtte megjelenő MTV-óriásplakátok: "Ha forradalmár lenne, Ön melyik televíziót foglalná el? MTV"

http://www.hetek.hu/files/styles/cikk-belso-fekvo/public/images/2006/10.002/belp/plakatjpg.jpg

murcielago írta...

Arma, én nagyon helyeslem, hogyha átváltasz az ál-gnoszticizmus fogalomra, mivel a gnoszticizmus „summás” meg- és elítélése elméleti szempontból eléggé problémás. A nagy világvallások közül csak a kereszténységnek okoz(ott) a gnózis fóbiát. A szufizmus, a kabala, a misztika – lássuk be – önmaguktól nem ördögtől való dolgok. Ha a magyar szellemi életet vesszük, a Hamvastól induló tradicionális iskola is egyfajta gnosztikus irányzat, jóllehet felhívják a figyelmet a gnoszticizmus egyes tévtanaira is.

Valószínűleg hiba volt a kereszténységből a gnózis (átvilágító tudat) és a misztika (mágikus hit) radikális kioperálása (a misztikából valamennyit meghagytak), de ez inkább csak mostanában válik világossá, amikor a kidobott gnózis áll bosszút felvilágosodás, racionalizmus és az ebből kinövő liberális kapitalizmus és globalizáció formájában.

Persze a kérdés az, hogy nyert-e valamit, illetve mit a kereszténység a gnózis likvidálásával? Hatalmat azt biztos, elsősorban a feudalizmusban. Spirituálisan pedig az európai ember lelkét, de ennek értékelésére, kommentálására az én tudásom kevés. Elfogadom azt, hogy a kereszténység és a gnózis összeegyeztethetetlen. Meg már késő is lenne összeegyeztetni.

Bobkó Csaba írta...

Én nem váltok át. Csak jelzem, hogy van tudomásom a névhasználati vitáról. Azt gondolom, hogy a gnoszticizmusnak alapeleme a földi, anyagi létezés lebecsülése, az extrémeknél gyűlölete és ebből logikusan következik a nihilizmus és pusztításvágy. A tradícionalisták csak odáig jutottak, hogy borzadva látják a szerintük névbitorló gnosztikusok felforgatásait, de nem gondolták végig, hogy igazából az egy tljesen logikus irányzat a gnosztikus alapokon.

Bobkó Csaba írta...

HAmvast pedig kéártevő szélhámosnak tekintem, a tradícionalisták nagy része az ő esetében még azt sem ismeri fel, amit felismernek a Pap Gáborok és társaik esetén, vagy a forradalomcsináló , szerintük ál-gnosztikusok esetén. Hamvas dicsőítette azokat a forradalmárokat, akiket pl. László András köre elítél, ehhez képest még ezt megemlítve is mentegette őt maga László András is. Egy Eperjesi evangélikus lelkész fiától eleve nem sok jót várhattunk és ez be is jött. Eperjesnél jött be a Grand Orient "Expressz" a Párizs-Varsó-Eperjes-Trianon útvonalon.

murcielago írta...

Hamvas nagy szerző, ha az ilyeneknek vannak tévedéseik, akkor azok is nagyok. Én se szeretem minden írását, sőt ő maga is erősen szelektált életművében.

Az meg hogy a tradícionisták és a szervesek (Pap és tsai.) képesek egymás torkának ugrani, az a magyar szellemi jobboldalról egy látlelet.

Bobkó Csaba írta...

Nem gondolom, hogy ez jobboldali belharc lenne, mert akik a baloldali Petőfiket és Kossuthokat dicsőítik, azok minden ezzel ellentétes állításuk ellenére baloldaliak.

murcielago írta...

A jobboldalról hagyományosan úgy merül föl a kérdés, hogy eléggé nemzeti-e mondjuk Hamvas, vagy sem? Tény, hogy írásainak talán egytizede értelmezhető nemzeti témának. Ilyen értelemben közelebb áll a Haynau-t méltatóhoz, mint teszem azt a magyar őskultúrát kutatókhoz.

Az ál-gnoszticizmus, vagy gnoszticizmus kérdése kétségtelenül egy új felvetés, de ilyen témáról balliberális körökben nem hallottam (nekik bőven elegendőek az ismert nemzeti kulturális panelek), ezért a jobb-tematizációhoz tartozónak gondolom.

Mindenképpen túlságosan megosztott szellemileg is a jobboldal, erre akartam kilyukadni.

Bobkó Csaba írta...

Nem az a cél, hogy bármiáron egységes legyen, például egy öngyilkos politikát eredményező program és szellemi hátországa mögött felsorakozva. Ki kell forrni a jobboldali többségi történelemszemléletnek és ennek alapján is egy nemzetpolitikának. Hamvas nagyon is írt a kuruc-féléket dicsérve, ami "nemzeti" elem, de a szó hamis értelmében. Ez a fajta nacionalizmus az illuminátusok harci eszme-fegyvere volt és baloldali.

Névtelen írta...

Szerintem Várkonyi Nándor: Az Ötödik Ember első kötet 157. oldal, ill. 175. 209. ,247. , stb. érdemes elolvasni.

Névtelen írta...

murcielago!

a gnozist azért kezdték el kidobálni a kereszténység első századaiban, mert kavarodást, zavart okozott a kereszténységben. és látod, hogy a felvilágosodás óta mit tett a gnózis.

Bobkó Csaba írta...

Véletlenül nincs a kezemben Várkonyi könyve, mit ír benne?

murcielago írta...

Névtelen, azt írod, hogy „a gnozist azért kezdték el kidobálni a kereszténység első századaiban, mert kavarodást, zavart okozott a kereszténységben.” Igen, de ezek a kidobált elemek nem a szemétdombon landoltak, hanem kiválóan hasznosították, és hasznosítják ma is azokat a kereszténység ellenfelei. Lehet hogy a korai keresztény egyházatyák azt gondolták: legyőzték a gnózist, de ez nem így történt. Egy jó stratéga nem hagy vissza semmit az ellenségnek szerintem, én ebben látok egy kérdőjelet. Persze az egyház is megpróbálkozott tűzzel-vassal elpusztítani (a katharok/albingensek kapcsán hozták létre az inkvizíciót), de ez nem az egyház igazi területe, lássuk be.

De mint mondtam elfogadom, hogy kereszténység és gnózis már összeegyeztethetetlenek. Csak a kisördög súgja a fülembe: mi lett volna ha…

Névtelen írta...

Ha megvan V. N. könyve, talán elnézést. Csak most olvasom, esetleg Az Elveszett Paradicsom c. könyvet elolvasásra kölcsön kérhetném?

gyuri55 írta...

Kedves Niknak! Ha nem fogod vissza magad, szétvered a blogot. Ugye, nem ez a szándékod? A hollywoodi rémálomgyárhoz kellene itt most hozzászólni...

Bobkó Csaba írta...

Nem tudja szétverni, már nem az elsőt törlöm tőle, ha nem nyugszik meg, letörlöm mindet.

kételkedő írta...

Ezt már én is akartam írni, mióta niknak kommentjei uralják a blogot, nincs is kedvem kinyitni :(

Bobkó Csaba írta...

Köszönöm, volt, nincs.

niknak írta...

Na kiváncsi vagyok, hogy a nagy-inkvizitorok ezen irásokat engedélyezik-e? Itt ugy megy mint a sötét középkorban.
Még máig se értem, mit irtam ami nem igaz, nem érdekes vagy nem idevágó. Szerintem valakiknek a tyukszemére léptem, vagy egy rossz bandába kerültem. na mindegy. Megigérem többet nem irok, söt megkérlek az összes "megszólásomat" is törölheted, ezt is.
Itt egy próba, ezen irások szerintem érdekessek meg ezen cikkhez tartoznak, mert Ti is erröl irtatok a megjegyzésekben.
Különben a cikk amit Babkó irt, kicsit összezavarodott meg helytelen. Na nem tehet róla, nem ért hozzá nagyon. Suszter maradj a kaptafánál.

KNOWN FOREIGN INTELLIGENCE WARNINGS OF 9/11
http://s3.amazonaws.com/911timeline/main/foreignwarnings.html

Az ebola (egyik) "járványra" meg van egy patent, szabadalom.
http://www.mmnews.de/index.php/i-news/19552-usa-ebola-patent.
Patent Nr. CA2743523Al,
De ezt nem tudni, bocsánat?

Hogy milyenek a magyarok. Mikor a kormányellen magyarban nagy tüntetés volt, mutatta a tv az "egyszerü" tüntetöket nagy magyar zászlóval. Parasztiassan nézett ki a pali, mint én is. Meginterjuolni viszont egy fiatal egyetemi palit interjuoltak, aki persze angolul beszélt a mikrofonba. Rámutatott az egyszerü magyar parasztra a zászlóval, persze aki nem tudott angolul, hogy ilyenekre nem lenne nekünk szükségünk. Megvetette a nem olyan tanult magyart!
Azóta utálom az egyetemistákat. A marha azt hitte, hogy csak ö ért angolul.
Azért mert nincs egyetemi végzettsége valakinek, még beszélhet más nyelveket.

Névtelen írta...

talán azért lettél törölve – amiért többen is figyelzmetettek:

a lényeget röviden, tömören foglald össze, magyarul.

te ezt nem tetted meg, csak linkelgettél össze-vissza, félmondatos hozzáfűzésekkel.

z

Bobkó Csaba írta...

És túl sok esztelen gyűlöletpropaganda komolytalan források nyomán vagy forrásmegjelölés nélkül. Ezen a blogon szabad bírálni a katolikus egyházat, a Vatikánt, vagy a Habsburgokat, magam is megteszem, de csak racionálisan és tényekre alapozva van értelme.

Vysotsky írta...

Arma: Most kicsit off leszek, de írtad az előbb a gyűlöletpropagandát, mint olyat. Szerinted a tömegmanipuláció csak a modernizmus eszköze, vagy a felvilágosodás előtti hatalomgyakorlásnak is mindig a szerves részét képezte mindenhol?

Bobkó Csaba írta...

A technológiája fokozatosan fejlődött ki az ókortól kezdve. A középkorban már nagyon kifinomult volt, bár persze az ezt allkalmazók lényegében a "felvilágosodás" felé vezető trendet képviselték. Az itteni példákból elég a katárokra utalni, hogyan démonizálták az egyházat. Az ókori kezdeményekre példa az ószövetségbe beleírt gyűlöletpropaganda zsidó írástudók által, vagy a talmudi irodalom, a zsidó exegézis. A középkorra fejlődött ki igazán a gojgyűlölet apparátusa is. Nem kellett ehhez TV és internet.

niknak írta...

Dr. Papp Lajos: A védőoltások az emberiség javát szolgálják

Hogy milyenek a magyarok. Én nem vagyok senki, csak kuruc meg paraszt, tehát megvetnek, lenéznek magyar társaim. Na nem fáj. Eleget kapáltam.
De itt a hires Dr. Papp Lajost lehülyéztem ezén kijelentéséért. A Kuruc.info nagyon megvetö (megalázó) e-mailt irt válaszban.
Sorozatban küldtem nekik azon irásokat, amik figyelmeztetnek az oltások veszélyességére.
Ide is küldtem belölle néhány cimet. Azt is törölhetitek.
http://www.naturalnews.com/046535_mmr_vaccines_autism_cdc_whistleblower.html

http://www.naturalnews.com/images/CDC-DOJ-Investigation-MMR-Vaccine-Autism-NN-Watermark.jpg

Drábikot is eleinte csodáltam, oszt megismertem gondolatvilágát, azóta mosolygok rajta. Babkó is hasonló. Néha zagyvaságokat vezet/von le.

Mindig azt kérdezem az emberektöl, hogy ezen témában olvasták e: J. A. Eisenmenger 1700-ban kiadott könyvét eredetiben, meg a hozzá tartozó irodalmat.
Még senki se olvasta el, de mindig mindenki mindent jobban tudott mint én. Ilyenek a magyarok. Csodállak benneteket. Ha meg pesti, akkor meg még beképzeltebb.
Ha valaki azt nem olvasta, hozzá se szólhat, mert hülye ahhoz. Hogy tud valaki a talmud fordittásokhoz hozzászólni, ha nem ismeri ezen könyvet?

Babkó sok helyen jól gondolkodik, köszönet érte, mert megnyitotta a magyar irodalomban a szemeimet. Nekem is ez az érzésem volt már gyerek korom óta.
Babkó ott téved, mikor kihagyja az egyház szerepét. Ök azok akik sátániak és vezetik a sátáni világot.
De most vége, tényleg nem irok többet, meg mindent törölhet, ezt is.

Névtelen írta...

Orwell 1984 204. old. 3. fejezet
A Háború: Béke

Bobkó Csaba írta...

Köszönöm, ez egy nagyon hasznos felvetés! Az 1984 e jelszavai nemcsak azt jelentik, hogy a totális államot vezetők cinikusan hazudnak, mert ez a "demokráciák" politikusaira is igaz. A szavak jelentésének visszájára fordulása egy misztikus koncepció, konkrétan a Kabbalából. A kabbalisták keresték a bibliai szövegek rejtett, okkult, titkos jelentését, ami épp az ellenkezője a felszíninek. Erre írja Scholem, hogy a zsoltár zóhár-beli változatában már nem a mélységből kiáltanak a magasba az Úrhoz, hanem megfordítják, a Mélység Urához kiáltanak le imájukban. SAbbatáj Cví messiásságának is az volt az egyik fő bizonyítéka, hogy megszegte a judaizmus legfőbb Törvényeit, hisz a Megváltás bekövetkeztekor érvényét veszti az addigi Tóra, és az Igazi Tóra tartalma épp ellenkezője az addiginak. Ez bukkan fel a titkostársaságok hierarchiájában is, ahol a magasabb beavatási fokokon épp az ellenkezőjét tanítják az odáig eljutóknak, illetve fedik fel a szervezet valódi céljaként, mint az alsóbb fokozatokban. Orwell sokat tudott. Meg is halt a könyv megírása után.

Vysotsky írta...

"A technológiája fokozatosan fejlődött ki az ókortól kezdve. ..."

Köszönöm a választ, viszont rosszul fogalmaztam.
"Modernizmus" alatt azon társadalmi/politikai eszméket értettem, amiknek a kialakulását a felvilágosodás korára datálják, és gyakran alkalmazzák őket a tömegek manipulálására.
Arra vonatkozott a kérdésem, hogy a tömegmanipuláció csak a gnosztikusok eszköze, vagy más hatalmak is éltek-e vele, akár építő célzattal?


"Az 1984 e jelszavai nemcsak azt jelentik, hogy a totális államot vezetők cinikusan hazudnak, mert ez a "demokráciák" politikusaira is igaz."

Erről az jut eszembe, hogy a neoreakciósok emlegetni szoktak egy "neo-kameralizmus" nevű fogalmat. Az a lényege, hogy egy hatalom soha nem valaminek a jogán (pl. öröklés, vagy a népfelség elve) uralkodik, hanem azért, mert bizonyos körülmények miatt épp ő került helyzetbe, ahogy egy cégnek is sikerül elnyernie valamilyen megbízást, akár manipulációval.
Természetesen a hatalom gyakorlója nem feltétlenül csak a kormány, hiszen pl. a média is szerves részét képezi a működésüknek.
A cél az lenne, hogy a "megbízás" minél inkább az emberek saját igényén alapuljon, ne valamilyen "jogalapon", aminek az alapvetőségéről elhitetik a tömegeket.

Bobkó Csaba írta...

Nincs félreértés, szerintem a felvilágosodás korára datált eszmék előzményei javában megvannak a katároknál, huszitáknál, a reformációban, stb. Illetve a középkori kabbalistáknál. A külső csomagolásuk változott, a feltűnően vallásos mázt lehántották róluk, de persze ezek végig vallási alapú eszmék, csak éppen ez a vallás a sátánhit. Minden vallásban van mágia és tömegmanipuláció, nyilván élnek vele építő célzattal is.

Nem ismertem a neo-kameralizmus kifejezést, de tartalmilag egyetértek. Szerintem alkalom szüli a tolvajt/hatalombirtokost. Ez sose alapul az emberek, a többség saját igényén, de a kialakult status quo elfogadása nagyon is lehet saját igény. Én például alapvetően tudomásul venném Orbán koronázását, csak uralkodna színvonalasabban. Nem a hatalomtechnikára gondolok, azt ügyesen csinálja, bár ez egy undorító szakma, a kormányzás egyéb oldalain alacsony a hatásfok.

Ami az Isten kegyelméből uralkodást illeti ez is egy pozitív tömegmanipuláció. A dinasztiaalapító uralkodók gyakran úgy kerülnek hatalomra, mint Stefan Heym Dávid király krónikájában Dávid, vagy nálunk Viktor. Amikor ideológusok felépítik az Isten kegyelméből uralkodás elméletét, ezzel egyrészt magát az uralomgyakorló osztályt is befolyásolják e nemes eszményekkel, másrészt elősegítik, hogy a társadalom is őszintén tudjon azonosulni a fennálló viszonyokkal. Tehát pozitív mederbe igyekszenek terelni az egyébként nyers önzésen alapuló hatalomszerzést. Ez fehér mágia a javából. Akik ezt teszik, isteni sugallatra teszik. A forradalmi ideológiát gyártók a fekete mágusok, ők a bennük lakó Gonoszra hallgatnak.

niknak írta...

Ezt nem tudtam nem leirni, annak ellenére, hogy hallgatni akarok.
A Fokusimai atomerömüvek szerencsétlenségéért megy a film. Lépésröl lépésre van elmagyarázva. Azért irom le, vagy szólalok megint, mert ezt még én se hittem el elösször, mikor hallottam.
Az atomerömü mindent kibirt, a födrengést amilyen még nem volt, a cunámit is ami dupla magas volt mint amire a védöfalakat ellene tervezték. Ez mind nem lett volna baj, ha és ez a baj, ha a japánok az angol kézikönyveket egy helyen nem rosszul forditották volna le. Nem akartam elhinni. Ahol egy szelepet ki kellett volna nyitni, ott lezárodott. ha ezt kinyitották volna, akkor nem történt volna robbanás meg magolvadás. Ezen szelepnyitást az usa-ban minden hónapban gyakorolják, a japánok meg soha. Ha a szelepet kinyitottá volna, akkor a göz lecsapodott volna és a viz visszafolyt volna a rudakat hütteni. Ezt nem ismerték fel a japánok. Ezen folyamathoz még áramra sincs szükség, a rudak igy mindig hütve lettek volna. Ezt nem ismerték fel.
https://www.youtube.com/watch?v=TFD0VJPIKmU
Most már nincs mit csinálni. Ha ez nem robbanik fel, akkor "örökké" fog sugározni és az egész földet besugarazza. A rudak egybeolvadtak, tehát nem vehetök többé ki a vizböl. A robotok is a sugárzástól elromlanak, az emberek meg azonnal meghalnának. Az egész medence megbillent.
A Csernobili robbanás semmi nem volt ahhoz képest ami most jön. Itt 12000 szer több robbanóanyag van, Csernobilban mindig kivették a rudakat, amikböl atombombákat csináltak, igy nem nagy mennyiség robbant fel. A sugárzást nem lehet feltartóztatni, mindent porrá málaszt idövel, a fémet is.
Németben a lelött vaddisznákat sok helyen még ma sem szabad megenni a sugárzás végett.

Vysotsky írta...

"Szerintem alkalom szüli a tolvajt/hatalombirtokost. Ez sose alapul az emberek, a többség saját igényén, de a kialakult status quo elfogadása nagyon is lehet saját igény."

Valóban. Nem én döntöm el, ki lesz a vezérigazgató (még ha ezt is akarják elhitetni), azt viszont eldönthetem, személyesen igényt tartok-e a szolgáltatásra.
Az analógia itt meg is bukik, mivel, ha nem kérek az állam elképzeléseiből, akkor az országot is el kell hagynom. Ebből a szempontból lenne jó, ha egy országnak lennének egymástól majdnem teljesen független részei (minél több), így a hangsúly a "varázslás" felől (ami persze lehet pozitív kimenetelű is) a szabad társulás felé mozdulhatna.
Az egyetlen jogalap az lenne, hogy az adott közösségben megfelelően működik az adott rendszer. Ha túl sokan hagyják el (akár úgy, hogy az emberek elutaznak, akár úgy, hogy bizonyos részek különválnak), a rendszer megbukik (becsődöl).
A szabályok pedig lehetnek bármilyen szigorúak, ha valaki egyetért velük, akkor semmiképp nem fogja azokat elnyomásnak érezni, így nem lehet lázítani sem.
(Tudom, ez utópia, és nem gondolom, hogy megvalósítható, de szerintem ez lenne az ideális. Ahogy a cégeknél is, ha nem marketingtrükkökkel akarnának megszerezni maguknak, hanem pl. azzal, hogy elterjed a jó hírük.)

Ami elvben szintén lehet még a tömeg saját igénye, az a rendszer megreformálása (tehát nem a személyi kérdések körüli népszerűségi harcok), de ehhez is kellenek kezdeményezők, akik vagy őszinték, vagy van valamilyen hátsó szándékuk. Az emberek nagy része pedig nem kezdeményező (ez egyre nagyobb közösségekben amúgy is lehetetlen lenne).


"A forradalmi ideológiát gyártók a fekete mágusok, ők a bennük lakó Gonoszra hallgatnak."

Ezért is gondolkoztam azon, hogy a lehető legnagyobb elnyomás a káosz, mert az okozza a legnagyobb félelmet, és a félelem az, ami leginkább sérti az emberek autonómiáját.
Ebből kiindulva azok a politikai tényezők a legveszélyesebbek, amik képesek káoszba sodorni a társadalmat: Egyik oldalon a szükségtelenül véreskezű, vagy túlzottan öncélú hatalom, ami eléri, hogy a tömegek úgy érezzék, nincs sok veszteni valójuk. Másik oldalon azok a lázítók, akik propagandával érik el, hogy a tömegek úgy érezzék, olyan szörnyű a helyzet, hogy az ideiglenes káosz is jobb választás, mint a jelenlegi rendszer.

Amin nagyon meglepődtem (innen is vettem az előbbi gondolatmenetet), hogy Tamás Gáspár Miklós egyszer ezt válaszolta egy műsorban:
„A káosz még kevesebb szabadságot jelent, mint egy ilyenfajta rend. Káosz az semmi jót nem jelent. Akkor kell igazán félni, és mi nagyobb erő, ami sérti az emberek autonómiáját és szabadságát, mint az, hogy félniük kell? A káosz az semmire nem jó.”
WTF?! Egy anarchista a káosz ellen érvel...?

Bobkó Csaba írta...

Ami az utópiádat illeti, mond neked valamit Liska Tibor neve? :-)

Vysotsky írta...

Nem, nem hallottam róla eddig. Amit írtam, az nagyjából a neoreakciósok véleményét tükrözi.

Bobkó Csaba írta...

Hasonló elmélete volt a szocialista vállalkozásokról. Egy papíron nagyon érdekes modell, a valóságban működésképtelen. De mint modell, tényleg szép.

Vysotsky írta...

Utánanéztem, és tényleg hasonlít a mondanivalója. Vicces, hogy a rendszer szövetségese volt, gyakorlatilag anarcho-kapitalistaként.

Egyébként van utóbbinak egy gyakorlati verziója is, az agorizmus. Az a lényege, hogy egy folyton erősödő ellengazdaság (fekete-és szürkegazdaság, adóellenállás) idővel megszüntetné a jelenlegi államot.
Kiindulva a másik nagy utópiából, a marxizmusból, a "forradalmi" változat valószínűleg itt is hasonlóan katasztrófa lenne, vagy jobb esetben nem az eredeti cél teljesülne.

Na de mit szólsz Tamás Gáspár Miklóshoz? Nem tudom hova tenni, hogy szerinte (egy anarcho-kommunista szerint) jobb egy autoriter rendszer, mint a káosz.

Bobkó Csaba írta...

Az ellengazdaság nem megszüntetné az államot, hanem a benne kiemelkedő legnagyobb oligarchák étvennék saját kezelésbe. Ez zajlik pl. Ukrajnában és Magyarországon is...
TGM-re és társaira a koherens gondolkodás sose volt jellemző. Egy vallási hittel, babonával ragaszkodnak egyes dogmákhoz, de néha átmennek egy másik felekezethez és akkor másféle dogmákkal hadonásznak a bunkó prolik (gojok) orra előtt.

Névtelen írta...

Ajánlom az ebola témához a The Last Ship c. sorozatot, mostanában ment le amerikában 10 rész. Ráadásul az ebolához hasonlítják a filmben is a vírust.

Bobkó Csaba írta...

Egy jó magyarázat rá, hogy miért jelzi előre a háttérhatalom pl. filmekben, amikre készül:

http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/the-cabin-in-the-woods-a-movie-celebrating-the-elites-ritual-sacrifices/

"“The Cabin in the Woods”: A Movie Celebrating the Elite’s Ritual Sacrifices"

"As seen in previous articles on this site, mega-rituals are often preceded by “clues” in mass media warning or preparing the victims (and the world) for what’s coming. If after being warned, victims go on by their own free will, then the puppeteers are liberated from karmic responsibility."

Majd lefordítom, nagyon logikus magyarázat, valahol perzse belső infók ezek. NAgyon hasznos a Vigilant Citizen, sok más cikkeben írnak hasonlókat, jellemző, hogy senkit nem zavar, hogy "leleplezi" őket...

Bobkó Csaba írta...

"Hollywoodi stílusban fenyeget az Iszlám Állam" Hogy dolgoznak-e filmipari szakemberek másodállásban a történelemmanipuláló háttérhatalomnak a filmekkel való ötletadáson túl is:
http://index.hu/kulfold/2014/09/17/hollywoodi_stilisban_fenyeget_az_iszlam_allam/

Névtelen írta...

https://www.youtube.com/watch?v=1ZonCVRQ-2s

gloire

Bobkó Csaba írta...

Köszönöm, nagyon beleillik a képbe! Igazolja az intuíciómat, hogy a filmipar és a valóság-rendezés között vannak személyi átfedések...