"A történelem előre „meg van írva”. A legnagyobb ellentmondás, hogy akik a valós történel­met csi­nálják – a királycsinálók -, egyidejűleg írnak egy fik­tív történelmet, afféle össztársadalmi igazságpótlék (vö. „kultúra”) gya­nánt. És ne­ked ki kell bogoznod, mit, miért csináltak „úgy” a múltban, hogy ma és holnap ugyanaz történjék, miközben félreve­zetnek egy folyamatosan újraírt ál-történelemmel, aminek kö­ze nincs az igazsághoz." (Czike László)

"Egy népnek, egy nemzetnek kellenek eszményképek, de ezek ne hamis és méltatlan eszményképek legyenek. (...) Nem csupán az a célom, hogy ledöntsek személyeket a piedesztálról, úgy, hogy oda ne kerüljön senki más. Az is célom, hogy meglássam és megláttassam azokat az alakokat is, akik valóban megérdemlik, hogy a piedesztálon álljanak."(Dr László András)


"Függetlenül attól, hogy a végső cél politikai, társadalmi, vagy vallási, a titkos társaságok működési elve ugyanaz: mozgásba hozni emberek tömegét és felhasználni őket egy olyan ügy érdekében, amiről nincs tudomásuk." (Nesta Webster: Titkos társaságok és felforgató mozgalmak )

2015. szeptember 29., kedd

Illegális bevándorlók EU-lysium fedélzetén: System Reboot!

"Be kell jutnunk EU-lysiumba!"
Hollywood, a tudatipar zászlóshajója a földi történelmet okkult célokból manipuláló gnosztikus elit elsődleges eszköze az általa előadásként eltervezett tények előzetes bemutatására. "A fikció, mint a tény előfutára"-módszer keretében a jelenlegi európai bevándorlási válságot, saját tervüket is időben előrejelezték 2013-as Elysium című filmjükben. A filmbéli elitűrállomás szerepét a földi szereposztásban nem véletlenül játssza kontinensünk, illetve az Európai Unió. Már az EU létrehozói és okkult hátterű szimbólumrendszerének megalkotói is eleve ezt a szerepet szánták neki, hogy a leigázott Föld proletariátusa megostromolhassa és egy "system reboot" keretében javaiból "egyenlően" részesülhessen. Vagy ha nem, hát legalább szétverhesse az egészet... A filmből nem maradhatott ki Orbán Viktor, az Európa Erőd Végvári Kapitánya sötét karaktere sem!


Elysium - a bevándorlás metaforája. Itt és most!


Véletlenül csak most láttam Neill Blomkamp Elysium (Magyar címmmel: Elysium - Zárt világ) c. 2013-as "sci-fi"-jét.
Port.hu: 2154-re az emberiség két részre szakadt, gazdagokra és szegényekre. Az előbbiek a hatalmas mesterséges hold, az Elysium rendezett és biztonságos világában élnek, míg az utóbbiak a lepusztult és túlzsúfolt Földön. A kiváltságosok gondosan védik előjogaikat a lentiektől, az illegális bevándorlók ellen törvényt és fegyvert is bevetnek. Maxnak az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba, megszerezze azt, amire szüksége van, és amivel talán az egész világ sorsát megváltoztatja.
A mai menekültválság sűrűjében (bár gyanús, hogy ez még csak a legeleje...) ránézésre sem kétséges, hogy miről szól a film, de mint pár kattintás után kiderül, a film készítői ezt nem is rejtették véka alá. A film wikipédia szócikke is idéz az Entertainment Weekly 2013.július 24-i cikkéből, ahol a rendező, Blomkamp saját amerikai Elíziumának kivételezett polgáraként elismeri, hogy filmje forradalom-víziója egy itt-és-most politikai program (illetve ma már tudjuk, hogy kreáltvalóság-forgatókönyv):
Tehát: Egészségügyi ellátás. Bevándorlás. Vagyoni különbségek. Környezetpusztulás. Ismerősen hangzik bármelyik is? “Mostanában mindenki az előrejelzéseimről kérdez, hogy szerintem ez fog-e történni 140 éven belül”  - mondja Blomkamp egy vörös Prius anyósülésén Beverly Hills lágy zöld gyepjei és hajladozó pálmafái között suhanva. “Nem, nem, nem. Ez nem sci-fi. Ez a ma. Ez most történik.”
A film "Messiás-Harcos"-típusú főhősét játszó Matt Damon a BBC 2013.aug.19-i stúdióbeszélgetésén ismerte el: "Az Elysium a bevándorlás metaforája"


"A fikció, mint a tény előfutára"

Több korábbi bejegyzésben idéztem Phillip D. Collins: "A fikció, mint a tény előfutára: Sci-Fi előrejelző programozás és a kialakuló világvallás" című cikkét és tárgyát, az "előrejelző programozás" fogalmát. A mesterségesen kreált jelenidejű történelem rendezői, a gnosztikus háttérhatalom képviselői a birtokukban álló tudatipar, korábban leginkább a sci-fi regények, manapság az akció- és disztópikus sci-fi filmek, zenei klipek és más tömeg"kultúra"-termékek közöttük globális újságok okkult szimbolikával teli címlapjai által üzennek az emberiségnek, hogy mit terveznek velünk. Az első lépésben irodalmi, zenei, filmipari fikcióként tálalt események maguk válnak a kreált valóság "forgatókönyvévé", és intuícióm szerint a manipulált valóság-előadás rendezői között szinte biztosan ott vannak a film, zene- stb. ipar szakemberei, a Ridley Scottok, a Neill Blomkampok és társaik. (Ismert összeesküvéselmélet, hogy a háttérhatalmi titkostársaságokról több filmet forgató, ezért végül "kivégzett" Stanley Kubrick rendezte a hamis holdraszállás közvetítését. A konteó valódiságát nem garantálom, de a két csapat közös káderanyagának elméletét jól szemlélteti.) A módszer alkalmazásának egyik kiemelkedő példája a WTC-tornyok elleni 9-11 terrortámadás, vagy a mesterséges ebola-járványok előrejelzése jónéhány hollywodi filmben: Az ebolát a hollywoodi rémálomgyárnak "köszönhetjük"... - A fikció, mint a tény előfutára. (lásd még: Az okkult Progressz(ió) Ikarusza visszazuhan a Földre...)


Elysium: Az EU kódneve

Az sem véletlen, hogy a megrendezett kreált "valóságban" Európa, az EU területén játszódó menekültroham-előadást előzetesként előrejelző filmben az elit ostromlott végvárának neve Elízium, ez teljesen egyértelműen az Európai Unió kódneve!

A filmbeli Elysium a Föld körül keringve:


A nagy gyűrűkbe foglalt pentagram nem véletlenül emlékeztet az EU, "EU-lysium" fő grafikus szimbólumára, a pentagram-gyűrűre, amit gyakran ábrázolnak a Föld közelében lebegve:


Az Elízium a görög mitológia egyfajta utópikus Mennyországa, melybe korábbi felfogása szerint csak a kiválasztott kevesek juthatnak haláluk után. A gnosztikus utópiaépítés célja természetesen régóta a Földre lehozni a Mennyet, materialista eszközökkel, ugyanakkor a gnosztikusok fő játéka az örök forradalomgyártás a mitológiai világképükben szereplő Kozmikus Zsarnokság földi viszonyokra való rávetítése alapján. Az Európai Uniót létrehozó körök felvilágosodott-szabadkőműves mozgalmai a kezdetektől e gnosztikus víziók lázában égve választották ki európai utópiájuk szimbólumait haladár vakoló művész elődeik alkotásaiból. Természetesen ezen örök felforgató közeg ikonográfiájából jött a pentagram is, a katárok kedvenc jele, a vakolók földön megvalósítandó  Elíziuma pedig szerepel az EU hivatalos himnusza, Beethoven Örömódája szövegében is. EU-himnuszként hivatalosan nincs szövege, de a kiválasztók nyilvánvalóan Schiller eredeti "Az örömhöz" c. verse és Beethoven IX. szimfóniája zárótétele szövegei alapján választották épp ezt a dallamot. Mindkét szöveg tele van tipikusan gnosztikus ideológiai-mitológiai elemekkel, melyek egy történelemmanipulálás irányait is kijelölik. Schillernél például ilyenek az "égi szikra", a szárnyak, a Gnózis beavatása (Ám ki ezt még el nem érte, Sírva fusson el szegény), a milliók felszabadulása, a gnózis általi megistenülés ("istenülni nagy dolog"). Ez persze a magyar fordításban van így, amelyből Rónay György sajnos kiherélte Schiller német eredetijének számunkra most legfontosabb elemét, az Elíziumot:
Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium,
 Vagyis "Öröm, szép isteni szikra, az Elízium leánya". Az Öröm helyére Schiller eredetileg természetesen Szabadságot tervezett, de a cenzúrától félve cserélte a szót. Jellemző, hogy a szabadság pozitív fogalma a vakolók utópiaépítésében romboló forradalmak demagóg jelszavává válik, amit a reakciós cenzúra joggal érzékelt veszélyforrásnak.  Petőfi lengyel fordításainál is tapasztaltam, hogy okkult tartalmú versek fordításai kevéssé adják vissza az eredetit, ha a fordító ez ügyben tudatlan, vagy szándékosan letagadja a "dugárut". A német eredeti gugli fordítóval is (sajnos nem tudok németül) sokkal vakolóbb, lásd tűzmánia, Főnix, mágia, stb: 

"Tűztől megrészegedve
lépünk mennyei Szentélyedbe,
Mágiád újraegyesíti,
Amit szokás durván szétválasztott,
Minden ember testvérré lesz, 
Ahol gyengéd szárnyaid nyugszanak.

Az utóbbi sor nyilvánvalóan a modern szabadkőművesség előszobáját jelentő rózsakeresztesség 1614-es hírhedt "Fama fraternitatis" kiáltványának zárómondatára céloz: "Szárnyaid árnyéka alatt, ó Jehova"

Az EU tehát a gnosztikus-vakoló háttérhatalom sajátkezűleg legyártott földi Elíziuma, melybe azonban már az eredeti tervek szerint is be kell majd engedni az elnyomottak millióit is. És én sem mondom, hogy helyeselnünk kellene a kizsákmányolást, gyarmatosítást, az igazságtalanságokat... De a gnosztikusok-gonosztikusok végső célja a felszabadítás-demagógia leple alatt az általuk egy gonosz Demiurgosznak tulajdonított  anyagi Teremtés művének lerombolása. Ál-Elíziumukat is azért hozzák létre, hogy később a globális proletariátussal leromboltathassák, és ezzel kiszabadulhassanak az Isteni Szikrák az Anyag Börtönéből. Ez a végső lépés ebben a filmben persze nem jelenik meg, de sok tudatipari termékben annál inkább. (Pl. Lady Gaga Merry the night c. klipjében)

Az Elysium film készítői maximálisan ismerték az EU szimbólumrendszerének e hátterét, ezért nevezték el a mai európai eseményeket előrejelző filmjük elitparadicsomát épp így.


A filmipar 2013-as fikciója a 2015-ös kreált valóság forgatókönyve

Pontosabban a valóság egyes elemei korábbiak, mint a film, de az Elíziumba behatoló illegális bevándorlók és a rendszerr reboot-ja, az EU-lysiumi polgárjognak és gazdagságnak a falon kívüliek millióira kiterjesztése (valójában persze tönkretétele) mai előadása egyértelműen követi a film vízióját.

Elysium: Los Angeles, 2154



Napjaink kreált valósága: Aleppó, 2015


Jodie Foster szerepében: Orbán Viktor!

A film és a megrendezett valóság előadása számára dramaturgiai szempontból egyaránt nélkülözhetetlen egy rendpárti elíziumi vezető, aki végvári kapitányként száll szembe a betolakodó nyomorultakkal, hogy megvédelmezze a vár népe egzisztenciáját és identitását, és nem mellesleg ezáltal növelje a hatalmát Elíziumban, netán átvegye a Főnök pozícióját.
"Delacourt, aki Elysium és saját hatalma védelmére esküdött fel, megállapodik John Carlyle-lal egy program létrehozásáról, mely felülírja Elysium számítógépes agyát, hogy ő lehessen az elnök."



Vessük ezt össze azzal, amit a tehetséges politológus, Török Gábor állapított meg Orbán rendpárti, Brüsszel ballibsi elitjével szembemenő fenegyerekkedése és európai, sőt globális pozíciója összefüggéséről!

Magyar Narancs: Török Gábor-interjú: Orbán Viktor világpolitikai tényezővé nőtte ki magát
Magyar Narancs: Orbán Európa nagy embere akar lenni azzal, hogy megvédi az unió határait – a 444.hu és az index.hu is közölt olyan cikket, amely kormányzati forrásokra hivatkozva írt erről. A kormányfő arra számít, hogy a heves támadások ellenére hamarosan jön egy fordulat a megítélésében. Elképzelhető ez?
Török Gábor: Én is részt vettem olyan háttérbeszélgetéseken, ahol kormánypárti szereplők azt mondták: ha közvetlen európai vezetőválasztás lenne, Orbánnak komoly esélyei lennének most a győzelemre. De hogy ez több mint vágy a kormányzat részéről, azt elemzőként is érzem. Orbán az elmúlt hetekben kiemelkedett a magyar politikai realitásból, és elsőként a rendszerváltás utáni politikusok közül, világpolitikailag is értelmezhető szereplővé vált. Csodálkoznék, ha ez az ő szándékával ellentétesen történt volna. Tudja, hogy ezzel újrarajzolhatja saját politikai arcélét, eddig ugyanis a fő nemzetközi értelmezés az volt, hogy egy diktatórikus hajlamú, populista politikus és/vagy kevésbé fontos, átmeneti szereplőnek gondolták. Ezzel az üggyel azonban áttörte a fölötte lévő üvegplafont. Bőven alakulhat úgy az ügy, hogy Orbán igazát fogja visszhangzani Nyugat-Európa.
A film teljesen az Elíziumot ostromló nyomorult elnyomottak szemszögéből mutatja az eseményeket, ezért ott nem jelenik meg, de mi a mi előadásunk akaratlan nézőiként és szereplőiként Elízium másodosztályú, de mégis benti polgáraiként látjuk a mi Jodie Fosterünk / Orbán Viktorunk szereplését. A filmből az kimaradt, hogy ez itt természetesen óriási népszerűséget hoz a kemény vezetőnek! Gyanús, hogy a filmet és a "valóságot" gyártató háttérhatalmi "producerek" a filmjüknek megfelelően most sem Elízium polgárainak drukkolnak...



Értettem, Főnök! Maradtatok volna otthon...

Orbán Röszkénél lelöveti a mieinket!

Rosszat sejtet, hogy miközben Elízium polgárai a vállukra készülnek venni Orbánt, a (leendő) falakon kívüli tömegek agyába a tudatipar (teljesen alaptalanul) beleégeti a gonosz, a bevándorlókkal kegyetlen Orbán képét. Ki tudja, hányadik felvonásban, mire lesz ez még a Rendezőknek jó... Persze az összes Színészt ők válogatták ki...

Illegális bevándorlók támadnak a szerb-magyar határon:


Ha EU-lysiumba jössz, hozz magaddal beteg gyereket, ez így van megírva a Forgatókönyvben!



A filmesek belesuvasztottak jópár, a műfajra jellemző elemet a sztoriba, amikre most nincs időnk kitérni. Egy játékos kikacsintós utalás a tömegek kedvenc konteóira (chemtrail). "Ha ezek tudnák, mi az igazi összeesküvés :-)" :


Egy, a műfajban kötelező gnosztikus elem a transzhumanizmus, az ember természeti (teremtett) adottságainak meghaladása az emberi szervezettel összenövesztett technológiával. Ahol a tudós Isten szerepét igyekszik bitorolni.



Matt Damon, a Hollywoodi Messiás

A gnosztikus nihilista zsidó körök tulajdonában álló hollywoodi filmipar egyik legalapvetőbb hőstípusa egy sor műfajban a zsidó Messiás álcázott alakja. A zsidó Messiás természetesen egy ószövetségi harcos-király, aki fizikai harcban győzi le a Választott Nép gonosz elnyomóit, közben a világ jókora része a gnosztikus vágyaknak megfelelően romba dől. Hogy az Elysiumban Matt Damon is a Harcos Messiást játssza, afelől a filmen túl a marketing, a poszterek sem hagynak semmi kétséget.

"Ő mindannyiunkat megmenthet/megválthat"

Angolul a "save" megmentést és megváltást egyaránt jelent, a Savior a Megváltó. A hollywoodi Messiás alapesetben egy győzedelmes, gonosz ellenfelei belének kitaposása után diadalmasan uralkodó harcos-király, az Elysium szerzői azonban ez esetben vegyítették az ószövetségi Messiás-szerepet az evangéliumival, Szent Matt feláldozza önmagát az elnyomottak tömegéért. Az elvileg akár "zsidó-kereszténynek" is látható hibrid-Messiás figurája lehet utalás az EU-Európa állítólagos zsidó-keresztény gyökereire. A g(o)nosztikus Rendezők nem tagadták meg magukat, a kereszténység ellenségeiként nemcsak loptak a Teremtést a Jóisten műveként tisztelő hittől, hanem blaszfémikusan ki is forgatták azt, egy transzhumanista anti-krucifix felmutatásával:


A feszület e pokoli gúnyolatán az Ember Fia hátat fordít felénk, mint a Charlie Hebdo elődlapja régi gúnyrajzán:


A gnosztikusok régi vágya az ember megistenülése, a Menny, az Elízium megostromlása. A film és a napjainkban (nem önkéntes) részvételünkkel zajló előadás azonban jól mutatja, hogy végül mire képesek a gnosztikus Isten-utánzó kontárok: nem képesek materialista mágiájuk útján megistenülni, a mennybe jutni, kizárólag rombolni tudnak, vagyis épp a mítoszaikban általuk elvileg megvetett kontár Demiurgosz a szerepmodelljük! Csak istennek képzelik magukat, de mágiájuk (filmjeik és kreált "valóságuk") csak szemfényvesztés. Teremteni, megváltani nem képesek.

55 megjegyzés:

Loxon írta...

„Egy, a műfajban kötelező gnosztikus elem a transzhumanizmus, az ember természeti (teremtett) adottságainak meghaladása az emberi szervezettel összenövesztett technológiával. Ahol a tudós Isten szerepét igyekszik bitorolni.”

„Gonosz” megjegyzés erre a mondatra:

A transzhumanizmus törekvése és divatja pontos mérőeszköze a gnózis hiányának, a totális agnoszticizmusnak. A gnózis ugyanis a természeti adottságokat Isten erejével törekszik meghaladni (γνῶσιν σωτηρίας), a legkevésbé sem technológiával (a technológia hipertrofizált ellentermészet, egyfajta „rák” a természeten belül.

A modern tudós nem gnosztikus, hanem agnosztikus pancser – mivel nem hisz Istenben, nem hisz a „természetesen természetfeletti” gnózisban, ezért teremt gépeket.)

A transzhumanizmus még a sötétebb erőket megmozgató gnózis- vagy pszeudognózis-típusokhoz képest is egyfajta elvi elhajlás.

Loxon írta...

(A fent említett bibliai görög kifejezés helyes alanyeseti formája: γνῶσις σωτηρίας, amit „az üdvösség ismerete” szókapcsolattal szoktak lefordítani.)

Bobkó Csaba írta...

Köszönöm, nem kétlem, hogy a magukat gnosztikusnak nevezők egy része ezt így látja, már tárgyaltuk, hogy ugyanakkor a transzhumanista gOnosztikusk is gnosztikusnak nevezik magukat. VAgyis megint kilyukadtunk a jó öreg gnosztikus névhasználati vitánál. Nem a jószándékú, magukat szintén gnosztikusnak nevezők elleni támadás a bejegyzés, de ezt neked már mondanom sem kell. Lusta voltam végig odatenni a plusz o-betűt... :-)

Bobkó Csaba írta...

"A modern tudós nem gnosztikus, hanem agnosztikus pancser – mivel nem hisz Istenben, nem hisz a „természetesen természetfeletti” gnózisban, ezért teremt gépeket."

Persze:

Phillip D. Collins: “A Modern Tudomány fauszti arca: a tudományos totalitarianizmus ismeretelméleti alapjainak megértése”

“Ebből a tipikusan okkult nézőpontból a technológia, mely a tudomány gyakorlati alkalmazását jelenti, az anyag manipulálására és a felette való uralomra szolgáló varázslás egy formája. A modern tudomány az anyagot a fizikai világot felépítő elsődleges szubsztanciának tekinti. Emellett a modern tudomány a lételméleti határain belüli fizikai világot a valóság teljességének tekinti.”

(Vagyis: nem létezik semmi az anyagi világon kívül.)

“Tehát aki a tudomány gnózisa által uralkodik az anyag felett, az magának a valóságnak az ura. A valóság egy kupac képlékeny agyaggá válik, melyet a tudomány beavatottjának mindenható ujjai formálhatnak. Természetesen egy ilyen beavatott egy istenségnek minősülne. Hiszen a valóság alakítása eredetileg Isten felségterülete. Elizabeth C. Hirschman szemiotikus szerint a tudomány, mint kozmológiai mítosz jelentése az ember istenné válása: “A Tudomány, mint kozmológiai mitológia létrejötte az 1500-as években konfliktust okozott a keresztény teológia uralkodó metafizikai dogmájával, ami… mint kultúrharc soha nem dőlt el. A konfliktus lényege az isteni jellegű hatalom ember általi bitorlása. Ilyen természetfeletti képességekkel felfegyverezve az emberek olyan módon manipulálhatják és változtathatják meg az életet, ami a Természet/Isten számára van fenntartva. A konfliktust megjelenítő első kulturmítosz természetesen Fauszt legendája volt, melyben egy orvos (vagyis tudós) eladta a lelkét Mefisztofelesznek, (vagyis az Ördögnek), cserébe olyan tudásért és hatalomért, mely Istent illeti meg.”

Loxon írta...

Köszönöm a kiegészítést.

gyuri55 írta...

Köszönöm gondolataidat! - Hetekkel ezelőtt nekem is eszembe jutott, hogy OV-t felépítik (vagy felépíti magát) Európa megmentőjének... - A forgatókönyvben és a valóságban szerintetek kicsoda Ferenc pápa?

Névtelen írta...

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy nem pápa... legfeljebb az új világvallás főpapja. Nem hiszem, hogy akár csak egyetlen megnyilatkozása is lenne, amit az egyház ne ítélt volna el korábban. Nyilván egy teljesen felépített - démoni - programot visz keresztül a lehető legszisztematikusabban. Bár egyesek szerint magamutogató és álszent viselkedése akár átcsaphat 'önjáró' üzemmódba is, amit a trónra emelői nem biztos, hogy nagyra értékelnek... ki tudja... az biztos, hogy egyre jobban kilóg a lóláb.

/fortesinfide/

Névtelen írta...

Nyilvánvaló, hogy itt egy előre kitervelt népirtás folyik, az európai fehér ember kiirtása biológiai fegyverrel, azaz a betolakodók tömegével. Az sem meglepő, hogy ezt egy hollywood-i filmen látjuk előre, noha nem most kezdődött, csak jelenleg felgyorsították a folyamatot. De mi értelme van annak, hogy bizonyos eseményeket, sőt, azok valós hátterét is filmre visznek a valóságos bekövetkezés előtt, vagy egy időben? - lásd: 1995-ös ebola járvány és a Vírus c. szintén '95-ös film, esetleg utólag, pl. a kamu-holdraszállást marsi verzióban feldolgozó Capricorn 1. c. mozi. Jó kérdés. Talán a szabadkőműves körök jeleznek ezzel egymásnak? Vagy a nép értelmesebb rétegének, hogy az lássa, ők bármit megtehetnek?
A szeptember 11-ről még nem készült játékfilm, tudtommal, habár az annyira egyértelmű volt, hogy pl. a Fahrenheit 911 már semmi újat sem mondott róla.
Ami "Feri pápát" illeti, a törvényesen megválasztott római püspök, Benedek, még él, így legfeljebb ellenpápaként értékelhető. Viszont jól megfigyelhető egy törésvonal, ami arra utal, hogy XXIII. Jánostól XVI. Benedekig a "zsinati" egyházfők kényszer, fenyegetettség alatt működtek, még Bergoglio, úgy tűnik, "belső munkatárs". Őt már nem kell kényszeríteni az Egyház belső bomlasztására, teszi magától...
Tihamérffy

Névtelen írta...

Mi van, ha a cél nem Európa potenciális feketemunkásokkal és - bűnözőkkel való elárasztása? Mert azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy maroknyi agymosott agymosón kívül tapsol ennek bárki. Mi van, ha a cél az, hogy a tömegek pajzsra emeljék a Führer 2.0-t? Hiszen a kijelölt "szakértő" miniszterelnökökkel nem jutottak messzire. Az előző - egyben Merkel "ügynök" távoli hivatali elődje is - átformálta Európa és közvetve a világ arculatát. A másodiktól is hasonló eredményességet várhatnak.

Bobkó Csaba írta...

Remélem, nem Orbán lesz a Führer-2, elnézve, hogy mit műveltek aztán a Führer-1 országával. De most mégis ő tűnik eddig a legkézenfekvőbb jelöltnek...

Bobkó Csaba írta...

Kedves Tihamérffy, rengeteg információ alapján Wojtyła is belső ember volt, nem kényszerített, zsarolt áldozat. Benedek pedig az ő jü barátja és "kijelölt utóda" voilt. Lemondása persze valóban ad okot a találgatásra, hogy neki talán felébredt a lelkiismerete, ha elég későn is.

Névtelen írta...

"A transzhumanizmus még a sötétebb erőket megmozgató gnózis- vagy pszeudognózis-típusokhoz képest is egyfajta elvi elhajlás."

Úgy érti L., hogy a TH még sötétebb?

S.

Névtelen írta...

És ha a lemondás is a program része volt? Csak azért gondolom, mert ha valóban a lelkiismerete támad fel, akkor 1) kitálal ország-világ előtt, vagy legalábbis nyíltan kiáll az igazi egyház igazi értékei mellett 2) ha félelemből nem meri felvállalni a nyílt szembenállást, akkor mondjuk, hogy lemond (szerintem abszurd húzás), de ezután minimum egy lakatlan szigetre vonul el remetének és nem marad a falakon belül, nem tartja meg a fehér ruhát, nem kreál magának egy katolikus szemmel elképzelhetetlen titulust, nem koncelebrálgat együtt az utódjával... azzal a felvetéssel hogy mindezt kényszer hatására teszi, nem tudok mit kezdeni... ha tényleg jó útra tért volna, akkor mi tarthatná vissza? Hogy megkínozzák vagy megölik (őt, vagy családtagjait, stb), vagy kompromittáló információkat hoznak nyilvánosságra róla? Ezt még senki sem tudta nekem megmagyarázni, aki azt állítja, hogy a lemondás úgymond lelkiismereti okokból törént.

/fortesinfide/

Bobkó Csaba írta...

Ezek teljesen jogos felvetések.

Névtelen írta...

Konteós szemmel és józan paraszti ésszel nézve is inkább kegyelemdöfés volt a pápaság számára, ami a lemondás ténye és mikéntje után többé már nem több, mint egy nemzetközi segélyszervezet elnöki posztja... (Persze ismét meg kell jegyezni, hogy ezek az emberek nem (voltak) Krisztus helytartói, csupán az új világvallás 'lelkészi elnökei'. Az új világvallás dogmáit hirdették, és annak a szertartásait végezték elnökségük ideje alatt (ökumánia, assisi1, koráncsók, fűszoknya, siratófal, assisi2, stb...) Nyilván ez nem menti fel őket a megmaradt vallásos lelkek megbotránkoztatásának és az egyház (főldi értelemben vett) szétzúzásának bűne alól.)

Bennfenteseknek: Gyümölcseit nézve ugyanilyen kettős csavar volt a 'Summorum Pontificum' kezdetű motu proprio is. Eredménye az lett, hogy teljesen szétzilálták a józan katolikusok megmaradt csoportjait. Meg persze a 'kontinuitás hermeneutikája' című agymenés is ide tartozik. Kibékíteni a kibékíthtetlent... Szomorú, hogy sokan még azután is felülnek ezeknek a csalásoknak, hogy világosan látjuk, hogy hova vezetnek.

/fortesinfide/

Névtelen írta...

Már William Gibson híres regényében, a Neurománcban is megjelenik a transzhumanizmus (nyílt és rejtett formában egyaránt).(Véletlenül épp 1984-ben jelent meg.)

Teljesen ide illik Blomkamp 2009-es District 9 c. filmje is.

http://www.port.hu/district_9/pls/w/films.film_page?i_film_id=104201

Nem véletlen, hogy Dél-Afrikában játszódik, és nem az USA területén. :}

Névtelen írta...

Csaba, mindamellett hogy logikus a feltételezésed, a kényszerítés gyanúja azért merült fel bennem, mert I. János Pált 33 (!) nap uralkodás után meggyilkolták, noha - paradox módon - pont az ő címerében voltak ötágú csillagok. Wojtyla élete egy hajszálon múlt (már ha nem egy színjáték volt ez is :-))) ). Ha ő a szabadkőművesek embere volt, akkor Ali Agca kinek a megbízásából lőtt? Kik akarhatták nyilvánosan kivégezni, mint Kennedyt?
Tihamérffy

Bobkó Csaba írta...

Valóban, a Wojtyła elleni merénylet egy talány, de az biztos, hogy a háttérhatalom oligarchikus, nem monolitikus. A vakoló eliten belül is vannak merész húzások, rivalizálások, pl. ahogy Atatürk szembement az Antant eredeti béketervével, stb, de ehhez neki is klubon belülinek kellett lennie. Attól tartok, ezért van most Viktornak is megengedve, hogy ő lehessen az EU fenegyereke. Tehát a pápát megmerényelhették attól, hogy a háttérhatalom tette a helyére. Eleve a hidegháborús és forró világháborús konfliktusok is megrendezett előadásokm, de ennek része milliók pusztulása. Analógia még a pop- és filmsztárok konteókban emlegetett rituális feláldozása...

Névtelen írta...

És persze Magyarországon belül is vannak jelentős személyek, akik rivális 'páholyokban vakolnak', ahogy már említetted. (Makovecz-Erdő)

/fortesinfide/

Névtelen írta...

Egyébként a háttérhatalom 'diabolikus' mivolta implikálja a széthúzást/versengést. Nyilvát mindegyik magának akarja kikaparni a sültgesztenyét...

/fortesinfide/

Bobkó Csaba írta...

Pezenhoffer is jól megfogalmazta a forradalmárok örök civakodásáról, hogy pl. Petőfi honvédtisztként újságcikkben szidta hadügyminiszterét, hogy a forradalmárok a tekintély ellen lázadnak, tehát saját forradalmi kormányuk tekintélyét se tisztelik. A filmekben pedig az aranyásóktól a bankrablókig mindig úgy alakul, hogy sorra kiirtják egymást a zsákmányért.

Bobkó Csaba írta...

Coming outolt a Tygodnik Powszechny balliberális lengyel katolikus lapban (!!!) egy homoszexuális lengyel pap, Krzysztof Charamsy, aki a Vatikánban a Hittani Kongregáció Nemzetközi Teológiai Bizottságának titkára volt. A botrány kapcsán Isakowicz-Zaleski atya, akitől már idéztem a vatikáni buzilobbiról, elmondja ma ia, hogy ez a nagyerejű lobbi az övéit láthatóan segíti a rakétasebes egyházi karrierben. Ennek kapcsán megemlíti, hogy Benedek pápa kiadott egyből megválasztása után egy utasítást, hogy homoszexuális hajlamú egyének nem vehetők fel szemináriumba. Mivel lentebb felvizezték, újra kiadta szigorítva. Később lemondott...

Névtelen írta...

Ezt a hírt Magyarországon is olvastam valahol. Elég szomorú. De azért szerintem ez a Benedek-lemondás túl egyszerű lenne így. Mert több intézkedésével is kicsapta a biztosítékot különböző érdekköröknél...

/fortesinfide/

Bobkó Csaba írta...

Persze, én se gondolom, hogy ebbe bukott volna bele. De "szidta" az iszlámot is, valahol talán felébredt a lelkiismerete. Az az érdekes, hogy Krakkóban évtizedek óta a ballibsi ideológia szócsöve egy "katolikus" hetilap, melynek főszerkesztősége az érseki palotában van, (Wojtyłáéban, Dziwiszében), ami támogatta pl. a lengyeleket zsidóirtással vádoló Grosst, stb, sátánistákat véd (!). És hogy a mostani családügyi bíborosi konferencia idején coming outoltatják benne a gazdái a vatikáni buzipapot.

Névtelen írta...

Ez a család(ellenes)konferencia szerintem maximum arról szól, hogy a ballib ideológiát hogy tálalják keresztény mázzal úgy, hogy a szentírással meg az egyház eddigi tanításával összhangban állónak tűnjön... A két legújabb pápai motu proprio is erről szól. Így tehát hol máshol comingoutoltassák, mint ott?

Az iszlámozás akár a szokásos rettegtetés is lehetett, nem?
Bedobjuk, elhatárolódunk, rettegünk, szélsőségesezünk... régi trükk

/fortesinfide/

gyuri55 írta...

És akkor hol található Krisztus Egyháza? Kik alkotják?

Névtelen írta...

Mindazok alkotják, akik a katolikus tanítást csorbítatlanul vallják. Nyilván lehet kötekedni, hogy tekintély hiányában ki tudja ezt megítélni... de azért az nyilvánvaló, hogy aki nem tagja az egyháznak, az nem lehet annak a feje sem. J. M. Bergoglio nem egyszerűen rossz pápa, aki mondjuk alacsony szellemi színvonalával, vagy meggondolatlanságaival veszélyezteti az egyház egységét. Amit ő képvisel, az egész egyszerűen eretnekség, így lehetetlen, hogy az egyház tagja legyen... Tény, hogy voltak a törénelemben rossz pápák, de az teljesen más, az fegyelmi kérdés. (nyilván úgy is rengeteget tudtak ártani)

Szerintem aki nem veszi észre, hogy ez a szekta nem Krisztus egyháza, az vagy vak, vagy fél levonni a következtetéseket.

/fortesinfide/

Névtelen írta...

Gyuriötvenöt, ez értelmetlen kérdés volt. Krisztus Egyháza ott van, ahol volt, a katolikus hívek alkotják, és fenn is fog maradni az idők végezetéig. Ha valaki azt gondolja, hogy a jelenlegi helyzet valami új, valami végidő-közeli, összeomlás előtti káosz, - az nagyon téved! Mert volt már ennél rosszabb is, pl. a Borgia- vagy Medici pápák idején, amikor Michelangelo ógörög pogány istenségek képeivel festette tele a Sixtus-kápolnát, a zsidók bibliai királyát is így ábrázolta (még a parittyáról is megfeledkezett :-) ), Mózest pedig egyenesen ördögként mintázta meg, szarvakkal, kerítve valami ködös fordítási magyarázatot. Vagy korábban, amikor Avignon-ban működött az Egyház központja és a pápák gyakorlatilag a francia király vazallusai voltak. Nincs új a nap alatt. Majd szépen visszaáll minden a helyére ezúttal is. A háttérhatalom óriásinak képzeli és mutatja magát, de Isten ellen nem tehet semmit.
Csupán a megtévesztés módszerei változnak, finomodnak. Csak egy példa: a múlt évben futótűzként terjedt az egyik közösségi portálon az arab nun betű, mint az ISIS által terrorizált keresztényekkel való szolidaritás jelképe. Hivatalos verzió szerint a nun, az arab "n" hang, a "naszrin", "nazarin" vagy "al naszirhajja", azaz názáreti, vagyis kersztény szó kezdőbetűje. Sokan erre cserélték a profilképüket, stb. Kevesen jöttek rá, hogy mit is jelképez ez valójában?
Van valakinek tippje?
Tihamérffy

gyuri55 írta...

Természetesen ál-naív kérdés volt, azonban a válaszaitok értékesek, köszönöm azokat, másoknak is felolvasom. - Ugyanekkor én nem vonom kétségbe azoknak a hitét sem, akik még félnek levonni a következtetéseket.. - Tihamérffy magyarázatával máris nem zavar annyira pl. Bogár László gyakori utalása a Medici pápákra (persze Bogár, gondolom, református vagy ezotérikus, megjegyzéseivel a katolicizmusnak is oda akar vágni). - A migrációra visszatérve: itthon egyelőre levették az első helyről, bár állítólag többen jönnek, mint korábban - igaz, rögtön passzoljuk őket Ausztriába, amíg megtehetjük. - Figyelmetekbe ajánlom Drábikot a VNTV-n, megint megtudtam tőle néhány fontos információt. Igaz, a Drábik-jelenséget még mindig nem tudom pontosan elhelyezni...

Bobkó Csaba írta...

A világfelforgatók a Trónt és az Oltárt egyaránt két irányból támadják, kívülről és belülről. Átmenetileg mindig igyekszenek az intézményt felhasználni, ha az élére saját emberüket állíthatják. Lásd vakoló, illuminátus uralkodók, a német, orosz, angol és magyar trónon is. Vagy gnosztikus pápák. A reformáció mögött az a hermetikus felforgatás állt, ami az általa támadott vatikáni züllés mögött is. Vagy a cseh felkelők mögött azok a hermetikus csepűrágók állnak, akik addig a prágai Habsburg-udvarban ették Rudolf kenyerét. (kalácsát) Ezek a körök dialektikusan bomlasztanak.

Névtelen írta...

Senki sem tippelte meg, hogy mi lehet a nun betű valódi jelentése? Pedig ez a fészbúk-járvány a szabadkőműves néphülyítés iskolapéldája lehetne! Nos, elárulom, hogy a nun még véletlenül sem a közel-keleti, üldözött keresztényekkel való szolidaritást jelképezi, noha akik profilképként használják, ezt hiszik. Fogalmuk sincs, hogy ez tulajdonképpen egy félszemű szmájli ( "ن" ). Azaz a vigyorgó egyszemű! Igen, az a háromszögfejű egyszemű, mint az egydolláros piramisán. Tehát azt jelenti: örül a sátán (t.i. a keresztények ISIS általi üldözésének). Ennyit a tömegek megtéveszthetőségéről.
Tihamérffy

Bobkó Csaba írta...

Ördögi és egyúttal infantilis. Mit élveznek ezen az egészen jó képességű egyének? A vatikáni buzipap-coming outtal és bíborosi levelekkel, stb. szerintem a háttérfickók egyházszakadást akarnak kiprovokálni.

Névtelen írta...

Ez megint érdekes felvetés... Visszatérve a papaRatzi lemondására, akkor is volt, aki azt mondta, hogy egyházszakadással fenyegették, amennyiben nem mond le. Őszintén szólva akkor sem értettem, hogy ezt hogy kell érteni... Mit szakítanak hova? A jelenlegi szektaegyház elszakadva az igazitól (tanításban) nem más, mint a legkülönbözőbb eretnekmozgalmak gyűjtőmedencéje. Ma már egyáltalán nem számít, hogy ki milyen teológiai devianciában hisz... ld. németek, dél-amerikaiak, stb... nem értem, hogy egy formális skizma mennyire számítana a mai világban. Ha csak nem gazdasági szempontból... Mert akinek van egy szikra igaz hite és józan esze, az látja, hogy az 'elméleti' szakadás már régesrég készen van.

De ha tudtok magyaráztot, szívesen meghallgatom.

/fortesinfide/

Bobkó Csaba írta...

Gyakorlatilag az összes bomlasztásukra áll ugyanez, hogy nincs rájuk értelmes magyarázat. Még ha látjuk is, hogy létezik ilyen ideológia, terv, "vallás", melynek alapján ezeket végrehajtják, nem érthető, mit élveznek ezen magas intellektusú háttérkavarók. Ad nekik valamilyen élvezetet a Gonosz csábításának elfogadása? Általában ezek nem túnnek boldog embereknek, eltorzult arcaik, az alsóbb szintú kádereik gyakori bedilizése nem ennek jele. Az arcra példa mondjuk Rockefeller, Rothschild, LAuder, KAzinczy, vagy JAcob Böhme arca. Vagy élvezetről tanúskodnak-e Petőfi pokoli versei?

Névtelen írta...

Egy bencés paptanár mondása: "Fiam, ötvenéves korára mindenkinek olyan feje van, amilyet megérdemel." Egyszer megkérdeztem egy egyetemi tanárt, aki physiognómiával foglalkzik, hogy mennyi igazság van ebben a mondásban. Azt mondta hogy csak annyit tenne hozzá, hogy harminc... :) Az egyik könyvének is ez a címe: Természeted az arcodon.

[fortesinfide/

Bobkó Csaba írta...

Jancsó Miklós... Akkor már jobban megőrizte lelki egyensúlyát kabbalista barátja, Hernádi.

Névtelen írta...

Itt egy másik hamis mítosz dől meg, t.i. hogy a boszorkányok szépek :-) Mert az okkultizmussal foglalkozók arca többnyire valóban eltorzul.
De komolyra fordítva a szót, tényleg fogós kérdés, hogy a háttérhatalom méregkeverői mit élveznek azon, hogy játékfilmeken tárják fel saját disznóságaikat, vagy egyszemű szmájlikkal ünnepeltetik a vérengzéseiket? Egyáltalán mi motiválja őket, miben hisznek, miben reménykednek? Talán, hogy haláluk után a sátán megjutalmazza őket a pokolban? Naiv gondolat lenne. Vagy hogy a lelkük megsemmisül? Elvileg ezt jelképezi a hamvasztásos temetkezés, ami kezdetben csak szabadkőműves szokás volt (leszámítva hogy az ókorban is művelték primitív, pogány kultúrák), s mára a katolikus hagyománynak megfelelő, koporsós temetés helyett, annak borsos ára miatt, széles rétegben elterjesztették. De ezen is mit élveznek? Mert jól tudják ők is, hogy a lélek a krematóriumban nem ég el, az ugyanúgy ítéletre kerül majd a Mindenható színe előtt. Akkor mégis mi lehet ennek a magyarázata, mi inspirálja a gonoszt követőket, kiszolgálókat?
Ha ezt kutatjuk, előbb-utóbb le kell ásnunk a probléma gyökeréhez, a sátán lázadásához. Az ateizmus, a hitetlenség nem lehet teljes magyarázat, mert (főleg a skót rítusúak) nagyon is hisznek. Kételkednek viszont Isten szavának igazában, és az Ő mindenhatóságában. Miben reménykedik pl. a híveket tévútra vezető liberális pap, szabadkőműves püspök, vagy éppen a pápai trón bitorlója? - hiszen tudnia kell, hogy az ő büntetése nagyobb lesz, mit a megtévesztetteké. Legalább is tudnia kellene...
A következő írás szerintem közel jár a reális magyarázathoz:

http://www.katolikus-honlap.hu/0807/morris.htm

Érdemes a lap közepétől kb. a 3/4-éig terjedő szakaszra fókuszálni. Valahol ott a rejtély kulcsa.

Tihamérffy

Bobkó Csaba írta...

A gnosztikus háttérhatalom okkult tudatiparának képviselői számára az ő köreik által "előállított" menekültek képei szexuális fantáziálásra adnak alkalmat:

http://vigilantcitizen.com/pics-of-the-month/symbolic-pics-of-the-month-1115/

Névtelen írta...

Kedves Tihamérffy!

Csak igen megkésve találtam ide, hogy végigkövethessem ezt a beszélgetést (ami egyébként nagyon érdekes). A szmájlis bejegyzésedhez szeretnék linkelni egy képet alább. Egy régi könyvborító; úgy vélem, igen beszédes, szóval egyetértek veled ebben, tényleg így örül a sátán:

http://moly.hu/system/covers/big/covers_334681.jpg?1421615813

T.F.

Unknown írta...

szevasztok!
Elolvaslak bennetek és utána visszatérek - elmondom - írom meglátásom!
Előlegben már most leírom - 2015, november 18-án 07:40 órakor mikor írom e sorokat közlöm veletek, hogy a gazdag és szegény réteg van - volt van lesz... milyen elemekből épült majd fajult el - fogom leírni....

tisztelettel:
id. Kiss László

Unknown írta...

szevasztok!

Meg gondoltam magam - mégsem írom le - hisz a fenti írásomra se reagáltatok - hamisan írtam - mert a Föld anya mindenkinek - illetve teremtményeinek megadta az életet - körülményt - mind azon populációnak amit ő szült! Tudd és meg is fogja védeni - mi akik az égből érkeztünk - tehetetlenül nézhetjük a megvalósulását! Ma felgyorsítottuk ezt a folyamatot - mert a mások! Magyarázat van a magyar - ok és van a más ok - úgy értsd ahogy a magyar leírja mindent - ne magyarázd meg - szóval a mások világában üres seggel csupaszon jönnek erre a földi világra - és úgy is távoznak - a felhalmozás részükről a bűnözői hajlam élősködés és a zsákmány megvédése minden áron - azon elenyésző kis réteg amely elfajzott a magyar októl - a más októl bele ágyazva - elfelejtette az ősi intelmet meg kell adni azt ami a teremtőé - a császáré /királyé/ és mai felismerés elsőként az értékelőállítónak az értéknek ami osztja el a javakat az éltetést - tehát az érték a BÚZA nem halsz éhen - a VÍZ nem halsz szomjan - ELVHEZ VISSZATÉRVE - MEG SZŰNIK A BŰNÖZÉS A PÉNZ MINT ÉRTÉK ALAPÚ PUSZTÍTÁS!

UGYE ÉRTED? ÉRTENED KELL - MERT ÉN ÉRTEM TE ÉRTED - ÉS MINDANNYIAN ÉRTJÜK!

ID. KISS LÁSZLÓ
UI: NE LÉGY - LÉGY GYÉL LEGYÉL!

Bobkó Csaba írta...

Köszönjük a tanítást! Elnézést, hogy az elsőre nem reagáltam... :-)

Bobkó Csaba írta...

Most láttam az Elysiumot rendező Blomkamp következő filmjét, a Chappie-t. A transzhumanista happy end: két főhős tudatát is robottestbe viszik át, ezzel "halhatatlanná" téve őket, kiszabadítva az isteni szikrát az emberi testbörtönből, bár egyelőre csak egy másik anyagi börtönbe juttatva... :-)

Névtelen írta...

Kedves Csaba! A cikk témájával kapcsolatban még utólag arra lennék kíváncsi, hogy Párizsnak tényleg szántak-e valamilyen különleges szerepet a 'nagy felszabadítás" forgatókönyvében. Mert az utóbbi párszáz évben valahogy mindig oda centralizálódtak a felforgatás jelesebb eseményei... Batsányi híres-hírhedt intelmének tényleg van a jelenkorra is kiterjesztett értelme?

Egyébként azért jutott eszembe a dolog, mert most tudatosult bennem, hogy honnan ered a Champs-Élisées sugárút neve. Nyilván a forradalom után mindent teleszórtak ókori pogány elnevezésekkel, de azért bájos, hogy a világ leghíresebb utcája éppen az Elysiumról kapta a nevét...

Üdv! /fortesinfide/

Bobkó Csaba írta...

Köszönöm, ez tényleg passzol!

Bobkó Csaba írta...

A sugárút 1709-ben kapta mai nevét, még nem forradalmi név.

Névtelen írta...

Elnézést, de pár mondat erejéig visszatérnék a múlt év októberi hozzászólásokhoz: vigyorgó egyszemű szmájli, anyagi okokból ösztönzött hamvasztásos temetkezés, stb. ám két nagyon jellemző dolgot kihagytam.
1. Az I. Világháború idején a német hadseregben sok izraelita katonaorvos szolgált. Többször is javasolták a hadvezetésnek, hogy a bevonuló ujoncokat kötelezően metéljék körbe, persze, szigorúan, csakis higiéniai okokból (ja, csakis....) Szerencsére nem talált támogatásra az ötlet.
2. Az 1980-as években amerikai filmek hatására jött divatba a baseball sapka. Jó hosszú időnek kellett eltelnie, mire a tömegeber is kezdte sejteni, hogy az tkp. egy siltes "sábesz dekli" (kipa).

Névtelen írta...

Lassan elénekelhetik a Rózsaszín Pitbull nótáját kissé átköltve, hogy "Az egész világ zsido már"... :-)
Tihamérffy

Bobkó Csaba írta...

Az egész világot judaizálni vágyók furamód ellentmondanak saját judaizmusuk teológiai alaptételeinek, mely szerint ők választottak, aminek csak akkor van értelme, ha nem mindenki az, továbbá, hogy a zsidó Messiás eljövetelekor a gojokat kiirtják és/vagy a választottak rabszolgáivá teszik. Hát ki fog itt dolgozni??? :-)

Névtelen írta...

Pontosan! Annak idején, ill. még ma is, Izrael Állam létrehozását egyes cionista körök hevesen ellenezték, mondván, hogy a zsidóság addig nem térhet vissza Sion-ba, amíg el nem jön a Messiás. Ugyanezen okból ellenzik a jeruzsálemi templom újjáépítését is. Na, akkor most mi is a helyzet? Izrael Állam már létrejött, ha felépül a templom.... ezzel elismerik Jézus Krisztust :-)
(Így is lehet értelmezni :-) )
Tihamérffy

Bobkó Csaba írta...

Bámulatos a misztikus történelemmanipulálók logikátlan logikája...

Bobkó Csaba írta...

"Orbán Viktor szerint Líbiában, a Földközi-tenger partján létre kell hozni "egy gigantikus menekültvárost", ahová visszatoloncolhatják az észak-afrikai országból Európába tengeri úton érkezett embereket, hogy menedékkérelmüket ott, az EU területén kívül folytathassák le. Hogy ez létrejöhessen, az Európai Uniónak új Líbia-politikára van szüksége, az országot egyben kell tartani és stabilizálni kell. Ehhez pedig 'fel kell fegyverezni a megfelelő líbiai erőket, és az érintett partszakaszt európai pénzen és európai fegyverekkel meg kell védeni.' " http://index.hu/belfold/2016/09/24/orban_gigantikus_menekultvarost_epitene/

Itt egy következő jele annak, hogy esetleg helyes volt az intuícióm, hogy az Orbánt felépítő és futtató körök a filmiparból veszik forgatókönyveiket, mint a bejegyzésben írtam: "Az első lépésben irodalmi, zenei, filmipari fikcióként tálalt események maguk válnak a kreált valóság "forgatókönyvévé", és intuícióm szerint a manipulált valóság-előadás rendezői között szinte biztosan ott vannak a film, zene- stb. ipar szakemberei, a Ridley Scottok, a Neill Blomkampok és társaik." Megint Finkelstein-szagot hoz a szél, ő pedig közvetlen kapcsolat lehet filmipari "rokonaihoz". Orbán bibliai idézete is ezt jelezheti, nem biztos, hogy ő bújja személyesen a Bibliát. Index: "Mindenki maradjon a seggén 'Az utolsó kérdésre válaszolva pedig Orbán azt is kifejtette, hogy
mindenki maradjon a saját fügefája alatt.' "

Bobkó Csaba írta...

A pesti robbantás kapcsán pár hír, amik között nem kell összefüggésnek lennie. A finesz aggódik, hogy nem lesz érvényes a népszavazás, előre leváltással fenyegetik meg az érvénytelenül szavazó körzetek fineszes gauleitereit . Simicskó hadügyminiszter kijelenti, hogy nálunk is lehet terrortámadás. Orbán Bécsben bejelenti, hogy Líbiában nagy koncentrációs táborba kell zárni az afrikai migránsokat. Majd ezek után valami felrobban Pesten, megsebesítve két rendőrt. Két hét múlva népszavazás. Kinek jön jól két rendőr feláldozása?

Bobkó Csaba írta...

Mivel a rendőrség, se a kormány nem állítja, hogy terrortámadás történt volna, lehet, hogy csak a konteós rutinom miatt spekuláltam rosszindulatúan... Bár ez még nem az ügy vége.

Bobkó Csaba írta...

Az Elíziumhoz hasonló sztori a Veszélyzóna - Brick Mansions c. film is. https://hu.wikipedia.org/wiki/Vesz%C3%A9lyz%C3%B3na